TV: Heftig affære

Bølgede frem og tilbage: Ingen af drengene ville give sig uden kamp i opgøret

Det blev en utrolig lige kamp med masser af spænding. (Foto: Jørgen Jakobi)
Det blev en utrolig lige kamp med masser af spænding. (Foto: Jørgen Jakobi)

Mens drengene fra Egebjergskolen og Hedegårdskolen varmede benhårdt op, stod de to trænere og udvekslede personlige fodboldoplevelser. Jo, der var en god stemning allerede fra kampens start i Ballerup, hvor Egebjergskolen lagde efterårsgræs til opgøret mod Hedegårdsskolen.

Man begyndte efterhånden at kunne se de gyldne farver fra efteråret. (Foto: Jørgen Jakobi)
Man begyndte efterhånden at kunne se de gyldne farver fra efteråret. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Sidste år vandt Egebjergskolen på straffe. Kampen i dag blev også afgjort på straffe.

Inden kampen havde vi fat i en sveddryppende keeper fra hjemmeholdet, som troede på sejren.

— Men jeg ved, de er stjernegode, så det bliver svært i dag, sagde Tobias Gundel.

Tobias Gundel troede på sejren, men vidste at det ville blive svært. (Foto: Jørgen Jakobi)
Tobias Gundel troede på sejren, men vidste at det ville blive svært. (Foto: Jørgen Jakobi)

Se kampfakta her.

Se også: En alternativ kamp

Flot spil
Kampen var hele vejen igennem meget seværdig. Vi blev præsenteret for flydende fodbold, finurlige finesser, flot hovedspil og ikke mindst hårde, men fair tacklinger.

Det var hjemmeholdet, der lagde bedst ud. De havde en smule vind i ryggen, og deres kombinationer flød fint, men de store chancer formåede de ikke at skabe i første halvleg. Da heller ikke udeholdet formåede i deres angreb at skabe de helt åbne chancer, havde næsten alle belavet sig på 0-0 ved pausen, da hjemmeholdet fik hjørnespark to minutter før tid.

Det blev forlænget helt over i modsatte side, og derfra kom indlægget, som lå lige til Noah Helgesens hoved. Hans flotte hovedstød til 1-0 lignede i den grad det mål, som Nicolai Jørgensen fra FCK satte ind søndag eftermiddag mod AaB.

Lidt dramatik blev det også til, da hjemmeholdet fik raget et gult kort til sig 20 sekunder før pausen, hvor holdets topscorer fra første kamp Miljan Guberrinic var lidt for rap i replikken overfor dommeren.

Anden halvleg startede som lyn og torden. Uret havde knapt nok løbet sin første runde, før en velspillende Kalle Petersen fra Hedegårdsskolen tog bolden til sig og sprintede en kvart banelængde, inden han derefter satte bolden i kassen til 1-1.

Hjemmeholdet svarede igen øjeblikkeligt. Et flot hovedstød havde passeret målmand Kasper Lorentsen, men på selve stregen fik Jonas Zadah bugseret bolden til hjørne.

Se også: Mødte overmagten

Minuttet efter var Noah Helgesen på spil igen. Et nyt flot hovedstød, men denne gang havnede det på overliggeren, så stadig 1-1.

Netop Noahs hovedstød havde vakt opsigt. Hver gang han strøg med frem ved dødbolde, lød det taktfast fra sidenlinjen: 'Noah-Noah-Noah', men også modstanderne havde luret det, og han blev passet godt op i resten af kampen.

Resten af kampen blev spillet i højt tempo med masser af nærkampe og der var intensitet, spænding, men ingen mål, så resultatet 1-1 sendte holdene til straffespark.

Interessant taktik
Der blev lagt taktik i begge lejre, og lige inden Kasper Lorentzen fra Hedegårdsskolen gik ned i målet, fik han lige et par kommentarer med fra holdkammeraterne.

— Tag nu et par bolde Kasper. Vi gider ikke de fysiktimer. Vi vil hellere spille skolefodbold, lød den klare besked.

Den bemærkning fes ind hos Kasper. På tre skud havde han to redninger, og da Egebjergskolens anfører Christian Svendsen gik til bolden, kunne Kasper med en redning befri sine kammerater for fysiktimer. Han reddede ikke, men da Christian lavede en 'Elkjær' og sendte bolden over mål, så kunne Kasper og kammeraterne kaste sig jublende over hinanden og fejre revanchen og adgangen til 3. runde i verdens største skolefodbold-turnering. Der kan sagtens ligge et kampe mere hos dette velfungerende hold.

Vi fangede lige Kasper efter kampen.

— Puha, sikke en kamp. Den var spændende, men det var en god og intens kamp. Faktisk havde vi troet, at vi ville tabe, fordi vi mente, at de har et langt bedre hold end os. Men helt ærligt, så var vi også en smule heldige i dag, men uden held vinder man ikke, sluttede Kasper, der også selv glædede sig til at slippe for de kedelige fysiktimer og få dem erstattet med noget sjovt skolefodbold.

Kasper snuppede et par bolde og reddede sine kammerater fra fysik-timerne. (Foto: Jørgen Jakobi)
Kasper snuppede et par bolde og reddede sine kammerater fra fysik-timerne. (Foto: Jørgen Jakobi)