TV: Knald på tacklingerne

Gik til vaflerne: Der blev ikke sparet på kræfterne i denne spændende pigekamp

Der var hårde dueller i hele kampen og flere gange måtte spillerne bide i græsset. (Foto: Jonas Vestergaard)
Der var hårde dueller i hele kampen og flere gange måtte spillerne bide i græsset. (Foto: Jonas Vestergaard)

Inden dagens opgør mellem Vallerødskolen og gæsterne fra Ny Espergærde Skole, havde begge trænere hver deres hovedpine.

Hjemmeholdets træner var bekymret for om holdet kunne stoppe Ny Espergærde Skoles offensive profiler, som Amalie Skaarby og Kaisa Aagård. Alt imens Espergærde manglede deres centerforsvarer Nicoline Møller og deres karantæne ramte keeper Maria Villum.

Se kampfakta her

Vallerød klar fra start
For at styrke den svækkede defensiv var Espergærdes topscorer og altoverskyggende stjernespiller, Amalie Skaarby, rykket ned i forsvaret.

Amalie og resten forsvaret blev dog løbet godt og grundigt over ende i kampens indledning, hvor specielt Josefine Hasbo og Karen Stig gav problemer. Det var da også helt fortjent, at Mathilde Dige efter blot to minutter kunne sende et flot langskud i mål til 1-0.

Efter chokstarten fik udeholdet spillet sig mere og mere ind i kampen og tog stille og roligt teten. Dette gav gevinst i det 16. minut, da et hjørnespark havnede for fødderne af Vibe Hjulmand, der fik sneget bolden ind til en udligning. En stilling der holdt til pausen.

Kastede op i smerte, men scorede kort efter
I pausen havde begge hold forståeligt nok en følelse af, at de var godt med og bare lige manglede det sidste. Dette var måske grunden til at intensiteten steg. Der blev i hvert fald gået til den.

Se også: Banens mindste var den bedste
Se også: Imponerende profiler

Begge de to hold gav ikke hinanden meget plads, men Vallerødskolen har en spiller, der heller ikke behøver meget plads, nemlig Josefine Hasbo. Ni minutter inde i anden halvleg lobbede Josefine flot bolden over en modspiller og flugtede kuglen ind i nærmeste målhjørne.

Ny Espergærde havde store problemer med lille Josefine Hasbo. (Foto: Jonas Vestergaard)
Ny Espergærde havde store problemer med lille Josefine Hasbo. (Foto: Jonas Vestergaard)

Dette fik Espergærde-holdet til at satse offensivt. Derfor blev Amalie Skaarby rykket frem på toppen og da Vallerød-anfører Laura Palmqvist kort tid efter modtog en advarsel, var der dømt stormløb mod målet.

Dette stormløb var dog ved at blive aflyst ganske hurtigt, da Amalie slog sin i forvejen skadede ankel. Amalie viste dog sin klasse. To minutter efter hun havde kastet op i smerte, kom hun alligevel fri og udlignede.

Først måtte hun bide i græsset, men så bed hun smerterne i sig og scorede. (Foto: Jonas Vestergaard)
Først måtte hun bide i græsset, men så bed hun smerterne i sig og scorede. (Foto: Jonas Vestergaard)

Resten af kampen bølgede frem og tilbage og det var ikke til at spå om hvem der skulle vinde. Det blev dog Ny Espergærde Skole, der træk det længste strå. Amalie Skaarby kunne efter flot forarbejde af Martine Uldahl, score sejrmålet og bringe sit hold videre i turneringen.

Se også: Konge-kasse

Den defensive helt
Selvom Amalie Skaarby fortjent blev hyldet af sine holdkammerater efter kampen, skal man ikke glemme de spillere, der gør det muligt for en angrebsstjerne at skinne.

Martine Uldahl på bolden. (Foto: Jonas Vestergaard)
Martine Uldahl på bolden. (Foto: Jonas Vestergaard)

En af de spillere er Martine Uldahl. Hun forstår virkelig at sætte sig i respekt på midtbanen. Martine er konstant bindeled mellem forsvar og angreb og laver meget af det sure arbejde nede i maskinrummet.

Efter kampen var Martine Uldahl også meget lettet.

— Det var en meget spændende kamp. Jeg var lidt i tvivl inden kampen, om vi ville gå videre. Vi havde været inde på Ekstra Bladets hjemmeside og set deres resultater, så vi vidste det ville blive svært, lød det fra en glad Martine.


Martine var ikke bare glad efter kampen, hun var også optimistisk på holdets vegne.

— Jeg håber på, at vi kan nå rigtigt langt i turneringen og det tror jeg også på. Vi skal bare spille rigtigt godt sammen, så tror jeg vi kan klare den, udtalte den hårdtarbejdende midtbanespiller, der kan se frem til endnu flere kampe i verdens største skolefodboldturnering.