TV: 'Høgen' tog holdet under vingerne

Uden at få kort: Oliver Høgsberg viste vejen til finalen

Oliver 'Høgen' Høgsberg var hele tiden klar til at tilbyde sin hjælp til holdkammeraterne i semifinalen. Anførerbindet blev taget seriøst. Foto: Henrik Schou
Oliver 'Høgen' Høgsberg var hele tiden klar til at tilbyde sin hjælp til holdkammeraterne i semifinalen. Anførerbindet blev taget seriøst. Foto: Henrik Schou

KARLSLUNDE (Ekstra Bladet): Fredag formiddag blev et brag af en semifinale afgjort, da Marie Kruses Skole fra Farum snuppede den sidste billet til finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Drengenes sidste semifinale blev nøjagtig lige så tæt, hårdtkæmpet og velspillet, som Ekstra Bladet havde forudsagt inden opgøret på Strandskolen i Karlslunde.

Men et af holdene skulle tabe, og det blev værterne. Langt fra uden dramatik.

Galleri: Strandskolen - Marie Kruses Skole

Psyke straffeskytten
Efter Marie Kruses Skole havde bragt sig foran i første halvleg, fik hjemmeholdet muligheden for at bringe balance i regnskabet kort inde i anden halvleg, da der korrekt blev fløjtet for straffe efter 'hands' i feltet.

Den vikarierende anfører Nick 'Vikingen' Gromada stillede sig frem og tog ansvaret, men inden han kunne placere bolden på pletten, stod gæsternes anfører Oliver 'Høgen' Høgsberg klar med en svada til modstanderen:

- Jeg prøvede at psyke ham, inden han skulle sparke. Jeg sagde nogle ting, jeg vidste ville påvirke ham, og så sagde jeg til vores målmand, hvor Nick ville sparke. Det virkede jo, for vores målmand læser ham og laver en fantastisk redning, sagde Oliver Høgsberg, der ikke mente, han opførte sig usportsligt i situationen.

- Jeg fik hug i Ekstra Bladet for at gå over stregen i kvartfinalen. Jeg synes, det var lidt strengt, og det lå da i baghovedet til semien, at jeg ikke ville træde ved siden af igen. Sådan er fodbold på det her niveau, og jeg kender Nick fra nogle kampe på klubniveau, så det er altså en del af gamet, når man vil i finalen i verdens største skoleturnering, sagde anføreren fra Marie Kruses Skole.

'Vikingen' og 'Høgen' havde flere små samtaler under kampen. Foto: Henrik Schou
'Vikingen' og 'Høgen' havde flere små samtaler under kampen. Foto: Henrik Schou

TV: Afgjort på et øjeblik

Ansvar for holdet
Lige præcis den ovenstående udtalelse fortæller ALT om Oliver Høgsberg på fodboldbanen. En 16-årig dreng, der vil gøre alt for at vinde. Han går gerne til grænsen, og nogle gange også lidt over, hvis det kan betyde en sejr.

Det kan man mene om, hvad man vil, men det er ikke nogen hemmelighed, at dygtige sportsfolk gerne presser citronen for at vinde.

Og Oliver Høgsberg er en dygtig fodboldspiller. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, træneren på Marie Kruses Skole har sat det stramme anførerbind på 'Høgens' venstre vinge.

- Jeg har spillet på det højeste klubniveau af alle på vores hold. Derfor er det klart, der er forventninger om, jeg skal tage mest ansvar. Det gør jeg, og jeg gør det på min måde. Jeg vil gerne råbe, skrige og dirigere, samtidig med jeg også tager ansvar med bolden, lød det fra Oliver Høgsberg som uddybede:

- Det er en fornøjelse at være anfører for det her hold, som kun består af dygtige spillere. Jeg er stolt over det. Jeg vil gerne erkende, jeg mistede hovedet i nogle situationer i kvartfinalen, men jeg går op i kampene for at hjælpe mit hold, og nu står vi fuldt fortjent i finalen.

Oliver var ikke altid enig i dommerens kendelser i semifinalen. Men han var langt mere dæmpet end tidligere. Foto: Henrik Schou
Oliver var ikke altid enig i dommerens kendelser i semifinalen. Men han var langt mere dæmpet end tidligere. Foto: Henrik Schou

TV: Midterforsvarer: Jeg bobler indvendigt

Farums Ramos
Selv om 'Høgen' ikke direkte havde indflydelse på afgørelsen i semifinalen, spillede han en stor kamp på midten. Den 1,87 meter høje, hovedstødsstærke spiller vandt langt størstedelen af sine dueller mod Strandskolen, når han svævede i fuglenes luftlag og pandede den ene bold frem efter den anden.

Derudover tog han uafbrudt vigtige løb både med og uden bold. Det eneste man kan skyde 'Høgen' i skoene i semifinalen var, at han ikke fik sat det offensive aftryk på kampen, som han tidligere har vist, evnerne rækker til. Men retfærdigvis skal det nævnes, semifinalen i Karlslunde ikke var en kamp, som var nem at sætte sit aftryk på, hvis man da gerne vil spille Kasper Hjulmands FC Nordsjælland-stil med bolden på billiardtæppet.

I sin klub, AB, agerer Oliver Høgsberg som centerforsvarer med Sergio Ramos som forbillede, og den nærkampstærke Real Madrid-forsvarer er også et godt billede på, hvilken spiller 'Høgen' er. Hvis man da kan forestille sig Real Madrid-anføreren på den centrale midtbane.

- Det passer mig rigtig fint at spille på midten i Ekstra Bladet Skolefodbold. Jeg får bolden mere, og jeg får mere naturligt ansvar. Vi er normalt et hold, som gerne vil spille fodbold, og det er det, vi er bedst til. Men det viste sig i dag, at vi også var bedst til at tage slagsmålene. Det er jeg stolt over, lød det fra Farum-drengen.

Der går ikke mange sekunder, hvor man ikke kan høre 'Høgen' dirigere. Foto: Henrik Schou
Der går ikke mange sekunder, hvor man ikke kan høre 'Høgen' dirigere. Foto: Henrik Schou

Se karakterer fra semifinalen - og stem selv

Danmarks fedeste fans
Selv om semifinalen mellem Strandskolen og Marie Kruses Skole aldrig kommer i teknikerens ABC, var det en fornøjelse at overvære den intense og stadig velspillede dyst om finalebilletten.

Marie Kruses Skole løb som bekendt med sejren, ikke mindst på grund af 'Høgens' ageren som en rovfugl på midten, men også på sidelinjen var det fuld knald.

- Elevrådet havde sørget for to busser med elever fra hele Farum - ikke kun vores skole. Vi har de fedeste fans i Danmark, og der var god lyd på og røg fra romerlys i vores farver. Nu skal alle mand til Odense, og det bliver ubeskriveligt stort for os. Jeg glæder mig allerede. Det bliver min juleaften i år, siger Oliver Høgsberg.

Hør fra 'Høgen' her:

Fantastisk opbakning til gæsterne. Foto: Henrik Schou
Fantastisk opbakning til gæsterne. Foto: Henrik Schou