TV: Spirrevippen i hopla

Mindst på holdkortet: Conrad Harder sparker de giftige hjørnespark

Conrad Harder i ekstase efter at have scoret på sit straffespark. Foto: Henrik Schou
Conrad Harder i ekstase efter at have scoret på sit straffespark. Foto: Henrik Schou

Onsdagens kamp mellem nordsjællandske Trørødskolen og Højdevangens Skole fra Amager var i den grad en semifinale værdig i verdens største og ældste skolefodboldturnering.

Seks mål, hvor det ene var flottere end det andet, uafgjort i ordinær tid, uafgjort i den forlængede spilletid og en straffesparkskonkurrence, som dog aldrig blev spændende.

En kamp, der havde det hele, og som endte med, at hjemmeholdet fra Trørødskolen nappede finalebilletten.

Anfører Magnus Vernon lukkede helt ned for modstandernes mange individualister. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: - Aldrig oplevet noget lignende!

Chokstart ødelagde taktikken
Hjemmeholdets 14-årige Conrad Harder, der til daglig spiller fodbold i FC Nordsjælland, havde som så ofte før en af hovedrollerne i denne kamp og lagde op til 1-1-målet på et præcist hjørnespark:

- Jeg syntes, vi var det bedste hold i dag. De andre kommer godt nok hurtigt foran efter mindre end to minutter, hvilket gør, at vi ikke rigtig kan få vores spil til at hænge sammen. Vi havde op til kampen haft meget fokus på, at netop Adam Ahmad var meget ét-benet, og hans venstre ben var iskoldt.

- Derfor skulle vi bare sørge for, at han ikke kunne sparke på mål eller lave indlæg med højrebenet. Og så sker det alligevel. Det var ikke så godt, men det var sgu flot sparket ind. Jeg tror, vi blev lidt nervøse efter det hurtige mål, men personligt var jeg ikke i tvivl om, at vi ville komme tilbage, fortalte den unge profil.

Conrad havde en stor mulighed for at komme på 1-1 i første halvleg. Foto: Henrik Schou
Conrad havde en stor mulighed for at komme på 1-1 i første halvleg. Foto: Henrik Schou
 
Gallerier Galleri: Trørødskolen - Højdevangens Skole

Specialist i hjørnespark
Taktikken for hjemmeholdet var at spille deres eget spil og være skarpe, når chancen bød sig. Conrad Harder med det forpligtende 10-tal på ryggen skulle være med til at fordele boldene til Victor Faaborg og Co. foran ham. Conrad er tilmed ham, der tager sig af stort set alle holdets hjørnespark, og det er da også gået hen og blevet en specialitet for ham.

- Ja, det går meget godt med hjørnesparkene. Jeg syntes, de lå godt i dag. Især det, hvor Svenningsen (Jakob Svenningsen, red.) kommer op og header den i kassen til 1-1. Det var fedt, at se den gå ind. Og da der var kommet et par hundrede tilskuere, så valgte jeg at juble over scoringen med dem og så først mine holdkammerater bagefter. De skulle også have en lille gave for at have mødt frem for at støtte os.

- Efter cirka 20 minutter syntes jeg, at vi får fundet os selv og er i fuld kontrol. Og så begynder chancerne også at komme. Vi havde flere muligheder for at udligne til 1-1. Jeg havde endda selv et skud, som målmanden lidt heldigt fik vippet op på stolpen, kort inden Svenningsen så fik scoret på mit kanon-hjørnespark. Så vi burde vel nok have ført ved pausen. Højdevangen har jo intet ud over det mål, de får, lød det fra assistmageren til første mål.

Se målet til 1-1 og Conrads jubel her:

Da anden halvleg blev fløjtet i gang, fornemmede man hurtigt, at hjemmeholdet let ville køre den her hjem. For gæsterne kom frem til intet. Men der skulle lidt held til, før 2-1-scoringen var en realitet:

- Det var vildt heldigt, at Faaborgs skud blev rettet af. For bolden ændrede fuldstændig retning og strøg sikkert i nettet. Målmanden havde ikke en chance. Der troede jeg, vi havde dem. Men af en eller anden mærkelig grund, så fik banens mindste spiller lov til at udligne til 2-2 på et hovedstød tæt på kampens slutfløjt. Det var ikke så godt, men vi blev ved at tro på det. Det kan vi også takke vores fans for, der under hele kampen forsøgte at holde vores humør oppe.

- Og Faaborgs mål til 3-2 var jo helt outstanding. Han modtog bolden på egen banehalvdel, og så driblede han ellers de andre én efter én, inden han trillede kuglen ind i nettet. Sikke et vildt mål. Mon ikke han snart får chancen på førsteholdet i Lyngby, kom det drillende fra Conrad.

Conrad (th.) jubler med holdkammeraterne efter Victor Faaborgs mål til 2-1. Foto: Henrik Schou
Conrad (th.) jubler med holdkammeraterne efter Victor Faaborgs mål til 2-1. Foto: Henrik Schou

Sjællandnord Finaleklar efter dramatisk målorgie

Holdt hårdt trods føringer
Det virkede som om, at gæsterne var i bedre form end Trørød-drengene. For efterhånden, som kampen og den forlængede spilletid skred frem, begyndte spillerne på det rødklædte hjemmehold at hive noget mere efter vejret.

- Vi var noget pressede til sidst, men vi skulle også bare køre den hjem, så var alt jo godt. Men alligevel så fik deres 10´er lov til at sparke bolden op i krydset til 3-3. Hvem havde lige set den komme? Jeg havde i hvertfald ikke. De sidste minutter tænkte jeg, at vi bare skulle holde i bolden og ellers bare sparke den langt væk. Så kunne de da ikke score til 4-3. Og det lykkedes jo heller ikke for dem.

- Svenningsen var rigtig god på midten i dag, men vi manglede virkelig Noah. Det kunne mærkes på kræfterne her til sidst.

- I straffesparkskonkurrencen var vi hurtigt klar over, at vi ville vinde. Vi var foran 2-0, og så kan det ikke gå galt. Vores målmand havde nærstuderet de andres skytter på video, så han vidste, hvor de ville sparke. Han reddede da også den sidste uden større besvær. Og så scorede jeg jo forresten også selv på straffe, fortalte Conrad.

Jublen ville ingen ende tage efter kampen. Foto: Henrik Schou
Jublen ville ingen ende tage efter kampen. Foto: Henrik Schou

Der var kæmpe jubel efter Olivers redning på det sidste spark. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Kæmpe gyser afgjort på straffe

Intensiv træning inden finalen
For hjemmeholdet er der da også stadig elementer i deres spil, som kan forbedes og trænes op til finalen, hvilket Conrad Harder var helt enig i:

- Vi skal træne mindst to gange sammen inden finalen. Vi skal have snakket om, hvordan vi får skabt noget mere ro i vores offensive spil. Det er nogle gange lidt tilfældigt, hvad der sker. Vi stresser alt for meget, men jeg syntes, at Raein Sharifpour gjorde det rigtigt godt i dag. Han er måske ikke det største tekniske vidunder, men er du gal, hvor han fighter. Det var nødvendigt i dag.

- Nu skal vi til Vejle og give den alt, hvad vi har, så vinder vi også den kamp. Vi har et sindssygt godt sammenhold på vores skolehold, selvom vi spiller i forskellige klubber. Det har en kæmpe værdi, at vi er venner både på banen og uden for banen.

Trørødskolen var det bedste hold set over samtlige 80 minutter i kampen. Holdet er tæt på at være komplet, men de sidste småting skal pudses af, inden turen går til Vejle.

Til at få de sidste ting på plads har de da også en topkvalificeret træner i Christopher Kaas, som lynhurtigt spotter fejl og straks får dem rettet.

I finalen møder de Nymarkskolen i kampen om guldet. De spiller på Vejle Stadion torsdag 25. april.

Hør fra Conrad Harder efter kampen her: