TV: Pokkers til krøltop

Kølig inderside: Maurits Kjærgaard sikrede semifinalen

Alle kunne høre dette skrig, da Maurits Kjærgaard havde booket pladsen i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Alle kunne høre dette skrig, da Maurits Kjærgaard havde booket pladsen i semifinalen. Foto: Henrik Schou

BALLERUP (Ekstra Bladet): En række skoler har lange og stolte traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold. En af dem er Hedegårdsskolen fra Ballerup, som har kæmpet sig til hele seks finaler med to sejre og fire nederlag til følge. Drengene har spillet fire og vundet to, pigerne har tabt begge deres finaler. Finalerne var i 1980, 81, 88, 89, 90 og så med en lang pause frem til sidste finale i 2017, hvor skolens piger endte med at tabe.

Det må siges at være flot gået i verdens største skoleturnering. Og nu er den så gal igen. Drengene mødte hjemme i kvartfinalen Uglegårdsskolen, som blev slået 2-1 efter en spændende kamp med masser af tacklinger og store chancer. Så nu er knægtene fra Ballerup et sølle skridt fra skolens finale nummer syv. Og den anden i træk.

De mangler bare lige semifinalen onsdag 18.april (modstanderen findes i denne kamp).

Galleri: Hedegårdsskolen - Uglegårdsskolen

Kæmpe kiks
Hedegården kom ellers hurtigt bagud i kvartfinalen på et mega, kæmpe kiks i forsvaret, hvor der lige var en julegave til overs. Skidt dækket op af den meget usikre bagerste mand og fornemt udnyttet af gæsternes angriber Mads Westergren, som roligt kunne spadsere forbi og passere den ellers super dygtige keeper, der senere holdt sit hold inde i kampen flere gange. Men det lignede længe det første af flere mål i samme ende, for angrebene bølgede samme vej.

Sådan kom det ikke til at gå, for gæsterne blev ikke for alvor farlige. De havde bolden meget, men foran kassen manglede lige det sidste. Hjemmeholdet var naturligt nok tilfredse med udviklingen og kom langsomt mere og mere med i kampen.

- Planen var selvfølgelig at vinde, det er klart. Vi skulle prøve at spille at spille den gennem midten og lige på, forklarer Maurits Kjærgaard, som ubetinget er Hedegårdsskolens mest værdifulde spiller. Præcis om i kredsfinalen lyste han virkelig op og viste prøver på sit store talent.

- De andre kom frem til meget i vores ende, men vi fik lukket af og holdt dem væk fra målet. Det var lidt hektisk i første halvleg, hvor vi ikke fik vores spil til at køre godt nok som planlagt.

Sikkert tæmmes bolden af Maurits Kjærgaard, der igen var sit holds bedste spiller. Foto: Henrik Schou
Sikkert tæmmes bolden af Maurits Kjærgaard, der igen var sit holds bedste spiller. Foto: Henrik Schou

TV: Skideballe gav pote

Har været i Chelsea
Den blot 14-årige profil på hele 186 centimeter er hele motoren på holdet. Konstant i bevægelse og med sin fine teknik svævende over banen. Hele tiden med fornemt overblik. Stort set alt kommer fra ham eller går gennem ham.

- Min rolle var at skabe chancer og at drive bolden frem for at gøre os farlige, lyder det efter sejren.

- Jeg vil selvfølgelig gerne være en del af målene, men jeg behøver ikke selv have sidste fod på. Bare den går ind.

Det er den slags, alle fodboldspillere siger. For ikke at lyde som Ronaldo. Men Maurits vil uden tvivl meget gerne på tavlen og højere op end de syv mål i syv kampe, han er noteret for. Han ved godt, han er stjernen.

Trods sin unge alder spiller han allerede U17-fodbold i Lyngby og har endda været til prøvetræning i mægtige Chelsea tidligere.

Begge ben bruges til at drible og aflevere i høj fart. Foto: Henrik Schou
Begge ben bruges til at drible og aflevere i høj fart. Foto: Henrik Schou

TV: Chelsea-træning og guldmedaljer

Egen legeplads
Anden halvleg i kvartfinalen blev langt bedre for hjemmeholdet, der kom meget længere frem på banen. Udligningen kom på en hurtig opstået chance efter et frispark, og herefter stod der Hedegården på det meste.

Især Maurits blev farlig. To gange kunne - og burde - han have scoret. Men den ene røg lige forbi højre stolpe, og den anden blev fremragende reddet af målmanden, som lige præcis fik neglene på, så bolden op på overliggeren.

Kønt var det ikke efter pausen i en kamp, der faldt kraftigt i tempo.

- Vi står for langt fra hinanden i kæderne, det skal vi have styr på til semifinalen, forklarer Maurits og fortsætter:

- Og så skal vi være mere kyniske foran mål. Der er måske ikke så mange chancer næste gang, så den skal bare ind.

Han må nok også selv forvente at blive dækket mere op. Det skulle han også have været i kvartfinalen, men her fik han alt, alt for meget plads til at boltre sig på. Det er simpelthen for farligt at lade den unge knægt med de lange, lyse krøller og de orange støvler bruge banen som sin egen legeplads.

Krøltoppen er svær at bolden fra med sin gode fysik og hurtighed. Foto: Henrik Schou
Krøltoppen er svær at bolden fra med sin gode fysik og hurtighed. Foto: Henrik Schou

TV: 'Vi tog for let på opgaven'

Sidste spark
I nødens stund viser de store stjerner sig frem. Præcis som med Ronaldo og det vanvittige saksespark mod Juventus i Champions League. Uden at sammenligne de to ellers, så viste Maurits sig også som en mand, da holdet havde brug for ham.

Ikke mange minutter før det fløjt, som ellers havde betydet forlænget spilletid, skete der pludselig ting og sager. Hjemmeholdet var igen i angreb og kom fri på kanten af feltet. Her gik den stærke keeper ud og kom til at fælde Nicklas Petersen. Klokkeklart straffe.

Den er svær at løbe fra. Foto: Henrik Schou
Den er svær at løbe fra. Foto: Henrik Schou

Hvem mon skulle sparke det?

- De andre ville gerne have, jeg skulle sparke. Den var jeg med på. Hvis der var en anden, måtte han da gerne, men nu gjorde jeg det. Jeg tog en for holdet, lyder det med et listigt smil.

Ingen andre kunne drømme om at tage det spark. Stensikkert scorede han og gav den fuld rulle med skrig og jubel ud over banen. Ekstra Bladet Skolefodbold betyder noget, det er tydeligt.

- Jeg så, målmanden var lidt i ubalance. Han gik ligesom en lille smule mod den ene side, så satte jeg den bare modsat.

Køligt placerede matchvinderen den i venstre side med det foretrukne venstreben. Han sparker naturligvis gerne med begge ben, men det venstre er bedst.

Fortjent blev han hyldet af både holdet og de mange tilskuere. Både efter scoringen, og da der kort efter blev fløjtet af.

Kom til far! Foto: Henrik Schou
Kom til far! Foto: Henrik Schou

Her stod en af hans største fans klar med endnu et tillykke og en krammer:

- Åh, Maurits. Stort, stort tillykke med sejren. Jeg stod jo herude og var så nervøs og havde helt ondt i maven, lød det fra den tydeligt stolte mormor.

Sådan siger Maurits om sejren og muligheden for finale:

Galleri: Hedegårdsskolen - Uglegårdsskolen

Tilskuere og spillere i fælles jubel efter 2-1-målet, der havde vendt det hele på hovedet. Foto: Henrik Schou
Tilskuere og spillere i fælles jubel efter 2-1-målet, der havde vendt det hele på hovedet. Foto: Henrik Schou