TV: Holte fest på fløjene

Hurtighed: Drengene fra Ny Holte Skole satte turbo på mod Lyngby-skole

Målscorer Samuel  Johansen. Foto: Jørgen Jakobi
Målscorer Samuel Johansen. Foto: Jørgen Jakobi

Mens Lyngbys Superliga-stjerner pudsede formen af på Lyngbys store idrætsanlæg inden deres næste opgør mod Randers, gjorde to lokale skoler sig klar til kampen om adgangen til næste runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her

Sultne på sejr
Hverken Lyngby Private Skole eller udeholdet fra Ny Holte Skole har i de senere år fået ret mange kampe, så det var to sejrssultne drengehold, der løb rundt og gjorde sig klar til kamp.

Lige inden der fløjtet op, blev Ny Holte-drengene samlet til en sidste peptalk.

- Jeg ved ikke, hvor gode de andre er - eller hvor alvorligt, de tager det. Men den her kamp ... den tager vi alvorligt. Giv den gas, drenge! Og husk, at sejr medfører jo en halv fridag mere.

Duel: Anfører mod anfører i brag

Fysik mod teknik
Fra kampens start var der ingen tvivl. Den her kamp  blev taget meget alvorligt. Det var to hold, der ville vinde, og alle midler blev brugt. Hjemmeholdet var klar fysisk overmatchet, men de små vævre spillere sad i benene på de lidt tungere drenge fra Ny Holte Skole. Og der blev taget nogle hårde dyster i begge ender.

Godt indlæg fra kanten på vej. Foto: Jørgen Jakobi
Godt indlæg fra kanten på vej. Foto: Jørgen Jakobi

Hjemmeholdet gjorde noget ganske usædvanligt i kampens start. Når de fik bolden spillet op på modstandernes banehalvdel, angreb de med alle mand, hvilket gjorde dem sårbare, når de blev fanget i en omstilling. Men stille og roligt blev hjemmeholdet presset tilbage og havde derefter rigeligt at gøre med at forsvare sig anført af en glimrende anfører i  Emil Østbjerg.

De fleste angreb løb ud i sandet. Selv et par gode frispark af Ny Holtes anfører Mads Emil Saugman førte ikke til mål.

Se et af dem her:


Så foretog Ny Holte Skole en smart indskiftning. Samuel Johansen kom ind ved 19:24, og 19:57 sparkede han bolden i kassen med sin første boldberøring. Det kan man da kalde en succes, og et minut senere var han så tæt på at lave et mål mere, at trænerduoen på linien allerede havde hænderne i vejret, men keeperen hos hjemmeholdet Philip Venzo fik afværget, så stadig 1-0 til Ny Holte.

Rungsted rykkede videre

De sidste 10 minutter pressede Ny Holte drengene voldsomt på, men der skete ikke rigtig noget.

- Skyd noget mere for pokker, lød det opmuntrende fra sidelinien, men de råbte for døve øren, for drengene skød alt for lidt.

De ville igennem, men de blev konstant stoppet af gode tacklinger fra hjemmeholdet. Så første halvleg endte 1-0 til Ny Holte.

Klar på mere
Begge hold var mere end klar til kamp, da dommeren blæste anden halvleg i gang.

Nu blev fysikken endnu mere afgørende. Ny Holte pressede på, men rigtig farlige blev de ikke. De blåklædte drenge fra Lyngby Private Skole sad tæt på udeholdets spillere, hver gang de fik bolden.

Ny Holte Skole presser på i anden halvleg. Foto: Jørgen Jakobi
Ny Holte Skole presser på i anden halvleg. Foto: Jørgen Jakobi

TV: Ville ikke have tilskuere til kampen

Tæt på udligning
Og midt i halvlegen var hjemmeholdet tæt på en udligning. Oppe foran lurede nemlig to skarpe spydspidser - Josef Albayati og Sebastian Jensen. Bolden kom op til Sebastian, og Josef tog løbet i den modsatte side. Det trak opmærksomheden en smule væk fra Sebastian, som med en imponerende sprint satte to spillere af, før han med et drøn sendte bolden lige ved siden mål. Forståeligt nok hamrede han begge hænder i græsset af ærgrelse.

De sidste ressourcer blev sat ind, og begge hold fightede videre. Udeholdet fik sendt et godt hjørne, som endte med et godt hovedstød.

Hjørne til Ny Holte:

Der blev bidt negle på linien hos udeholdet, og først i dommerens overtid kunne de trække vejret lettet, fordi Christoffer Jessen lukkede kampen med målet til 2-0 til Ny Holte Skole. En god, tæt og spændende kamp, hvor der blev gået til stålet.