TV: Målfest sikrede semifinale

Længe om at tø op: God anden halvleg var nok for Frederiksborg Byskole

Pigerne fra Frederiksborg Byskole kunne juble over storsejr efter en stærk præstation efter pausen. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Frederiksborg Byskole kunne juble over storsejr efter en stærk præstation efter pausen. Foto: Henrik Schou

Vinderne af 2015/2016-sæsonen af Ekstra Bladet Skolefodbold Frederiksborg Byskole er klar til semifinalerne efter en stensikker 5-0-sejr over Sorø Privatskole i kvartfinalen.

De tidligere vindere var inden kampen tårnhøje favoritter til at nappe billetten til semifinalen, og sådan blev det da også.

Trods afbud fra angriber Søs Leander og bænkplads fra start til stjernen over dem alle Sofie Bredgaard var det stort set spil til ét mål i samtlige 60 minutter.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Frelseren skrev sig ind i historien

Manglede bevægelse
Men alligevel er der grund til bekymring i den Nordsjællandske lejr. Fraværet af Leander og Bredgaard betød, at angrebsspillet i første halvleg haltede gevaldigt. Der var ingen bevægelse og ingen dybdeløb. Bredgaard plejer at ligge på midten og er konstant klar til at løbe i dybden.

I denne kamp var der bare ingen på holdet, der i første halvleg kunne udfylde tomrummet. Eneste reelle trussel var fra hårdtarbejdende Kathrine Møller, som ofte blev holdt i et solidt jerngreb af hjemmeholdets Mille Hansen, som inden kampen var så nervøs, at hun måtte om bag hegnet og kaste op.

Kathrine Møller leverede en stor arbejdsindsats i kvartfinalen. Hun kronede indsatsen med et hattrick. Foto: Henrik Schou
Kathrine Møller leverede en stor arbejdsindsats i kvartfinalen. Hun kronede indsatsen med et hattrick. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Sorø Privatskole - Frederiksborg Byskole

Så intet til kanterne
Gæsterne skulle prøve spilkonceptet 3-5-2 med to hurtige kantspillere af, men ikke en eneste gang blev bolden spillet ud på kanten i første halvleg. Ikke fordi der ingen kantspillere var på banen, men ganske enkelt fordi de to, som burde være kantspillere, Sofie Skovgaard og Frederikke Haaber hele tiden stod inde midt på banen.

Alt spil skulle absolut presses igennem inde på midten, hvor hjemmeholdet hele tiden forsvarede med fem-syv spillere. Og så blev det nærmest umuligt.

En velformuleret Frederikke Haaber, som til dagligt spiller fodbold på Brøndbys U18-hold, prøvede da heller ikke at bortforklare det til tider trivielle angrebsspil i de første 30 minutter.

- Vi manglede 'Brede' (Sofie Bredgaard red), og vi allesammen skulle lige vænne os til, at hun ikke var, hvor hun plejer.

- Hun startede ude, fordi hun var træt efter mange kampe i weekenden. Så vi skulle lige lære at spille anderledes nu, hun ikke var med. Vi ville egentlig gerne spille bredt, men vores kanter stod alt for kompakt. Det var ikke godt nok.

Frederikke Haaber spillede sig virkelig op i løbet af kampen. Foto: Henrik Schou
Frederikke Haaber spillede sig virkelig op i løbet af kampen. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: 'Det er bare så stort'

Hjemmeholdet parkerede bussen
Sorø-holdets taktik var da også utrolig defensiv. Det virkede ofte som om, at de havde overdreven respekt for gæsterne og stod stort set hele tiden med seks spillere i bagkæden, som uden problemer kunne trævle alle gæsternes angreb op lige foran straffesparksfeltet, igen fordi Frederiksborg-pigerne ikke brugte kantene.

Det kan tælles på to fingre, hvor mange gange hjemmeholdet var i nærheden af udeholdets felt, og anfører Mathilde Winther styrede sit forsvar med stor autoritet og tillod intet.

De manglende mål var tydeligt noget, der frustrerede udeholdet. Allerede midt i første halvleg begyndte de at sparke på mål langt udefra. Til ingen verdens nytte. Men de kunne bare ikke finde nøglen til den dobbeltdækkerbus, hjemmeholdet havde parkeret inde foran deres mål.

Se også: Her spilles finalerne

Fik hul på bylden
Kort før pausen lykkedes det alligevel Kathrine Møller at bringe favoritterne foran 1-0, da hun slap fri i venstre angrebsside, men de første 30 minutter blev aldrig det drømmefodbold, som de fleste følgere af Ekstra Bladet Skolefodbold ved, at holdet besidder.

Målet til 1-0 blev fejret i stor stil. Foto: Henrik Schou
Målet til 1-0 blev fejret i stor stil. Foto: Henrik Schou

Til pausesnakken i udeholdets lejr var det anfører Mathilde Winther, der førte ordet:

- Nu skal vi have gang i kantspillet, dybdeløbet, og så smider vi Bredgaard ind i angrebet. Helt kort, rigtigt og fornuftigt sagt.

Hos hjemmeholdet var det som vanligt træner Simon 'Mourinho' Egebjerg, der førte ordet:

- Jeg er egentlig meget godt tilfreds med indsatsen på banen. Det er ikke meget, de kommer frem til, og så var der i øvrigt frispark til os, før de scorede, lød det fra en engageret træner, mens han tegnede på taktiktavlen.

Matchvinder fra kredsfinalen i efteråret Malou Larsen var tydeligt frustreret:

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre? Hende deres 6'er (Frederikke Haaber red.) løber bare rundt om mig uanset, hvad jeg gør. Det er frustrerende.

Træner Egebjerg beroligede Malou med, at de nok skulle finde en løsning på det i løbet af anden halvleg, men fortalte dog ikke, hvordan han havde tænkt sig at løse udfordringen.

Se ALLE de fede fotos fra kampen her.

Landsholdsspilleren sat i spil
Indskiftningen af Sofie Bredgaard fra anden halvlegs start var helt tydeligt det, som udeholdets øvrige spillere havde sukket efter. For nu kom der i den grad andre boller på suppen.

Udeholdets angrebsspil begyndte at flyde, midtbanespillerne turde pludselig at spille bolden i dybden, og kanterne blev nu også benyttet. Presset mod hjemmeholdets mål blev gradvist hævet. Sorø-holdet kunne ganske enkelt ikke følge med, da Bredgaard med sin tilstedeværelse hev niveauet to-tre hakker op hos samtlige af hendes offensive holdkammerater.

Fem minutter præcis gik der efter entreen på banen, så havde U16-landsholdsspilleren smasket bolden i nettet til 2-0 og reelt afgjort kampen, da hun efter en fornem dyb stikning kom foran værternes forsvar og kunne herefter let runde Ida Goldstrand i målet.

Men det var ikke kun Bredgaard, der nu viste sig frem. Også Frederikke Haaber trådte nu i karakter og strøede om sig med lækre afleveringer og detaljer, som efter kampen gav hende fidusbamsen.

Sofie Bredgaard skulle blot bruge fem minutter på banen på at sende bolden i kassen. Foto: Henrik Schou
Sofie Bredgaard skulle blot bruge fem minutter på banen på at sende bolden i kassen. Foto: Henrik Schou

Se også: Semifinalerne er på plads

Uheldig skade ved scoring
Fra dette øjeblik var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Gæsterne gjorde lige, hvad der passede dem og selv med en spiller i undertal, var udeholdet overlegne i alle spillets facetter. 

Det gule kort var lidt skørt. 10 minutter inde i anden halvleg blev udeholdets Freya Petersen sendt på banen. Her nåede hun at være i præcis et minut, inden hun igen forlod banen med en 10-minutters udvisning som straf for et stort frispark.

Med lidt over 10 minutter tilbage scorede Sofie Bredgaard lidt heldigt til 3-0, da hun i duel med målmand Ida Goldstrand fik tacklet bolden i nettet. 

I forbindelse med scoringen fik Bredgaard lidt uheldigt sparket målmanden over foden i sådan en grad, at Emma Hansen måtte overtage målmandshandskerne efter, at Ida var båret ud af banen med store smerter i foden. 

Sofie Bredgaard fik uheldigvis trådt hjemmeholdets keeper Ida Goldstrand midt på foden under scoringen til 3-0. Foto: Henrik Schou
Sofie Bredgaard fik uheldigvis trådt hjemmeholdets keeper Ida Goldstrand midt på foden under scoringen til 3-0. Foto: Henrik Schou

Det skal da i samme forbindelse med, at Sofie Bredgaard, trods landsholdsstatus, ikke var for stor til at løbe en halv banelængde retur til målet og sige undskyld til målmanden. Det er da fairplay.

Hjemmeholdets piger kæmpede alt, hvad de kunne for at stå imod, men i dette opgør måtte de bare erkende, at de var kommet i menneskehænder.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Sorø Privatskole - Frederiksborg Byskole, 0-5

Målscorere:

0-1: Kathrine Møller (26.)
0-2: Sofie Bredgaard (36.)
0-3: Sofie Bredgaard (48.)
0-4: Kathrine Møller (55.)
0-5: Kathrine Møller (58.)

Se også: Første semifinalist i øst fundet

Går benhårdt efter finalen
Kampen sluttede med de overbevisende cifre 5-0 på måltavlen, da Kathrine Møller i slutminutterne fik scoret yderligere to gange med henholdsvis højre og venstre inderside.

Kathrine Møller var ikke så snakkesalig efter kampen, selvom hun havde personlig succes med sit hattrick:

- Sorø stod så kompakt, at vi simpelthen ikke kunne spille den ud på kanten, forklarede hun lettere irriteret.

- Vi har mange ude med skader, og det var derfor, det gik, som det gik i dag. Jeg ser frem til næste kamp, hvor vi kan spille os i finalen. Til den tid håber jeg, at alle er kommet tilbage fra de overbelastningsskader, de render rundt med.

Hør fra Kathrine her:

Også Frederikke Haaber var tilfreds med at have vundet kampen:

- Vi skal altså også vinde semifinalen. Jeg var med for to år siden i finalen i Odense. Det var en fed oplevelse og noget, jeg gerne vil opleve en gang mere. Og det skal altså være i år, da jeg går i niende klasse. Så det er jo sidste chance.

Hør Frederikkes ord om kampen her:

Se også: TV: Alle mål fra Frederiksborg-sejr

Niveauet skal et hak op
Det er muligt, at 5-0 lyder smukt, men der skal altså mere til end det, de 3-400 tilskuere så i denne kamp, hvis holdet fra Hillerød igen skal stå med trofæet og guldmedaljerne i Odense torsdag 26. april.

Det virker til, at Mathilde Winther har helt styr på forsvaret, men det er svært af afgøre efter denne kamp, da hun og hendes forsvarskollegaer overhovedet ikke blev udfordret.

Kantspillet var meget skidt, før Sofie Bredgaard kom ind, så her skal der findes løsninger inden semifinalen senere på måneden.

Sorø-pigerne skal dog have stor ros for på intet tidspunkt at give op. Der blev kæmpet til sidste fløjt, selvom der i dag var klasseforskel på de to hold. De kan sagtens være stolte over en superflot turnering og en kvartfinaleplads.

Frederiksborg Byskole er videre til semifinalerne med 5-0-sejr. Deres modstander i semifinalen findes onsdag i opgøret imellem Lille Næstved Skole og Københavns Skole & Idrætsakademi.

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

1 af 3 Hjemmeholdet havde god opbakning, da hele skolen havde fået fri til at se kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
2 af 3 U16-landsholdsspiller Sofie Bredgaard viste igen sin afgørende betydning for holdet. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Pigerne fra Frederiksborg Byskole kunne juble over storsejr efter en stærk præstation efter pausen. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen