TV: 'Raketten': Hold aftalerne

Manglede højre side: Uskarpe Hedegårdsskolen er klar til finalen

Bolette 'Raketten' Kofod scorede kampens enlige mål og blev matchvinder i semifinalen. Men hun var ikke tilfreds med spillet i højre side efter kampen. Foto: Henrik Schou
Bolette 'Raketten' Kofod scorede kampens enlige mål og blev matchvinder i semifinalen. Men hun var ikke tilfreds med spillet i højre side efter kampen. Foto: Henrik Schou

Semifinalen mellem de defensive 'Ugler' fra Uglegårdsskolen og de angrebslystne spillere fra Hedegårdsskolen blev lidt af en fuser.

Kampen kom aldrig op i det spillemæssige niveau, vi kunne forvente os af en semifinale. Til gengæld fik vi en masse nærkampe, hvor tacklinger, vilje og lyst til at vinde kom tydeligt frem.

Se kampfakta her.

TV: 'Dronningen' bag finaleplads

Nærkampe i fokus
Det blev udtrykt i pausen af træneren fra udeholdet Hedegårdsskolen, som blandt andet sagde til sine piger:

- Vi skal fortsætte med at vinde vores nærkampe. Giv den fuld gas, når I går ind i en tackling. Den stærkeste, og det skal være jer, vinder altid den dyst.

Og han havde ret. Nærkampene blev stort set altid vundet af udeholdet. Men spillet på banen var ikke kønt at se på. Det blev også hæmmet af en stærk og meget kold vind på langs af banen.

Galleri: Uglegårdsskolen - Hedegårdsskolen

Manglede helt højre side
Men den største fejl blev dog begået af udeholdet. Stort set hele første halvleg spillede de uden at bruge deres højre side, hvilket tvang spillet ind på midten og ud på venstrekanten, hvor farlige Bolette 'Raketten' Kofod huserede. Hun er så hurtig, at de færreste kan følge med. Derfor har Bolette fået øgenavnet 'Raketten'.

På midten er det næsten umuligt at gennembryde hjemmeholdets betonkæde, og Bolette fik svære arbejdsbetingelser på venstrekanten, fordi der ganske enkelt var overbefolket. Bolette var efter kampen dybt frustreret over den manglende højre side.

Bolette 'Raketten' Kofod skyder konstant af sted på venstrekanten. Hun har samme fart som en raket. Foto: Henrik Schou
Bolette 'Raketten' Kofod skyder konstant af sted på venstrekanten. Hun har samme fart som en raket. Foto: Henrik Schou

Hun udtrykte det på følgende måde:

- Jeg forstår simpelthen ikke, at vores kantspiller ikke gjorde, hvad hun fik besked på. Når vi er nået så langt og er et lille bitte skridt fra finalen, så må enhver bare gøre, hvad der bliver sagt, og det skete ikke her.

- Jeg var meget frustreret over det i første halvleg og råbte flere gange på at få en spiller ud på højrekanten uden, det hjalp noget som helst. Det blev en del bedre, da Frida Belmadani kom ind som højre back. Hun er meget offensivt orienteret og tog specielt i anden halvleg nogle dejlige ryk langs højre side af banen.

Vi er helt enige i den analyse, og Frida havde da også et bragende godt langskud, som ramte overliggeren. Et skud, der havde fortjent en bedre skæbne.

Frida Belmadani leverede et flot indlhop i højre side. Foto: Henrik Schou
Frida Belmadani leverede et flot indlhop i højre side. Foto: Henrik Schou

TV: Kaptajnen trådte i karakter

Mest på bolden
Der er ingen tvivl om, at udeholdet var det bedste hold og at sejren var fuldt fortjent. Både boldbesiddelse og skudforsøg var i klar overvægt hos udeholdet. Det var ikke mange skud, som hjemmeholdet fik fyret af på Lærke Rasmussen i målet, der i semifinalen igen var sikkerheden selv på en del gode indgreb både i og uden for feltet.

Gæsternes angreb bestod igen i denne kamp af 'tvillingerne' Lærke 'Dronningen' Dreyer og 'Raketten'. De er aldeles ikke tvillinger, men på banen tænker de tilsyneladende som tvillinger. De kigger efter hinanden, og de laver sukkerbolde til hinanden.

De to 'tvillinger' Bolette Kofod (th.) og Lærke Dreyer (med bolden) har været afgørende for holdets succes. Foto: Henrik Schou
De to 'tvillinger' Bolette Kofod (th.) og Lærke Dreyer (med bolden) har været afgørende for holdets succes. Foto: Henrik Schou

Det var heller ikke tilfældigt, at kampens første chance efter kun to minutter var en dyb stikning fra Lærke til Bolette, som derefter løb fra sin modstander og derefter sendte en god afslutning mod hjemmeholdets mål. Men her var Thea 'Skurken' Landgraf som sædvanlig påpasselig og fik med en fodparade afværget det første skud, der kunne have sat en mållavine i gang. Nu blev det i stedet for en ørkenvandring på udeholdets venstre angrebsside.

TV: Anfører: De var bedre end os

'Tvillingerne' bag målet
Men ligesom der i ørkener findes oaser, var der også i kampen oaser. I det 20. minut blev vi igen præsenteret for en af Lærkes mærkevarer. Sæt et par spillere af og skyd. Denne gang reddede Thea bolden, men riposten blev opfanget af Bolette Kofod, som hamrede bolden i kassen til 1-0. Det var et mål, der glædede hende på to måder.

Everni Smith omfavner Bolette Kofod efter scoringen. Foto: Henrik Schou
Everni Smith omfavner Bolette Kofod efter scoringen. Foto: Henrik Schou

- Det er altid rart at score mål og særligt i en semifinale, men min mor havde lovet mig et par nye fodboldstøvler, hvis jeg scorede i den her kamp. Det er jo en meget god bonus at få med. Men det er altså lysten til at vinde, der er den største motivation, sagde Bolette efter kampen.

Hør Bolette fortælle om den ekstra bonus her:

Se karakterer fra semifinalen - og stem selv

Gode råd på række
Lige før kampens glimrende dommer piftede for sidste gang i første halvleg, fik Lærke 'Dronningen' Dreyer en gylden mulighed for at lukke kampen. Helt fri foran mål sendte hun en afslutning lige i favnen på Thea, som ikke behøvede andet end at gribe den sjuskede afslutning. Og med den afslutning gik holdene til pause.

Der blev givet mange gode og velkvalificerede råd til udeholdet i pausen.

- Pas nu på den 5'er (Stephanie Nielsen red.). Hun er den eneste, de har oppe foran. Viktoria (Puletic red.) - du skal klistre til hende. Og Lærke: du ved, at hver gang du får bolden, så kommer der to farende lige i smasken på dig. Få bolden hurtigt videre, så er vi i overtal.

Se alle de fede fotos fra semifinalen.

Samme billede efter pausen
Anden halvleg lignede første halvleg. Selvom hjemmeholdet fik vinden delvist i ryggen og skulle fremad for at få det mål, der kunne bringe dem tilbage i kampen, var det udeholdet, der angreb, havde de fleste og de farligste forsøg. Hjemmeholdets forsøg blev sporadiske, når tapre Astrid Dobel eller elegante Isabella 'Belladonna' Laybourn fik bolden sendt op på udeholdets banehalvdel i forsøget på at ramme Stephanie Nielsen.

Men disse forsøg blev stort set alle sammen blokeret af et solidt midterforsvar, hvor Maja Trasborg gang på gang fik enten bremset sin direkte modspiller eller fik ekspederet bolden langt ud af farezonen med sine kraftfulde spark. Da holdets anfører Sabine Sørensen også spillede en fornem kamp, blev der ikke givet ved dørene i semifinalen. Vi kunne også høre, hvem der var anfører for Hedegårdsskolen. Sabine talte i semifinalen både med munden og benene.

Sabine Sørensen leverede virkelig en stærk præstation i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Sabine Sørensen leverede virkelig en stærk præstation i semifinalen. Foto: Henrik Schou

Tredje finalist fundet

Chancer på stribe
Men selvom udeholdet havde næsten dobbelt så mange store chancer i anden halvleg, fik de ikke noget udbytte i form af mål. Og der var ellers farlige forsøg nok.

Lærke Dreyer med en frispilning til Everni Smith, som brændte. Frida Belmadani havde et brag på overliggeren, Bolette havde et susende godt hug lige ved siden af og Lærke fik igen en gylden mulighed for at lukke til 2-0, men igen skød hun lige på 'Skurken'.

Da der manglede fem minutter, begyndte usikkerheden at melde sig hos gæsterne. Kunne 'Uglerne' gøre det igen. Udligne blot tre minutter før slutfløjt, som de gjorde i kvartfinalen.

Pludselig var det hjemmeholdet, vi hørte i form af Astrid Dobel, hvis stemme og attitude piskede sine spillere fremad i forsøg på at få udlignet.

Det blev dog ved forsøget, og det var 14 glade og lettede spillere fra Ballerup, der kunne omfavne hinanden og se frem til eventyret i Odense om en uges tid.

Jublen var stor efter det enlige mål. Foto: Henrik Schou
Jublen var stor efter det enlige mål. Foto: Henrik Schou

Se programmet for finalerne

Ville ikke tabe endnu en semifinale
En glad og lettet Bolette Kofod kunne efter kampen fortælle om sin tur til USA, hvorfra hun og Lærke Dreyer kom hjem for to dage siden fra en turnering, hvor de røg ud i semifinalen.

Det var surt, og både hun og Lærke Dreyer var enige om, at de ikke på mindre end en uge skulle tabe to semifinaler. Vi der stod på side linjen kunne konstatere, at begge piger spillede rumpen ud af bukserne for at undgå nederlag nummer to.

Nu venter altså finalen i Odense. Det bliver et opgør imellem 'Mulle' og 'Høsten' overfor 'Dronningen' og 'Raketten'.

Bolette kunne også efter kampen fortælle om sit store fodboldidol og om en opringning fra landstræneren.

Hør fra 'Raketten' her:

Sådan gik finalerne i Odense