TV: Søsterkage

Tvillinger og søstre på holdet: Favoritterne fra Lindehøjskolen tog sejren i land, men måtte slide for den

Der blev gået til den i opgøret, hvor der fandt mange tidlige mål. (Foto: Jørgen Jakobi)
Der blev gået til den i opgøret, hvor der fandt mange tidlige mål. (Foto: Jørgen Jakobi)

Forventningerne til Herlevfighten fejlede ikke noget. Lindehøjskolen påtog sig uden videre favoritværdigheden imod Kildegårdskolen, og de var godt bakket op af en masse tilskuere, så det lignede en kamp, der lå lige til højrebenet.

Holdet fra Lindehøj blev bakket flot op af tilskuerne. (Foto: Jørgen Jakobi)
Holdet fra Lindehøj blev bakket flot op af tilskuerne. (Foto: Jørgen Jakobi)

Det blev ikke helt så nemt som beregnet. Men sejrsviljen fejlede ikke noget. Hør de to par tvillinger inden kampen, nemlig Victoria og Katarina samt Mia og Kia:


Det skal siges, at de fire piger havde noget at have deres selvtillid i. Alle Lindehøjskolens fem mål blev fordelt mellem disse piger.

Se også: Seriøs sejr

I den anden lejr var man mere skeptisk. Her udtrykt af en af holdets store profiler - af lærerne kaldet Super Rikke:

'Super' Rikke Nielsen fra Kildegårdsskolen var skeptisk før kampstart. (Foto: Jørgen Jakobi)
'Super' Rikke Nielsen fra Kildegårdsskolen var skeptisk før kampstart. (Foto: Jørgen Jakobi)

— Vi ved alle sammen godt, at Lindehøjskolen har et bedre hold end os. Vi skal vinde på, at vores forsvar skal være kompakt og at vores keeper Marina G har en ligeså god dag som mod Engelsborgskolen.

Se også: TV: Presset i bund

— Selvfølgelig håber jeg så på at score et par mål mod mine holdkammerater i Herlev, hvor næsten alle fra Lindehøjskolen spiller. Det bliver umådeligt svært, for deres hold er næsten det samme som sidste år, hvor vi har udskiftet omkring syv spillere, men vi spiller vores chance, sluttede Rikke, inden hun løb ind på banen, hvor den kun 15-årige dommer fløjtede op. Hans indsats var der bestemt ikke noget at sætte en finger på. Flot dommerpræstation.

Kampen fik en forrygende start. Efter kun tolv sekunder var Victoria fra Lindehøjskolen spillet helt fri foran mål, men hendes skud gik langt over. Inden der var spillet to minutter havde Lindehøjskolen brændt tre gigantchancer, men stadig 0-0.

Se kampfakta her.

Goalshow
Men så var nerverne smidt overbord, og så startede et otte minutters kæmpe målorgie, hvor begge holds keepere må tage deres del af ansvaret.Det startede med et hjørne fra højrekanten. Lindehøjs dygtige kantspiller Kia Falkengaard sendte bolden lige i panden på Katarina Larsen, og efter et smukt hovedstød stod det 1-0 til hjemmeholdet.
 


Mens tilskuerne stadig jublede over denne scoring, opdagede de knapt nok, at Rikke fik kæmpet sig fri i den modsatte ende og udlignede til 1-1.Tilskuerne og hjemmeholdets spillere nåede aldrig at komme sig over den forskrækkelse, før de fik endnu en spand koldt i hovedet. Et frispark lige for feltet blev taget af en stærkt spillende Sofia Schneider. Skuddet gik lige mellem hænderne på Karla Dinesen, der ellers i dag havde fået et par målmandshandsker af den tidligere landsholdsmålmand Benno Larsen, der som vanligt fulgte sine tvillingebørnebørn Katarina og Victoria fra sidelinjen.
Benno Larsen har spillet 16 landskampe for Danmark. Han har også spillet skolefodbold. (Foto: Jørgen Jakobi)
Benno Larsen har spillet 16 landskampe for Danmark. Han har også spillet skolefodbold. (Foto: Jørgen Jakobi)

Hjemmeholdet var nu mod alles forventning bagud 1-2 , men ikke længe. Kia viste igen sin hurtighed på kanten og smækkede endnu et godt indlæg ind. Denne gang var det Victoria, der udnyttede chancen, og så var stillingen 2-2. Men Kia ville have mere. To minutter senere rykkede hun igen uimodståeligt på højre kanten, og denne gang gik Marina i målet galt af bolden, som ramte hende uheldigt og derefter i mål. 3-2 til hjemmeholdet og humøret og temperaturen på tilskuerpladsen steg betragteligt. Indtil nu var der kun spillet 13 minutter. Det tegnede til at blive en voldsom målrig affære. Derefter tog begge forsvar dog lidt mere håndfast på hinanden, og der blev lukket effektivt af i begge ender, så stillingen ved halvleg var 3-2 til hjemmeholdet.

Der blev givet gode råd til keeperen hos Lindehøjskolen, og hos Kildegårdsskolen var trænerstaben meget tilfreds, og derefter kom de taktiske justeringer:

Anden halvleg startede igen meget lige, men efterhånden som kampen skred frem, begyndte Lindehøjskolens bedre bredde at gøre sig gældende. Kildegårdsskolens profiler blev slidt op, og hjemmeholdet overtog midtbanen og lagde et godt pres på udeholdet

Tvillingehævn
Midt i dette pres dummede Victoria Larsen sig. Hun blev nedlagt, og da modstanderen var på vej for at sige undskyld, røg der et par mindre pæne ord ud af munden på hende. Det kostede et gult kort, hvilket ikke bekom hverken hende eller tvillingesøsteren Katarina særlig godt. Katarina tog frisparket, men stadig 3-2.

Men Katarina ville gerne lige redde familieæren. Det gule kort skulle ikke koste noget, så efter 48 minutter tog hun en solotur og scorede til 4-2, og dermed syntes kampen lukket. Og kampen var afgjort. Lindehøjskolens forsvar havde nu helt styr på sine modstandere, og i spidsen stod den elegante stopper Anna Tang, hvis indgreb og efterfølgende ryk op af banen var en stor fornøjelse at følge.

Kampens sidste mål blev lavet af Victoria, der smart drejede rundt om sig selv og sendte en flot skud i nettet.

— Det var godt, udbrød en glad far på sidelinjen-

— Så er der ro ved aftensmaden, når begge har lavet lige mange mål.

Kampen endte dermed 5-2 til Lindehøjskolen, hvis piger stadig har håbet om finalen i sig. Der er godt nok langt til finalen, men de har noget at have deres selvtillid i. De har et godt hold.

Efter kampen talte vi Anna Tang.

Anna Tang fra Lindehøjskolen. (Foto: Jørgen Jakobi)
Anna Tang fra Lindehøjskolen. (Foto: Jørgen Jakobi)

— Vi har før spillet bedre, startede Anna, der ikke var helt tilfreds med kampens forløb.

— Måske var vi for selvsikre, fordi vi havde troet, at vi kunne vinde meget større. Vi var faktisk ret chokerede, da de kom foran med 2-1, men heldigvis kom vi hurtigt tilbage i kampen. Jeg er lidt irriteret over et af målene, som jeg måske burde have forhindret, men ellers er jeg tilfreds med min egen indsats. Det er sjovt at spille skolefodbold og endda med mange af mine holdkammerater fra Herlev. Lige inden Anna sluttede nåede hun lige at fremsige sin drøm om at komme til finalen i verdens største skolefodboldturnering.

Anna har fået fodbolden ind med modermælken. Hendes mor har spillet på det kinesiske landshold, engang for længe siden, smilede Anna, som også har sin søster Emma fra 6. klasse med på holdet, så Lindehøjskolens piger er noget af et familieforetagende.