TV: Spænding til det sidste

Kastede alle frem: Ingen af holdene ville i en afgørende straffesparkskonkurrence

Begge hold havde nok med chancer. Foto: JJØ
Begge hold havde nok med chancer. Foto: JJØ

- Det er fucking koldt, sagde et par spillere fra Lærkeskolen, mens de iførte sig ekstra trøjer og vanter. De skulle møde Kingoskolen om retten til at spille mod Hedegårdsskolen i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hjemmeholdets anfører og målmand Lukas Macdonald var ved godt mod, selvom kulden var strid:

- Jeg tror på sejren i dag. Vores hold er temmelig godt i år, og selvom de er store, så skal vi nok komme uden om dem. Vi har hurtige kanter. Dem får de svært ved at stoppe.

- Kommer vi i straffe, er jeg klar til at nappe et par stykker igen, som jeg gjorde i vores første kamp.

Se kampfakta her.

TV: Taget på sengen

Hjemmeholdet med chancer
Kingoskolen fik den iskolde og kraftige vind i ryggen. Men det fik de stort set ikke noget ud af. Derimod forstod hjemmeholdet fra Lærkeskolen kunsten at holde bolden på jorden. Med fikse og smarte kombinationer fik de sat en masse gode angreb sammen og fik et klart spilovertag i første halvleg trods den stride modvind.

De blev ofte sat i gang af Anas Barad, som erobrede mange bolde. Når bolden derefter havnede i angrebet, var det Niclas Skov-Jensen, der strøede om sig med gode afleveringer. De burde have givet Lærkeskolen et solidt forspring.

Men sådan gik det slet ikke.

Kingoskolen havde en strålende anfører i Noah Mikkelsen. Han forhindrede en masse gode angreb med sine præcise indgreb og var også en god drivkraft i spillet frem ad banen. Ofte holdt han dog for længe på bolden, og temmelig tit lød det fra sidelinjen:

- Noah, slip nu den bold lidt før

Men de store chancer kom til hjemmeholdet. Det eneste, der manglede, var mere kynisme og præcision i skuddene. Ikke at forglemme en god præstation i gæsternes mål af Mads Holmskov.

Der blev gået til den i kampen. Foto: JJØ
Der blev gået til den i kampen. Foto: JJØ

TV: Lærken fløj videre

Lige ved pause
Kingoskolens første forsøg på mål kom efter 14 minutter. Det var et frispark fra omkring midten af banen. Anfører Noah Mikkelsen tog chancen, og hans flotte spark susede lige over mål. Et strålende skud og indtil da kampen bedste forsøg. Men stadig 0-0.

Men i det 20. minut fik hjemmeholdet endelig bonus for deres lange pres.

Det var Niclas Skov-Jensen, der sendte en nøjagtig aflevering til Gustav Worm. Gustav scorede dog ikke, fordi keeper Mads Holmskov halvklarede. Men derfra røg bolden ud til en helt udækket Nicklas Wallenius, som blot kunne sparke bolden i et helt tomt mål. Det gjorde han. Dermed førte hjemmeholdet med 1-0.

I de sidste ti minutter havde hjemmeholdet flere gode chancer, som de ikke udnyttede. Kingoskolen havde et nyt bragende godt skud på mål. Denne gang fra af Nicklas Østerliin. Det blev elegant vippet op over overliggeren af Lukas Macdonald.

Det blev kun en kort frist for hjemmeholdet. De sidste par minutter fik Kingoskolen etableret et godt pres, og kort før tid fik deres topscorer Victor Sehnberg på glimrende vis ekspederet bolden i nettet til en udligning. Så stillingen ved pausen var 1-1.

Værterne havde flere store chancer. Foto: JJØ
Værterne havde flere store chancer. Foto: JJØ

Kyniske Kingo

For koldt til straffe
Pausen blev kort. Begge holds spillere ville i kamp igen. Det sidste, der blev sagt til Lærkeskolen, var:

- Det er vores kamp, selvom det står 1-1. Vi har dem i hele første halvleg, og nu har vi vinden i ryggen.

Sådan gik det nu slet ikke.

De fleste troede, at bolden nu konstant ville være på Kingoskolens banehalvdel. Men kampen blev meget mere jævnbyrdig i anden halvleg.

Det var som om, ingen af holdene kunne finde ud af at udnytte fordelen ved at spille i medvind.

Boldene blev for lange for hjemmeholdet, mens Kingoskolen fik bygget nogle gode og fornuftige angreb op. Men ingen af holdene var i de første 20 minutter særligt nærgående. Der kom altid en dårlig aflevering eller en fod imellem, inden der skulle afsluttes.

De sidste ti minutter blev hektiske. Ingen af holdene ville ud i straffe. Det var ganske enkelt for koldt. Så begge hold kastede mange folk frem, når de var i angreb. Det gav selvfølgelig mulighed for kontraangreb.

I det 23. minut var Kingoskolen meget tæt på at tage sejren med hjem til Slangerup. To flotte angreb og to flotte skud, som begge sneg sig udenom målet, så stadig 1-1.

Skarphed til forskel

Ikke det bedste mål
To minutter senere blev Nicklas Østerliin frustreret. I irritation over en lille batalje skubbede han en modstander i ryggen. Ikke voldsomt, men lige foran næsen på kampens dommer, som fluks trak et gult kort op af lommen.

Kampen blev genoptaget med et hjørnespark, som havnede inde foran målet. Her blev der sparket lidt til bolden af begge hold, men den havnede hos Niclas Skov-Jensen. Han tøvede ikke.

Han huggede til den, og bolden røg med et brag i netmaskerne. Niclas selv havde denne kommentar:

- Det var ikke et af mine bedste mål. Det vil jeg blankt erkende. Det var helt tilfældigt, at den havnede hos mig. Derefter var det jo bare at sparke den i kassen. Det var nemt nok, og det var en dejlig følelse, da jeg så netmaskerne blafre. 

Holdkammeraten Anas Barad, som stod lige i nærheden af bolden, havde også en kommentar:

- Da jeg så bolden gå i nettet, blev jeg helt glad indeni. Fordi jeg vidste, at nu ville vi vinde. Det var jo kun tre minutter tilbage af kampen, og vi havde både medvind og var en spiller mere. Det kunne vi ikke sætte over styr. 

Det fik han ret i.

Niclas Skov-Jensen fik fortjent et sejrsknus efter kampen. Foto: JJØ
Niclas Skov-Jensen fik fortjent et sejrsknus efter kampen. Foto: JJØ

Dominerede fra start

Forlod banen
Selvom dommeren havde fundet fire minutters overtid og samtidig kaldte den udviste spiller fra Kingoskolen tilbage på banen efter kun fem minutter, holdt hjemmeholdet skansen. De kunne trække sig tilbage som glade vindere.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Lærkeskolen - Kingoskolen, 2-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Niclas Skov-Jensen, Lærkeskolen
Nikolaj Mønster, Kingoskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Anas Barad, Lærkeskolen

Desværre var der et par spillere fra udeholdet, der ikke kunne tåle at tabe. De forlod banen midt i præmieoverrækkelsen.

Kampens spiller fra Lærkeskolen Niclas Skov-Jensen fik her et varmt sejrsknus af en af holdets mange fans efter kampen.

Hør Niclas og Anas fortælle om sejrsmålet her: