TV: Overraskede med fysikken

Underdogs: Kampen blev spillet i et heftigt tempo

To af kampens to hovedpersoner Frederik Kjærgaaard og Hassan Ali (hvid bluse) i duel. Foto: Birger Dencker
To af kampens to hovedpersoner Frederik Kjærgaaard og Hassan Ali (hvid bluse) i duel. Foto: Birger Dencker

To gode hold satte hinanden stævne. Bagsværd Kostskole måtte nok tage favoritværdigheden på sig, da de råder over en meget bred trup med flere profiler på. Trørødskolens Theo Nielsen sagde efter sin sidste kamp, at de nok ville tabe til Bagsværd Kostskole.

Det gjorde det ikke nemmere for dem, at de til denne kamp måtte undvære holdets stjerne Noah Crone, som af sin klub FC Nordsjælland havde fået at vide, at han ikke måtte spille. Noah fik i ferien debut i rødt og hvidt på U16-landsholdet, hvor han endda scorede.

Landsholdsspilleren var selvfølgelig mødt op for at heppe på holdkammeraterne og han troede på, at de kunne overraske, også uden ham på banen. Noah var en meget engageret assistent på sidelinjen og indimellem på banen og var jublende lykkelig, da kampens dommer fløjtede af.  

Se kampfakta her.

Overstrålede alt og alle

Flere låste spillere
Måske var det udeholdets held, at hjemmeholdet var i samme situation, da flere af deres nøglespillere heller ikke måtte spille, blandt andre Lucas Lykkeggard og Jonas Lyshøj.

Hjemmeholdet var lige inden kampstart stadig optimistiske, og anfører Oscar Gullach mente, at de drenge, som fik chancen, var dygtige nok til at hive en smal sejr hjem.

Kampen startede med et lille overtag til hjemmeholdet, der forsøgte at kombinere sig igennem et kompakt forsvar hos udeholdet, men ofte stoppet af en velspillende Frederik Kjærgaard.

Udeholdets angreb bestod i denne periode mest af Raein Sharifpour, der ofte var meget alene oppe foran og derfor havde rigtig svære betingelser.

Oscar Gullach header væk. Foto: Birger Dencker
Oscar Gullach header væk. Foto: Birger Dencker

TV: Maste modstanderen

Presset gav pote
Hjemmeholdet forsatte med deres pres. Efter små 13 minutter kom Christian Rasmussen endelig igennem det kompakte forsvar, der måtte ty til ulovlige midler for at stoppe ham.

Korrekt dømt straffe, som Christian selv tog sig af på meget overbevisende måde, og så var hjemmeholdet foran 1-0.

Målet betød, at udeholdet måtte lidt længere frem på banen for at jagte udligningen. Hjemmeholdet fortsatte med at spille bolden rundt, uden de blev rigtige farlige, hvorimod gæsterne brugte deres fysiske større styrke til at presse spillet fremad og spillede meget mere direkte.

Efterhånden som kampen skred frem, kom udeholdet ind i en rigtig god periode. Efter 25 minutters spil fik hjemmeholdet ikke clearet bolden ordentligt væk i forsvaret. Den chance udnyttede Frederik Kjærgaard med et præcist spark til venstre for Oliver Kammersgaard i hjemmeholdets mål. Så var der balance i regnskabet: 1-1.

Frederik Kjærgaard udligner til 1-1. Foto: Birger Dencker
Frederik Kjærgaard udligner til 1-1. Foto: Birger Dencker

TV: Pragtmål grundlagde sejren

Frem og tilbage
Målet gav udeholdet masser af selvtillid. I halvlegens sidste minut satte Theo Nielsen et par forsvarsspillere af, og fra en spids vinkel bankede han bolden i kassen via den fjerne stolpe og derved 2-1 til udeholdet.

I pausen sagde hjemmeholdets træner Christoffer:

- Jeg synes, at I er det bedste hold, men I skal forsøge at komme bagom forsvaret i stedet for hele tiden at forsøge at komme igennem centralt, hvor de er stærkest.

Udeholdet kom ud til anden halvleg, hvor de slap i første og lagde et forholdsvis højt pres på hjemmeholdet uden at satse for meget i forsvaret. De gav slet ikke hjemmeholdet mulighed for at komme til de store chancer de første 20 minutter af anden halvleg. I det hele taget var det småt med store målchancer til nogen af holdene i den periode.

Der blev gået til den. Her Hassan Ali og Theo Nielsen i duel. Foto: Birger Dencker
Der blev gået til den. Her Hassan Ali og Theo Nielsen i duel. Foto: Birger Dencker
 

I de sidste 10 minutter af kampen fik hjemmeholdet så lagt et voldsomt pres på gæsterne - godt anført af Hassan Ali, som flere gange viste sine tekniske færdigheder frem. Udeholdet kæmpede med næb og klør og masser af vilje i de sidste minutter af kampen og forsvarede deres 2-1 føring på flotteste vis. I næste runde venter vinderen af kampen imellem Trongårdsskolen og Bagsværd Skole.

Efter kampen udtrykte hjemmeholdets træner Christoffer:

- Der var desværre et par af drengene, som slet ikke kæmpede nok. Alle skal være klar i sådan en kamp.

Vi fangede Frederik Kjærgaard efter kampen: