TV: Landsholdets 'Tronfølger' tilbage med et brag

Fra landshold til skolefodbold: Rasmus Beyer er glad for at være tilbage i verdens største skolefodboldturnering efter at have debuteret for U16-landsholdet

Rasmus Beyer debuterede tidligere på måneden for det danske U16-landshold. I dag var han tilbage i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Schou)
Rasmus Beyer debuterede tidligere på måneden for det danske U16-landshold. I dag var han tilbage i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Schou)

I dagens kamp på Lyngbys baner mod Kostskole-drengene fra Bagsværd, kunne Trongårdsskolens træner glæde sig over, at kunne stille op i stærkeste opstilling - inklusive deres landsholdspiller Rasmus Beyer.

Se også: TV: Debut på U16-landsholdet og succes i Ekstra Bladet Skolefodbold
Se også: TV: Se kæmpetalent få nyheden om debut på landsholdet

Til gengæld kunne han let bekymret oplyse om, at han her til morgen havde totalskadet en bil han havde lånt, men nu var det altså dagens vigtige kamp, der skulle sættes i højsædet.

Trongårdsskolen havde i samarbejde med en sponsor fået produceret helt nye spilledragter med numre på ryggen til afløsning for de gamle grønne, forvaskede spilledragter uden numre. Der skulle derfor tages nye billeder af det stolte hold.

Trongårdsskolen i deres nye spilledragter. (Foto: Allan Gade)
Trongårdsskolen i deres nye spilledragter. (Foto: Allan Gade)
 

Se kampfakta her

Bagsværd Kostskole var kommet til denne runde med foreløbig fire sejre, men desværre måtte de i dag undvære en af profilerne, Mikkel Henriksen, men holdets anfører, William Rex, var ved godt mod:

— Vi vil spille vores eget spil og vi har da også læst os til, at de har en landsholdsspiller på holdet og kan se at han er med i dag. Vi stoler på os selv og vores spil.

Rasmus Beyer var i aktion for det danske U16-landshold, så han kan nu officielt kalde sig landsholdsspiller. (Foto: Henrik Schou)
Rasmus Beyer var i aktion for det danske U16-landshold, så han kan nu officielt kalde sig landsholdsspiller. (Foto: Henrik Schou)

Se også: TV: 'Tronfølgeren' med to mål og en plads på landsholdet

Landsholdsklasse fornægter sig ikke
Kampstarten blev præget af jævnbyrdigt og godt spil. En kamp om midtbanen med hurtige omstillinger ved boldtab, men så viste han klasse. Landsholdsspilleren. Rasmus Beyer fik bolden serveret et godt stykke udefra, et par hurtige driblinger og flot og sikkert langskud og bolden sad sikkert i Tobias ”Cech” Winters målnet. Trongården førte 1-0 og vi fik lige set hvad landsholdklasse egentlig er.

Rasmus Beyer presses til det yderste. (Foto: Allan Gade)
Rasmus Beyer presses til det yderste. (Foto: Allan Gade)

Midt i halvlegen så vi vel nok Kostskolens eneste chance, da bolden blev sendt ind over mål og lige som Bagsværds Emil Klarholt skulle til at heade den i nettet, kom keeper Tobias Honore ud og plukkede den ned i sine store hænder. Som at plukke et løsthængende æble ned fra træet.

Fem minutter før pausen var der igen mål. Triumviratet Rasmus Beyer blev tacklet og bolden røg videre til Cihan Cômertoglu og derefter til Rasmus Nedergaard og 2-0 til Trongården.

Storvask i pausen hos kostskoledrengenes anfører William Rex:

— Vi har ikke skabt en eneste ærlig chance i hele første halvleg. Vi dækkede bare ikke ham Rasmus Beyer op. Det er hvad der er gået galt og så bytter vi nu lidt om på spillerne, så det forhåbentlig bliver lidt mere slagkraftigt. Emil Klarlund ud på venstrefløj. Vi skal i hvert fald skabe flere chancer.

Se også: TV: 14 straffespark i derby
Se også: TV: Winter-huen bag sejr i drama

Beyer scorede - og blev sparet
Men i anden halvleg blev der vist landsholdsklasse igen. Ud af ingenting tog Rasmus Beyer et par træk med bolden og så lå den bag Tobias ”Cech” igen. Rasmus Beyer havde gjort det til 3-0 og var tilbage på tronen. Troede han, for et par minutter efter blev han præsenteret for det gule kort af dommeren, og han vendte ikke mere tilbage på banen. Den ufrivillige pause blev således brugt til at spare guldfuglen.

Så skal der jagtes. (Foto: Allan Gade)
Så skal der jagtes. (Foto: Allan Gade)

Midt i anden halvleg slog Oscar Gormsen det sidste søm i kisten til en 4-0 sejr til Trongårdsskolen.

Bagsværd Kostskole skal dog have stor ros for deres anden halvleg. De havde mange gode angreb med hurtige omstillinger og med fremragende dybdeløb, som kunne have straffet de fleste hold, men Trongårdens målmand Tobias Honore læste spillet fremragende og forstod at gribe ind i tide.

Tobias er en af de tre omkring Rasmus Beyer i samme klub og han har formentlig også landsholdspotentiale.

Rasmus Beyer glædede sig over at Tobias Honore blev valgt som holdets bedste mand i dag og var glad for at kunne spille sammen med skolekammeraterne igen.

1 af 2 Emil Klarholt gjorde det godt for Bagsværd. (Foto: Allan Gade)
2 af 2 Rasmus Beyer debuterede tidligere på måneden for det danske U16-landshold. I dag var han tilbage i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Schou)