TV: Kun målene tæller

Uheld: Der var mange store chancer i begge ender på den våde bane

Mie Westergaard leverede en stærk præstation i bagkæden for gæsterne. Foto: Poul Gregersen
Mie Westergaard leverede en stærk præstation i bagkæden for gæsterne. Foto: Poul Gregersen

Det var en meget våd og smattet bane, hvor pigerne fra Birkerød Skole og Marie Kruses Skole skulle afviklet deres kamp. Kampen skulle spilles i Birkerød Idrætscenter. Hjemmeholdet kom til kampen med en 5-0 sejr i bagagen, mens gæsterne havde vundet hele 14-0 i deres seneste opgør.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Målene fløj ind

Forventede hård modstand
Regnen høvlede ned, og der stod klart vand flere steder på banen. Banen var ikke farlig, og derfor kunne kampen igangsættes fem minutter for sent. Man havde været rundt for at lede efter en kunstbane, men begge var optaget af en fodboldturnering for Gymnasieklasser.

- Selvom vi har mange gode spillere i Emma Sandner, Anna Rusz og Ronja Busch, så kender jeg også flere på Kruses hold, fortalte træner Claus Egevang inden kampen.

- Det bliver en svær opgave.

Holdene begyndte nu ret lige. Begge mandskaber skulle lige vende sig til, at bolden flere gange blev hængende i græsset - vandet.

Banen var drivvåd og tung. Foto: Poul Gregersen
Banen var drivvåd og tung. Foto: Poul Gregersen

Se også: Fem flotte basser

Mål i rap
Når man ikke er målmand til daglig, er det svært at kende alle regler eller huske dem, der er blevet gennemgået. I al fald tilfaldt der hjemmeholdet en kæmpemulighed efter otte minutter. En kort tilbagelægning til målmanden i udeholdets mål blev samlet op og korrekt dømt. Frispark i feltet. Muren blev sat på mållinjen, kort bold til den, der skulle skyde - og bang - mange meter over målet. Uha, for en afbrænder.

Banen indbød til skud på mål langt ude fra. Det var også sådan et skud, der gav hjemmeholdet føringen til 1-0. Emma Sandner sendte bolden i mål helt ude i siden ved stangen. Her var vi næsten halvvejs i halvlegen. 

Bolden blev givet op ved at sparke den ud i venstre side, hvor den hurtigt blev ekspederet videre fremad ind mod midten til udeholdets Sarah Liljeborg, der fik fat i den og gik mod mål, skød, og så var stillingen 1-1. 

Begge mål indenfor samme minut. Der er ingen, der kan følge Sarah, når hun sætter speed på. Sarah Liljeborg er en klassespiller, og hun er i øvrigt også anfører hos holdet fra Kruses.

Bolden i spil. Foto: Poul Gregersen
Bolden i spil. Foto: Poul Gregersen

Se også: Feberredning, presbold og kaos

Skulle skyde mere
Sarahs hurtighed sås kort før pausen, hvor en bold blev spillet langt frem på hjemmeholdets banehalvdel. Selvom Sarah var langt oppe mod midten, nåede hun gennem forsvarskæden og fik bolden inden hjemmeholdet.

- Vi rokerer lidt på pladserne, fortalte træner Henrik i pausen.

- Sarah og Anna Sejr går op i angrebet. Og han fortsatte:

- Vi kan ikke spille den rundt på denne bane. Vi må skyde noget mere udefra. Bolden sjutter, og alt kan ske.

Hvor uheldig kan man være. Der var kun gået fem minutter, så stod der 2-1 til gæsterne. Hjemmeholdets målmand kunne ikke holde den våde bold, der faldt ned bag hendes hoved.

Gæsternes forsvar dækker bolden godt. Foto: Poul Gregersen
Gæsternes forsvar dækker bolden godt. Foto: Poul Gregersen

Se også: Anna til forskel

Sad efterhånden på spillet
Udeholdet fik langt mere spil i anden halvleg. Deres forsvarskæde gik længere frem, og selvom træneren ikke regnede med, at der kunne spilles rundt, så lykkedes det flere gange.

Målet til 3-1 til gæsterne kom efter 10 minutter. Fra venstre side trak Anna Sejr ind mod midten og skød i det lange hjørne.

Det er tit de små marginaler, der tæller. Er det stolpe ind eller stolpe ud? Birkerød Skole havde to gode skud, men det blev stolpe ud. 

På en tung, regnvåd bane og med vedvarende regn leverede de to hold en indsats, de godt kan være bekendt.

Resultatet til 3-1 til Marie Kruses Skole over Birkerød Skole var efter spil og chancer. Marie Kruses Skole møder i næste runde Ny Fredensborg Skole.

Hør fra Mie Westergaard efter kampen:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen