TV: Mageløse Mygind

Helvede og himmel: Først brændte han straffe, men afgjorde så selv i overtiden

Her skyder Emil Mygind straffespark, men brænder. Han skulle dog gøre det godt igen kort efter. (Foto: Søren Møller)
Her skyder Emil Mygind straffespark, men brænder. Han skulle dog gøre det godt igen kort efter. (Foto: Søren Møller)

Stillingen er 0-0. Der er spillet 60 minutter. Der bliver begået straffespark mod dig og du vælger at sparke selv. Du brænder den oplagte chance. Hvordan har man det så i maven?

Se kampfakta her

Formentlig ikke særligt rart. Mon ikke det hele har snurret sig sammen i maveskindet på Emil Mygind fra Måløvhøj Skole, da dette scenarie i dag udspillede sig på holdet hjemmebane. Foran alle fans fra skolen kunne Emil nu blive dagens skurk, men Emil endte alligevel som helten.

I dommerens overtid fik han en løs bold i straffesparksfeltet og på bedste Preben Elkjær-vis strøg han uden om deres højre back og med et resolut, fladt vristspark sparkede han bolden ind ved modsatte opstanden til den forløsende 1-0-føring, som holdt i de få sekunder der var tilbage at spille i.

— Uha, hvor var det dårligt sparket, sagde Emil efterfølgende.

— Dejligt jeg fik sparket den ind, så vi ikke skulle ud i straffe.

Det var to gode hold, der stod over for hinanden. (Foto: Søren Møller)
Det var to gode hold, der stod over for hinanden. (Foto: Søren Møller)
 

Hav is i maven
Det var meget skuffende for Søagerskolen, som havde spillet en rigtig god kamp. De to holds spillere stod godt til hinanden. I første halvleg var der meget spil på midtbanen og vi skulle helt hen i de sidste fem minutter af første halvleg, inden der rigtigt skete noget.

Søagersskolen bedste, Christian Dirksen, blev nedlagt i feltet, men dommerens fløjte forblev tarvs. I de allersidste sekunder fik Christian bolden i Måløvs netmasker, men denne gang lød dommerens fløjte for offside.

Se også: TV: Sikker sejr

I pause sagde Måløvs lærer:

— Nu får vi modvind. Lad være at lade jer stresse. Is i maven, drenge, og støt hinanden.

Kamp om bolden. (Foto: Søren Møller)
Kamp om bolden. (Foto: Søren Møller)
 

Det så ud til at hjælpe, for i anden halvleg var det Måløv, der var toneangivende, uden dog at til spille sig de helt store chancer. Man kan sige, at efter spillet at dømme i de sidste 30 minutter, var sejren retfærdig. Især opspillet til sejrsmålet var flot.

Se også interview med Mathias fra Måløvhøj:

Dimitris Kostoilas blev spillet på højrekanten og efter et par smarte træk, afleverede han bolden ind i feltet, hvor den altså til sidst havnede hos Emil, der afgjorde det hele men den sene scoring. Drengene fra Søagerskolen var meget slukørede efter kampen, men de har trods alt stor ære at kampen, med den fine indstilling og deres måde at spille fodbold på.

1 af 5 Forsøget reddes. (Foto: Søren Møller)
2 af 5 Hvem snupper den? (Foto: Søren Møller)
3 af 5 Luftduel. (Foto: Søren Møller)
4 af 5 Trængsel i feltet. (Foto: Søren Møller)
5 af 5 Her skyder Emil Mygind straffespark, men brænder. Han skulle dog gøre det godt igen kort efter. (Foto: Søren Møller)