TV: Mål fra midten

Helt lige: Kampen måtte afgøres efter straffesparkskonkurrence

Christian Gustafsson scorede kampens første mål fra midten. Foto: Allan Gade
Christian Gustafsson scorede kampens første mål fra midten. Foto: Allan Gade

Dagens anden kamp i Lyngby stod mellem drengene fra Engelsborgskolen og drengene fra Vallerødskolen.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Første halvleg var nok

Perfekt frispark
Gæsterne startede absolut bedst og satte hjemmeholdet under pres. Der var flere nærgående forsøg fra Maksymilian Sroka, men de store målchancer blev det ikke til i første halvleg.

Lige inden pausen var der frispark til gæsterne, der lidt overdrevet var cirka midt på banen. Christian Gustafsson blev sat til at sparke. Man kunne se på forberedelserne til sparket, at noget stort var i vente.

Så sparkede Christian, og bolden var på en lang tur mod mål. Den dykkede lige ned under overliggeren og over målmand Jakob Rysgaards arme.

Det var et fantastisk mål.

- Ja, jeg har prøvet det før. Det er jo ikke altid, det lykkes, fortalte Christian efter kampen.

- Jeg har spillet fodbold i ti år, men er stoppet med det. Jeg spillede i FC Nordsjælland, men er blevet træt af det. I hvert fald lige nu.

Magnus Kongshammer måtte bære Morten Kirstein fra banen. Foto: Allan Gade
Magnus Kongshammer måtte bære Morten Kirstein fra banen. Foto: Allan Gade

Se også: Mini-Modric med hattrick

Afgjort i straffe
Med et pauseresultat på 1-0 til gæsterne var der stor tilfredshed blandt Christians kammerater.

- Vi skal have sat tempoet lidt op, og nej det er ikke fortjent, at de fører 1-0. De har bare været heldige. Nu bytter vi lidt rundt på spillerne og kan måske sætte Frederik Hauch lidt mere i scene, så nu kommer vi, sagde hjemmeholdets Morten Kierstein.

Midt i anden halvleg blev Morten Kirstein liggende på banen. Så han måtte ud. Resolut tog den nye anfører Magnus Kongshammer sagen i egen hånd. Med masser af kræfter bar han Morten ud til sidelinjen. Der var jo heller ikke en båre til stede. Sådan skal det gøres.

Det var stadig en lige kamp. Men i kampens slutminutter fik hjemmeholdet tilkæmpet sig et straffespark, som resolut blev sat ind af Sebastian Lee.

Dommeren lagde nogle ekstra minutter til, men der kom ingen afgørelse i den ordinære tid. Den skulle afgøres i straffespark.

Afgørelsen kom først i det femte spark fra hvert hold, og matchvinderen blev Maksymilian Sroka. Gæsterne scorede altså på alle deres straffespark og går dermed fortjent videre i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se det sidste mål i straffesparkskonkurrencen og den efterfølgende jubel her: