TV: 'Høgen' baskede for vildt i drama

Helt pip: Hidsigproppen Oliver Høgsberg kom på glatis og tabte hovedet

Oliver 'Høgen' Høgsberg var tændt længe før kampstart. For tændt, skulle det vise sig. Foto: Henrik Schou
Oliver 'Høgen' Høgsberg var tændt længe før kampstart. For tændt, skulle det vise sig. Foto: Henrik Schou

FARUM (Ekstra Bladet): Det var på forhånd udset til at være den tætteste af kvartfinalerne, da Marie Kruses Skole lagde græs til mødet med Skolen på Herredsåsen fra Kalundborg. Jeg havde tippet gæsterne til en kneben sejr i en kamp, som kunne gå begge veje. I alle de øvrige syv kampe er der en favorit, det var der ikke her. Alt kunne ske. Og det gjorde det så.

De mange medlevende tilskuere i den dejlige forårssol fik et drama uden lige, som ingen vil glemme nogensinde. Det blev til 1-1 i den ordinære, 2-2 efter den forlængede og så en sejr på 6-5 efter straffespark til hjemmeholdet krydret med tre gule kort, der jo giver 10-minutters afkøling. Vi fik alle kortere negle og oplevede en flok knægte, der gav os det hele.

Undtagen flot fodbold.

Galleri: Marie Kruses Skole - Skolen på Herredsåsen

Lortekamp
En af modtagerne af gult kort var hjemmeholdets anfører Oliver 'Høgen' Høgsberg. Der findes flere grader af at være klar til kamp: Tændt, overtændt og så Oliver Høgsberg. Han stod allerede før første fløjt og lignede en tyr på vej ind i arenaen til en tyrefægter med et stort rødt klæde. Røgen kunne næsten ses ud af øjnene på den 16-årige kaptajn, da han lænede sin overkrop ind over stregen ved cirklen for at komme op til bolden, som gæsterne gav op.

Han fik senere op til flere sene julegaver af dommeren ved overhovedet at få lov at spille kampen til ende. Alene for at bruge mund burde det have kostet en tallerken med ostemadder til samlingen. Frustreret over det forfærdeligt ringe sammenspil og boldtab på et hold, der jo ellers godt kan fyre den af med hurtige kombinationer. Angrebet var også glemt hjemme.

Heldigvis var han heller ikke selv tilfreds efter kampen:

- Det blev lidt for hektisk. En lortekamp af os igen. Det er jo anden gang i træk, vi kommer foran og smider den i en vigtig kamp, forklarer han og refererer til kredsfinalen tilbage i november.

Her var Farum-holdet foran sikkert 2-0, men fik muligvis medlidenhed med modstanderne. De fik i hvert fald lov at udligne, så det hele også der måtte ud i forlænget spilletid. Her dukkede Oliver 'Høgen' Høgsberg op og afgjorde det hele med den livgivende 3-2-scoring, der sendte Marie Kruses Skole i kvartfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

'Høgen' i en af mange dueller på midtbanen. Han var god til at holde på bolden i første halvleg. Foto: Henrik Schou
'Høgen' i en af mange dueller på midtbanen. Han var god til at holde på bolden i første halvleg. Foto: Henrik Schou

TV: Nat og dag

Savet midtover
Livgivende var han kun i starten af kvartfinalen, hvor hans tænding og gejst i den grad fik holdet i sving. Som en fårehyrde med armene ude drev han gutterne frem og først på alle bolde. De sad fuldstændig på det hele det første kvarter. Men så scorede de til 1-0.

- Så skete det samme bare igen. Vi mangler fokus efter scoringerne. Der burde vi have bedre styr på på bolden og kunne tage det roligt. Bare holde vores aftaler generelt, men det kneb igen i dag, lyder det ærgerligt fra Oliver.

Trods sejren har han spillet fodbold længe nok til at vide, at indsatsen ikke var godkendt. AB-spilleren analyserer videre:

- Vi kom til at spille på deres præmisser efter første mål. Lige i starten styrer vi det jo, men vi lukker dem også selv ind i kampen.

- Vi skulle bare have fortsat som fra start, så havde vi savet dem midtover.

Andre blev mere eller mindre savet i den til tider meget fysiske kamp, men dommeren tillod drengene at gå til kanten og nok lige lidt over. Især de kloge hoveders brok over de tre dommeres kendelser havde mange andre steder kostet en mindre kortkabale.

I luften kan ikke ret mange følge med 'Høgen'. Foto: Henrik Schou
I luften kan ikke ret mange følge med 'Høgen'. Foto: Henrik Schou

Mr.Skolefodbold: De vinder tirsdag

Forhindrede røvfuld
På det gule anførerbind er påtrykt teksten: 'Fair Play'. Bæreren har således et ekstra ansvar for både at gå forrest, men også at opføre sig ordentligt, respektere modstanderne samt dommerens kendelser og dæmpe gemytterne, hvis det er ved at koge over. Oliver Høgsberg var for ofte i første halvleg ikke en værdig bærer af det ærefulde armbind med sin opførsel, der bød på provokerende brok, skuespil og ALT for meget fokus på andet end at få spillet til at køre.

En kaptajn skal lede tropperne i krig og gå forrest ved at vise vejen selv i svære tider. Han er naturligvis også den første, der løber hen og lykønsker en målscorer og jubler med holdet foran egne fans. Ikke Oliver. Ved den helt vildt vigtige 2-1-scoring af holdets bedste og mest afgørende spiller Mikkel Wiese ses det på dette foto, hvordan hele holdet med det samme kaster sig i armene på de lykkelige fans. Ikke kaptajnen, han gik alene og stille den anden vej. Skidt, skidt.

Skøn jubel. Men uden anføreren, der her netop er gået forbi mod venstre. Helt alene. Foto: Henrik Schou
Skøn jubel. Men uden anføreren, der her netop er gået forbi mod venstre. Helt alene. Foto: Henrik Schou

På et enkelt tidspunkt var han dog hurtig på aftrækkeren og fik formentlig reddet holdet fra at blive høvlet ud af verdens største skoleturnering:

- Da de scorede til 2-2 i den forlængede lige kort efter vores 2-1-scoring, kogte det hele totalt. Pludselig ser jeg bare en tilskuer nede fra vores fans, som jeg kender, han er på vej ind på banen med et vildt blik i øjnene.

Den hidsige 'fan' havde en klar plan i hovedet, som han selv satte ord på efter jubeldansen:

- Jeg har et lidt vildt temperament, det indrømmer jeg. Så jeg ville bare gerne ind og have fat i deres højre back, der var helt vildt provokerende efter deres mål til 2-2. Vi var oppe at køre dernede, jeg var bare den eneste, der tog chancen.

Heldigvis var 'Høgen' over ham som en ...høg. Kaptajnen løb ud af banen og fik skubbet den tåbelige 'fan' tilbage bag hegnet, så spillet igen kunne komme i gang.

Mikkel 'Kraftværket' Wiese spillede en kanonkamp! Foto: Henrik Schou
Mikkel 'Kraftværket' Wiese spillede en kanonkamp! Foto: Henrik Schou

TV: 'Shinji' kan alt

Går den, så går den
Netop Mikkel Wiese var dagens mand i skysovs. 'Kraftværket' blev han døbt af Ekstra Bladet efter kampen. Knægten er over det hele - også når der skal scores.

- Wiese spiller en pragtkamp. Han laver to basser og en mere på straffe. Han spiller nogle gange med en lidt for stor risiko, men er fantastisk til at rydde op. Og så er han bare en fighter med hjertet uden på trøjen.

Det har 'Høgen' også selv. Hjertet bløder for fodbolden. Når fokus holdes på at spille fodbold, er han er en glimrende spiller, som har stor betydning for sit hold. Det var dog ikke til at se, han var ude 10 minutter ved det gule kort, men i starten af kampen var han dominerende på midtbanen. Vandt sine dueller, skræmmende i luften og pumpede de andre op til lir.

Fut i Farum. Foto: Henrik Schou
Fut i Farum. Foto: Henrik Schou

- Jeg har rigtig meget temperament. Fra først fløjt er jeg klar og vil bare frem. Jeg er tændt, men kan godt gå hen og blive overtændt, lyder det rasende ærligt fra 'Høgen'.

Han ville lægge ekstra på sit spil, hvis han glemte narrestregerne og lagde alt ned i støvlerne. Ekstra Bladet Skolefodbold er ikke italiensk eller tyrkisk fodbold, hvor der skal forklares med armene og laves vilde scener. Heller ingen grund til at danse på den farlige linje mod dommeren - slet ikke med en ostemad på kontoen.

Oliver begik klart straffespark, da han tog bolden med sig med højre arm i det forbudte felt. Enhver i det meste af Farum kunne høre ham forsøge at forklare sig ud af de 10 minutter på sidelinjen, men dommeren havde vist ham kortet. Så er det bare om at komme ud.

Det er tydeligt at se, han hver gang tænker: 'Går den, så går den'. Det kan koste så dyrt.

Oliver Høgsberg får det tåbelige gule kort for at tage armen til hjælp i feltet lige foran dommeren. Foto: Henrik Schou
Oliver Høgsberg får det tåbelige gule kort for at tage armen til hjælp i feltet lige foran dommeren. Foto: Henrik Schou

ZOOM: Marie Kruses Skole - Skolen på Herredsåsen

Taber hovedet
Når pulsen er nede på det normale niveau, er 'Høgen' klar i spyttet og ser både egne og holdets fejl i det rette lys. Det er rart at opleve, at han ikke også her har deltaget i en anden kamp oppe i hovedet end dommere og tilskuere.

- Vi skal holde vores aftaler i semifinalen. Det går galt, når vi bliver presset. Det var ikke optimalt, og det kommer jo også til at ske næste gang. Vores modstandere læser med på Ekstra Bladet, det er da klart.

Alt andet ville være dumt, for vi ser som de eneste samtlige kampe og skærer alt ud i skiver for holdene på forhånd. Det havde vi også gjort for Skolen på Herredsåsen, de kom bare tandløse og uden angreb. Deres anfører 'Dirigenten' var helt uden den sædvanlige taktstok og anonym i det opbyggende spil, og så gik det galt.

Oliver kommer i semifinalen forhåbentlig til at bygge meget mere spil op. Foto: Henrik Schou
Oliver kommer i semifinalen forhåbentlig til at bygge meget mere spil op. Foto: Henrik Schou

Men det kørte ifølge 'Høgen' heller ikke godt nok for hjemmedrengene:

- Vi snakker ikke nok sammen derinde. Det er jo anførerens opgave, det ved jeg godt. Men jeg taber hovedet for ofte, fordi jeg bare så gerne vil frem og vinde.

Igen dejlig ærlig snak for Oliver Høgsberg, der i store dele af kampen blev mandsopdækket af både to og tre mand. Hvilket naturligt nok heller ikke gjorde det lettere, men så burde han have dirigeret andre frem i hullerne og skiftet planerne undervejs. I stedet faldt han mere og mere ud af kampen.

De taler meget om aftaler og taktik, men den er svær at se. Deres pauser er ren kaos, hvor de taler i munden på hinanden, mens andre forlader cirklen. Træneren lytter ingen til, og så kommer 'Høgen' ind med lidt ordrer. Men ingen konkrete aftaler om, hvem gør hvad.

Der er i høj grad noget at tale om frem mod semifinalen 21.april mod vinderen af torsdagens kvartfinale. 'Høgen' skal gå forrest - også uden for banen - og lede sit hold. På den rigtige og fair måde. Det ved han også godt.

TV: 'Dronningen' sidder solidt på tronen Se programmet for finalerne

'Høgen' om at tabe hovedet:

TV: Her jubler Marie Kruse

Ellevilde tilskuere og spillere med keeperen i bunden. Foto: Henrik Schou
Ellevilde tilskuere og spillere med keeperen i bunden. Foto: Henrik Schou

'Høgen' er mere end klar

Fra markspiller til keeper og så lige pille to straffe i en kvartfinale. respekt! Foto: Henrik Schou
Fra markspiller til keeper og så lige pille to straffe i en kvartfinale. respekt! Foto: Henrik Schou

Galleri: Marie Kruses Skole - Skolen på Herredsåsen

TRUE LOVE - fra Wiese til sine fans. Foto: Henrik Schou
TRUE LOVE - fra Wiese til sine fans. Foto: Henrik Schou

SLUT: Marie Kruse vinder 6-5 efter straffe