TV: Parkerede bussen - og vandt

Blæsende og nervepirrende: Vinderen skulle findes på straffespark

Glade Ravnsholt-drenge efter sejren. Fidusmodtager Philip Høyby (tv.), i midten målscorer Jonas Bohr og endelig anfører Rasmus Kirkegaard. (Foto: Poul Gregersen)
Glade Ravnsholt-drenge efter sejren. Fidusmodtager Philip Høyby (tv.), i midten målscorer Jonas Bohr og endelig anfører Rasmus Kirkegaard. (Foto: Poul Gregersen)

— Det bliver en svær kamp, sagde anfører Rasmus Kirkegaard, Ravnsholtskolen, inden kampen.

— Det er et lokalopgør og det er de to sidste skoler fra Allerød Kommune. Vi spiller om Allerødmesterskabet og vi kommer på rigtig hårdt arbejde. Vi får det meget svært i dag.

Rasmus Kirkegaard driver bolden frem. (Foto: Poul Gregersen)
Rasmus Kirkegaard driver bolden frem. (Foto: Poul Gregersen)
 

— Jeg føler vi har en god chance, var anfører Rasmus Foldagers, Engholmskolen, vurdering.

— Men vi skal ikke undervurdere dem. Det gjorde vi før vores sidste kamp mod Sjælsøskolen. Vi kommer til at kæmpe hårdt for sejren.

Se kampfakta her

Parkerede bussen
Begge mandskaber mødte op til denne kamp efter at have vundet på straffespark i den forudgående kamp. Så de kendte til det at skulle ud i en sådan nervepirrende afslutning.

Der stod en stiv blæst på langs ad banen i Allerød Idrætspark. Lodtrækningen gav Engholmskolen medvind i første halvleg, hvilket betød at de første 20 minutter af halvlegen stort set foregik på Ravnsholtskolens banehalvdel. Kun Enghomskolens målmand var tilbage.

Desværre for Enghomskolen forstod de ikke at udnytte dette overtag. Der var et par langskud og det var det. Ravnsholtskolens angribere, der oftest var alene, kunne ikke drive bolden op og de enkelte gange de var fremme løb det hele ud i sandet.

— Ja, vi har parkeret bussen, indrømmede træner Anders Gudnason midt i halvlegen.

— Vi må spille med de midler vi har.

Der skulle en dødboldsituation til. I det 21. minut fik Enghomskolen hjørnespark i venstre side. Kristoffer Engelstedt sendte bolden indover, hvor anfører Rasmus Foldager dukkede op og sendte den i nettet. 1-0 til Engholmskolen.

En alt for lille føring efter den massive boldbesiddelse. Ravnsholtskolen fik mere spil efter denne scoring, men de blev aldrig farlige i halvlegen.

Se også: Drabelig dyst

Ikke tilfredsstillende
— Det er slet ikke tilfredsstillende den måde vi spiller på, tordnede træner John Ingerslev i pausen. Han havde ikke kunne kommentere eller rette spillet, fordi han havde påtaget sig hvervet som dommer.

John Ingerslev havde trukket i dommerdragten. (Foto: Poul Gregersen)
John Ingerslev havde trukket i dommerdragten. (Foto: Poul Gregersen)
 

— Vi udnytter overhovedet ikke medvinden. Vent bare. I anden halvleg kommer vi til at smage vores egen medicin, sluttede han, inden han foretog forskellige taktiske ændringer.

Der var nu ikke noget, der tydede på, at Engholmskolen ikke havde kontrol over kampen. De fik mere spil end modstanderne havde haft op mod vinden. Flere bolde langs jorden, større bredde og nogle afslutninger kom det også til.

Ravnsholtskolen fik også meget mere spil. Nu var de blevet mere angrebslystne uden at slække på deres forsvar, der konstant var på arbejde.

Se også: Detaljernes dyst

Ravnsholtskolen i angreb. (Foto: Poul Gregersen)
Ravnsholtskolen i angreb. (Foto: Poul Gregersen)
 

At vinden var kraftig sås tydeligt, når flere af Ravnsholtskolens målmand Oliver Munks udspark løb ud over Engholmskolens mållinje eller blev fanget af Enghomskolens målmand, Rasmus Bührmann, næsten midt på hans banehalvdel.

At Rasmus Bührmann spillede så langt ude på banen var risikabelt, men det lykkedes indtil det 23.minut. Rasmus var kommet 25-30 meter ud, en medspiller kom til og det gjorde også Ravnsholtskolens Jonas Bohr, der fik erobret bolden, trak venstre om målmanden og sendte den de mange meter ind i det tomme mål. Stillingen 1-1.

En kold dukkert for Engholmskolen, der havde haft sejren indenfor rækkevidde.

Se også: Spænding til det sidste

Straffe med vinden
Uafgjort ved sidste dommerfløjt. De to trænere blev enige om, at straffesparkene skulle tages med vinden, selvom det måske ikke levnede målmændene mange chancer. Det syntes mest fair i den aktuelle situation.

At det lykkedes én målmand, Ravnsholtskolens Oliver Munk, at snuppe et spark, gjorde udslaget. Ravnsholtskolen vandt samlet 6-5 over Engholmskolen og er nu mester i Allerød.

Se det afgørende straffespark herunder:

— Det var helt sikkert deres kamp, sagde Ravnsholtskolens anfører Rasmus Kirkegaard, efter kampen.

— Vores taktik med at parkere bussen gav resultat. Vi stod godt for hinanden og fik lukket ned for deres angreb.

— Det var et meget heldigt mål, vi fik, og det synes jeg faktisk også deres var, fortsatte Rasmus.

— Jeg er utrolig stolt af vores hold, der hev denne sejr hjem.

Se også: TV: Hurtige basser

1 af 2 Engholmskolen i et af deres mange angreb i første halvleg. (Foto: Poul Gregersen)
2 af 2 Glade Ravnsholt-drenge efter sejren. Fidusmodtager Philip Høyby (tv.), i midten målscorer Jonas Bohr og endelig anfører Rasmus Kirkegaard. (Foto: Poul Gregersen)