TV: Seje Silje var suveræn

Imponerende bolderobrer: Silje Simonsen spillede en flot kamp i semifinalen

Silje Simonsen leverede mange flotte assists i opgøret. (Foto: Henrik Schou)
Silje Simonsen leverede mange flotte assists i opgøret. (Foto: Henrik Schou)

Lige efter slutfløjtet i semifinalen så vi en meget glad Silje Simonsen, der netop sammen med sit hold fra Frederiksborg Byskole havde lammetævet Nykøbing F. Realskole med 10-0

Senere talte vi med en mere afdæmpet Silje, som dog slet ikke kunne skjule sin store tilfredshed både med sit eget spil, men så sandelig også holdets helt sublime opvisning i dagens semifinale.

Hvis tilskuerne skulle finde Silje på banen, var det nemmeste at kigge i det område, hvor bolden var. Ikke fordi Silje flakkede formålsløst rundt på banen. Hun var præcis dér, hvor hun skulle være, og det var ofte i boldens nærhed.

Enten var hun en glimrende bolderobrer, en god spilstation, men så sandelig også den gode assist-spiller, der lagde den gode aflevering til afslutteren, der i dag hed Josefine otte gange og Sofie to gange.

Ekstra Bladet Skolefodbold er ikke de eneste, der har fået øje på Siljes kvaliteter. DBU har for længst opdaget hendes mange kvaliteter. For nylig var hun i England med U16- landsholdet, og på onsdag, dagen før finalen i Odense, skal hun til elite-samling igen. Denne gang i Jylland.

På spørgsmålet om hun så ville spare sig en smule til samlingen, kom svaret prompte:

- Det kan der slet ikke være tale om. Elitesamlingen er trods alt det vigtigste, selvom vi alle sammen på holdet glæder os rigtig meget til finalen.

Josefine Funch var helt vild i semifinalen og hamrede otte kasser ind. Silje lagde op til flere af målene. (Foto: Henrik Schou)
Josefine Funch var helt vild i semifinalen og hamrede otte kasser ind. Silje lagde op til flere af målene. (Foto: Henrik Schou)

Josefine Funch holdt ikke igen i semifinalen og satte otte mål ind. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Ustyrlige Funch

Nyheder Galleri: Nykøbing F. Realskole - Frederiksborg Byskole

Fodbold siden tredje klasse
Siljes fodboldliv startede omkring tredje klasse, da hun løb og spillede fodbold i frikvartererne. Det førte så til, at hun havnede i HGI, hvor hun stadig spiller i dag.

- Vi har et rigtig godt hold. Jeg befinder mig glimrende i klubben, så jeg har ingen planer om at skifte klub, lød det meget bestemt fra Silje.

Silje bruger meget tid på fodbolden. På spørgsmålet om, hvor meget tid hun egentlig bruger på fodbold, kom der et lille suk efterfulgt af:

- Uha, det er meget. Vi træner fire gange om ugen og spiller kampe hver uge. Derudover skal der altså også være plads til lektier.

- Heldigvis har jeg mange gode veninder i fodboldklubben, så derfor har jeg altid en masse veninder omkring mig. De er der jo også fire gange om ugen.

Kamilla 'Styrmand Karlsen' med anførerbindet på armen var jublende over sejren på hele 10-0 i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: 'Styrmand Karlsen': Alle brød ud af skallen

Skader, skader og atter skader
Holdet har været plaget af skadet. Der er faktisk kun fem spillere, der har spillet alle de otte kampe, der har bragt holdet i finalen. Silje og Josefine spillede eksempelvis i dag deres kun fjerde kamp.

- Jeg har plejet en forstuvet fod og senere en skinnebensbetændelse, men jeg har set alle kampene. Tilsyneladende har vi vores bedste hold klar til det store finalebrag på torsdag, kom det med dejligt smil fra Siljes mund.

Om kampen i dag var Silje ikke i tvivl:

- Vi var bedre end dem. Det opdagede vi hurtigt, så de nerver vi havde forsvandt hurtigt.

- Det var faktisk meget værre oppe i Kalundborg mod Herredsåsen. Vi kunne ikke rigtig få vores spil til at hænge sammen, og vi lavede mange dumme fejl.

- Det skyldes efter min mening, at Herredsåsen er et godt hold, og de spillede os rigtig klogt. Men vi vandt jo heldigvis alligevel.

- Den der pokal. Den skal med hjem til Hillerød, sluttede en meget målbevidst Silje Simonsen.

Hør Silje fortælle om semifinalen: