TV: Klare klask

Mål på stribe: Pigerne fra udeholdet vidste godt, hvor målet stod

Pigerne fra Ådalen sad på kampen fra start til slut. (Foto: Søren Møller)
Pigerne fra Ådalen sad på kampen fra start til slut. (Foto: Søren Møller)

Pigerne fra Måløvhøj Skole fik i dag en lektion i, hvordan fodbold skal spilles af Ådalens Skole.

Inden kampen fortalte deres lærer, at de ikke havde de fire bedste med i dag:

— Det skal ikke opfattes som nogen undskyldning, men Liva Barslund er skadet. Tre af de andre piger må ikke spille for deres klubtræner, lød det fra læreren.

Dette måtte pigerne fra Frederikssund gerne, og det gjorde de med bravur.

Inden kampen fortalte deres store midtbaneslider Stine Olsen:

— Taktikken er i dag, at vi skal presse dem højt oppe på banen og gøre dem usikre, også selvom vi stiller op i en lidt defensiv formation, lød det.

Se kampfakta her.

Missionen lykkedes

Der blev gået til stålet fra start til slut. (Foto: Søren Møller)
Der blev gået til stålet fra start til slut. (Foto: Søren Møller)
 

Fulgte taktikken til fulde
Den taktik fulgte pigerne så.

Allerede efter et minut fik Stine bolden erobret på Måløvs banehalvdel. Med et par smarte træk sendte hun en dyb stikning ind i feltet, og da bolden efterfølgende blev serveret for fødderne af Ditte Lauritzen, så stod det 1–0 på et meget flot angreb. 

Moste modstanden

Man skal også opsøge heldet, og det gjorde Stine. Der var spillet 10 minutter, da hun direkte på hjørnespark fik bolden ind lige under overliggeren, som Måløvs målmand ikke kunne nå op til. 2–0 var en kendsgerning. Denne scoring tog lidt af pusten fra Måløv, som dog stadig kæmpede flot. Men da Sofie Bertelsen fik scoret til 3–0, så var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Det blev 4–0 inden halvleg, da Sofie fik scoret en gang mere inden pausen. Det havde ikke været uretfærdigt, at det var blevet 5–0.

På et frispark fra ca. 35 meter kanonerede Amalie Lysholm bolden på underkanten af overliggeren, hvorfra bolden sprang ned på mållinjen og i spil igen. Det havde været årets mål i pigefodbold på Måløv Stadion.

Stine Olsen med bolden spillede en flot kamp. (Foto: Søren Møller)
Stine Olsen med bolden spillede en flot kamp. (Foto: Søren Møller)
 

Presset fortsatte
Det fortsatte med pres fra Ådalen i anden halvleg, selv om de gav pauser til deres bærende kræfter Stine Olsen og Amalie Lysholm.

Det var nu ikke sådan, at Måløv slet ikke kom til chancer, men da en Måløv-spiller til sidst slap totalt fri og fik afsluttet fra nært hold, så var Ådalen også godt kørende på sidste skanse. Mathilde Gedegaard fik med en super refleks vippet bolden til hjørne.

Måløv-pigerne havde vundet deres to første opgør med tilsammen 13–0, så det var noget af en bet at tabe med 8–0.

Sådan skal pigerne dog ikke se på det, for de gjorde en flot indsats mod et bedre hold, der i dag fik det meste til at lykkes. 

Til sidst i kampen fik Stine scoret to gange mere og dermed tre i alt. Dette kunststykke ville Sofie ikke stå tilbage for, så hun lukkede med også sin tredje scoring til resultatet 8–0.

Efter kampen fortalte Stine Olsen følgende:

— Jeg synes, ikke vi fik lagt det pres, som vi havde aftalt, selvom vi kom hurtigt foran. Men da jeg ser mit hjørnespark gå i kassen, ja så var det en god fornemmelse for hele kampen. Det har jeg prøvet én gang før, men det er mange år siden, at jeg har scoret direkte på hjørnespark, lød det fra en glad Stine.  udtrykte en superglad Stine.

Her jubles der efter målet til 1-0. Det var også Ådalen-pigerne, der kunne juble efter det sidste fløjt. (Foto: Søren Møller)
Her jubles der efter målet til 1-0. Det var også Ådalen-pigerne, der kunne juble efter det sidste fløjt. (Foto: Søren Møller)