TV: Sidste minutter var afgørende

Spænding: Kampen blev først afgjort med to minutter tilbage

Der var meget kamp om bolden. Foto: Poul Gregersen
Der var meget kamp om bolden. Foto: Poul Gregersen

Mandag tog Vestervangskolen imod Egelundskolen på hjemmebane i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Pigerne fra hjemmeholdet Måløvhøj Skole er en sammentømret flok. 12 af dem spiller fodbold i Måløv Boldklub på klubbens U16-hold, og det var også dette holds trøjer, de havde på til kampen.

Holdets træner er Julie Tavlo, der spiller på førsteholdet i Brøndby IF. Mandag var hun træner i Måløv Idrætspark, og 12. september er hun med Brøndby i Torino for at møde Juventus i Champion League.

Se kampfakta her.

Se også: I bjørnens klør

Uheldig start
Fra starten var der tydelig forskel, hvor det var hjemmeholdet, der havde spillet. Det var også i et af deres angreb i det femte minut, at uheldet var ude.

Den pågående og dygtige Anna Mazin-Lange fra hjemmeholdet fik en stikning og tog et for langt træk, hvor målmand Flora Jensen gik ud. Desværre blev hun ramt på foden og måtte udgå.

Det var hårde odds for et hold, hvor ikke alle spillede fodbold, og det var da også en håndboldspiller, der påtog sig målmandstjansen. Indtil da havde Jasmin Nielsen vist sig som en habil venstre back med blik for spillet, men nu skulle hun på mål.

Måløvhøj Skoles træner er fodboldspiller i Brøndby IF. Foto: Poul Gregersen
Måløvhøj Skoles træner er fodboldspiller i Brøndby IF. Foto: Poul Gregersen

Se også: Målmand med sidste søm i kisten

Flot spil
Hjemmeholdet havde mange gennemspillede angreb, hvor såvel Anna Mazin-Lange, som Astrid Mygind havde nogle gode løb. Det var også Astrid, der midt i halvlegen kom igennem i højre side og fik scoret til 1-0.

Hjemmeholdet dominerede, men godt forsvarspil dirigeret af Lina Trier holdt hjemmeholdet fra flere scoringer.

Udeholdet havde på et tidspunkt alle folk langt over midten for at udligne, og det gav selvfølgelig muligheder for hjemmeholdet. Trods fint spil af den lynhurtige og teknisk gode Astrid Mygind, lykkedes det ikke, og de måtte nøjes med at gå til pausen med en smal 1-0 føring.

Lina Trier havde et enkelt mål i støvlerne. Foto: Poul Gregersen
Lina Trier havde et enkelt mål i støvlerne. Foto: Poul Gregersen

Se også: En halv time blev udslagsgivende

Selvtillid
- Vi må kunne slå dem, fastslog træner Julie Tavlo i pausen.

- Deres bedste spiller er Emilia Borregaard. Hun er ikke så stor, men har en god teknik. Stå tæt på hende.

- Så må vi have skubbet bagkæden længere frem, og sørg så for at der kommer lange bolde op til Astrid Mygind, sluttede Julie Tavlo.

De første ti minutter af anden halvleg var en kopi af første. Værterne dominerede med sporadiske forsøg fra udeholdets side, men lidt efter lidt kom gæsterne mere med. De havde nogle gennemspillede angreb, der dog alle løb ud i sandet, hvilket betød at hjemmeholdet fik bolden og slog kontra. Men enten var overliggeren eller den storspillende Lina Trier i det centrale forsvar i vejen.

Så skete det. I det 20. minut spillede udeholdets Maja Dahl en bold til Emilia Borregaard, der usigelig sikkert scorede. 1-1 med ti minutter igen.

Astrid Mygind scorede hjemmeholdets eneste mål. Foto: Poul Gregersen
Astrid Mygind scorede hjemmeholdets eneste mål. Foto: Poul Gregersen

Se også: TV: Fysikken overvandt teknikken

Straffespark
Blot to minutter efter kom samme Emilia igennem, men blev nedlagt uregelmenteret. Dommeren dømte straffespark, som Lina Trier scorede på til stillingen 2-1. Lina sendte bolden på stangen, men riposten ramte målmand Julie Børger bagfra og gik i mål.

- Åh nej, tænkte jeg, da jeg havde skudt på stangen, fortalte Lina efter kampen.

- Målet er så stort, og så rammer jeg stangen. For hulen da, hvor var jeg glad, da jeg så bolden gå i mål.

- Jeg er vant til at skyde straffe på mit hold i Hareskov, så jeg er ikke spor nervøs, fortsatte hun, der udover at være straffesparkskytte også her på holdet styrede forsvarsspillet.

Se den heldige straffesparksscoring her: