TV: 'Styrmand Karlsen': Alle brød ud af skallen

Får alle med: Kamilla Karlsen fra Frederiksborg Byskole har styr på tropperne

Kamilla 'Styrmand Karlsen' med anførerbindet på armen var jublende over sejren på hele 10-0 i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Kamilla 'Styrmand Karlsen' med anførerbindet på armen var jublende over sejren på hele 10-0 i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

Kamilla 'Styrmand Karlsen' fra Frederiksborg Byskole bar som sædvanlig anførerbindet, da hun og holdkammeraterne leverede en pragtpræstation mod Nykøbing F. Realskole i semifinalen, og vandt 10-0.

Styrmanden kontrollerede midtbanen, som hun plejer, og fordelte boldene til sine medspillere. Hun var udmærket tilfreds med sin egen præstation på den defensive midt.

- Jeg ligger meget defensivt i dag. Jeg er ikke den store dribler, så det er ikke mig, der ’shiner’ igennem, det er måske mere driblerne. Men jeg synes jeg ligger fint og samler boldene op og fordeler dem.

Det gør hun. U17-landsholdsspilleren har et fantastisk blik for spillet. Hun dikterer kampens tempo. Sætter fart, når der skal sættes fart. Vender spillet, når spillet skal vendes. Og så kan hun også slå den afgørende og målgivende aflevering.

'Styrmand Karlsen' i elegant glid med bolden. (Foto: Henrik Schou)
'Styrmand Karlsen' i elegant glid med bolden. (Foto: Henrik Schou)

Overblik og boldkontrol er bare to af de stensikre overskrifter på Kamilla Karlsen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: 'Styrmand Karlsen' indkalder til møde før semifinale

Alle brød ud af skallen
Efter sejren i kvartfinalen indkaldte Kamilla Karlsen sine tropper til møde forud for semifinalen. Der er fodboldlandsholdsspillere på holdet hos Byskolen, men der er også en danser og håndboldspillere. Derfor er der niveauforskelle, men 'Styrmand Karlsen' ser gerne, at alle bryder ud af skallen og spiller frit. Det føler hun, skete i dagens 10-0-sejr.

- Alle huskede at de skulle bryde ud af skallen, høre efter hvad der bliver sagt, tro på sig selv og spille bolden, som man selv har lyst til at spille den, i stedet for eksempelvis altid at gøre det på vores præmisser.

- Det handlede om, at få alle til at ’shine’. Det synes jeg gik meget godt i dag. Frede kommer for eksempel ind og gør det rigtig godt og får spillet nogle gode bolde. Det synes jeg var fedt, siger den sympatiske anfører.

Breddespillerne kom med og leverede flot, men det var alligevel en af profilerne, der stjal showet.

Ét samlet hold fra Frederiksborg Byskole er klar til finalen. (Foto: Henrik Schou)
Ét samlet hold fra Frederiksborg Byskole er klar til finalen. (Foto: Henrik Schou)

Ungdomsskolen Ry jubler her efter sejren over Sct. Hans. Nu skal de møde Frederiksborg Byskole i finalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord Pigernes finale er på plads

Fantastiske Funch
Forrest på banen lå lille Josefine 'Turboen' Funch, som ikke bare en lynhurtig, når hun løber, men som også har nogle af de rappeste fødder set i dette års Ekstra Bladet Skolefodbold. I dag lavede hun otte kasser og det medfører ros fra styrmanden.

- Josefine er fantastisk. Hun spiller rigtig godt. Hun dribler rigtig meget og spiller de rigtige bolde, men hun skal også lige slippe den lidt. Men sådan er det jo. Der er plads til det og hun er dygtig til det, så selvfølgelig skal hun også gøre det, når hun scorer så mange mål.

- Otte kasser er sgu stærkt. Bare hun også gør det i finalen, siger hun med et smil.

Salut til styrmanden fra medspillerne. (Foto: Henrik Schou)
Salut til styrmanden fra medspillerne. (Foto: Henrik Schou)

Josefine Funch holdt ikke igen i semifinalen og satte otte mål ind. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Ustyrlige Funch

Veloplagte i dag, veloplagte i finalen
Med en 10-0-sejr i en semifinale i verdens største skolefodboldturnering, må det siges at være rimelig tydeligt, at pigerne fra Frederiksborg Byskole var veloplagte. Det mener 'Styrmand Karlsen' også.

- Det var rigtig fedt med en storsejr i dag. Der er selvfølgelig rigtig mange der kører selv, men der er også plads til det i dag og så synes jeg også man skal gøre det. Det er en dejlig sejr at få og nu er vi klar til finalen.

- Vi var pænt oplagte til kampen i dag. I bussen virkede det også som om folk var tændte, men vi havde overhovedet ikke forventet at det ville blive så vildt. I bussen snakkede vi også om hvis vi nu tabte. Hvis vi vandt, troede jeg måske på 4-0 eller noget, men vi havde ikke regnet med 10-0. Det er rigtig fedt.

Nu er hun og holdkammeraterne klar til finalen, hvor vi ifølge midtbanegeneralen kan forvente et ligeså veloplagt Frederiksborg Byskole-hold.

- Jeg tænker, at vi stiller op ligesom i dag, for det var en rigtig stærk opstilling. Vi skal spille som vi gjorde i dag og starte med at spille den rundt og lægge højt pres fra start.

Kamilla Karlsen og resten af holdet skal spille finale på TRE-FOR Park i Odense 28. april kl. 13, hvor de skal møde Ungdomsskolen Ry.

Hør Kamilla fortælle om semifinalen:

1 af 2 Frederiksborg Byskoile. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Kamilla 'Styrmand Karlsen' med anførerbindet på armen var jublende over sejren på hele 10-0 i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)