TV: Skarpe Sofie

 

Sofie jubler efter scoring. (Foto: Henrik Schou)
Sofie jubler efter scoring. (Foto: Henrik Schou)

Det var med bange anelser Kornmarkskolens piger gik på banen i Skævinge mod Frederiksborg Byskole fra Hillerød. De havde set mandagens resultat, hvor Byskolen havde vundet stort.

Det måtte ikke ske for dem.

Ydermere havde de ingen træner med, fordi han var sygemeldt, hvorfor pigerne selv måtte stå for opvarmning og taktik. Heldigvis var der flere der tog ansvar, herunder Filippa Kjær.

Se kampfakta her

Kornmarkskolens piger fik i første halvleg stor opbakning fra deres drengehold, der med tromme og slagsang gjorde deres til stemningen.

Fra start var Byskolen kampklar. Thea Brich, der normalt står på mål, var sat på som spydspids og efter fire minutter havde hun et godt forsøg, hvor bolden skulle lobbes over Kornmarkskolens målmand, men forsøget mislykkedes.

Thea fejrer en scoring. (Foto: Henrik Schou)
Thea fejrer en scoring. (Foto: Henrik Schou)
 

Men hun tog revanche et minut senere, hvor Kamilla Karlsen med en dyb stikning fra midten af banen, fandt Thea, der sendte bolden i nettet. Samme Kamilla Karlsen erobrede i det niende minut bolden. Hun gik selv, afdriblede et par modstandere og placerede bolden i det lange hjørne til 2-0.

Se også: Galleri: Kornmarkskolen - Frederiksborg Byskole

Forsvaret var til at tale med
Men Byskolens forsvar var til at tale med. De lå langt fremme og da Kornmarkskolens hold var gode til hurtige omstillinger, opstod der flere chancer, hvor skarpere modstandere ville have scoret.

Men Kornmarkskolen fik scoret. I det 24. minut sendte Martina Spencer en bold mod mål. En Byskole-spiller ramte bolden, der ikke gik ud på banen, men ind i mål. Det tæller også.

Med tre minutter tilbage af første halvleg kom Anne Cathrine Christensen også på måltavlen til 3-1 og lige før slutfløjt fik Thea Brich gjort det til 4-1 til Byskolen.

Se også: 'Verdens tabere'

Kreatør Karlsen
Den store kreatør på Byskolens hold er Kamilla Karlsen, der lagde den ene snorlige aflevering efter den anden. Inden om, i dybden, diagonalt mod fløjene eller blot i almindelig positionsspil.

Kreatør Karlsen på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)
Kreatør Karlsen på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)

Også i første halvleg gjorde Sofie Bredgaard opmærksom på sig selv. Typisk i venstre side af banen, havde hun mange driblinger og gode afleveringer. Hurtig, teknisk god og med et godt overblik.

Samme Sofie bad i pausen om at komme op i angrebet, da Thea Brich gik på mål. Det fik hun ikke lov til.

Og hvorfor skulle hun også det, når hun fra sin position på midtbanen i løbet af fem minutter i anden halvleg scorede tre gange. Et vaskeægte hattrick. Først fra højre side, hvor hun skød indover målmanden i det lange hjørne. Så på direkte frispark fra 25 meters afstand. Og endelig da Kamilla Karlsen tog et hurtigt frispark og spillede Sofie fri. Tre mål fra det sjette til det 11. minut. Alle tre mål sat ind med venstrebenet.

Skarpe Sofie i drev med bolden. (Foto: Henrik Schou)
Skarpe Sofie i drev med bolden. (Foto: Henrik Schou)
 

Også i denne halvleg havde Kornmarkskolen flere angreb, der burde have givet mål, grundet Byskolens måde at forsvare sig på.

Mathilde Fischer, der spiller i det centrale forsvar, havde i det 20.minut et kanonskud på overliggeren. At hun har et hårdt skud fik vi bevis på et par minutter før tid, hvor hun bragede bolden i mål på endnu et langskud. Slutresultatet blev 8-1 til Frederiksborg Byskole.

Se også: Mål-søstrene

Sjovt, men svært
At Kornmarkskolen var under pres det meste af tiden, gav meget arbejde til forsvarsspillerne. Men som Anne Meldgaard fra Kornmarkskolen sagde efter kampen:

— Det var sjovt, men svært mange gange. Mange af pigerne fra Hillerød er store og kropsstærke, men vi holdt dem nede på kun at score otte gange.

Anne Meldgaard, der spiller i det centrale forsvar, er ikke en af de største. Til gengæld har hun et godt blik for spillet.

Anne Meldgaard fik lukket flot ned for Skarpe Sofie. (Foto: Henrik Schou)
Anne Meldgaard fik lukket flot ned for Skarpe Sofie. (Foto: Henrik Schou)

Se også: TV: Trio foldede sig ud

En der heller ikke er så stor, er Sofie Bredgaard fra Frederiksborg Byskole. Sofie går i 7.klasse.

Alle tre mål sat ind med venstrebenet, ofte bolden over til venstre ben. Hvad var mere naturligt at spørge om end: hvad med dit højreben?

— Det bruger jeg til at drible med og til korte afleveringer, sagde Sofie efter kampen.

— Jeg ville gerne i angrebet efter pausen, men fik at vide, at der var mere brug for mig på midtbanen, fortsatte hun.

— Når jeg får bolden og skal mod mål tænker jeg altid, at jeg skal foran modstanderen. Enten har jeg fri bane mod mål eller også laver de frispark på mig og så har vi stadig bolden.

— I mandags var vi mere skarpe, men vi har mange skader. Flere af vores spillere er ikke vant til at spille fodbold, men dyrker selvfølgelig andre idrætter, som for eksempel håndbold. Derfor fik vi ikke det flydende spil frem, sluttede Sofie Bredgaard, der selv spiller på Hillerøds U15-hold og er med i DBUs talentsamlinger for U14-spillere.

Vi kommer til at se og høre mere til Sofie Bredgaard. De næste par år kan hun også være med i skoleturneringen.

1 af 2 Sofie på bolden. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Sofie jubler efter scoring. (Foto: Henrik Schou)