TV: Tæt på toppen

Mål på stribe: Der blev hamret basser i kassen, som pigerne nærmede sig toppen af topscorerlisten

Pigerne fra Espergærde var for en mundfuld for Nivå-holdet. (Foto: Bjørn Øst)
Pigerne fra Espergærde var for en mundfuld for Nivå-holdet. (Foto: Bjørn Øst)

Dagens tidlige pigekamp i Nivå imellem hjemmeholdet Nivå Skole og udeholdet Espergærde Skole afd. Grydemoseskolen blev en fair spillet og intens spillet kamp, som resultatmæssigt aldrig rigtig blev spændende.

Hertil var udeholdet Espergærde simpelthen for dygtige.

Nivå-holdet havde en gruppe piger, hvor halvdelen til dagligt spillede i henholdsvis Nivå-Kokkedal fodboldklub og i Hørsholm fodboldklub, HUI, mens den anden halvdel ikke normalt spillede fodbold i klub.

Udeholdet derimod havde kun en enkelt, som ikke normalt spillede fodbold, mens resten var i klubberne Snekkersten IF og Espergærde IF.

Se kampfakta her.

Se også: Nordstjernerne glimtede

Stor boldbesiddelse
Espergærde havde bolden meget. Især de to centrale midtbanespillere i Katrine Eriksen og Martine Uldahl havde kampen igennem godt fat på spillet.

Samarbejdet imellem netop de to kan vise sig at blive en vigtig faktor for de videre kampe, der følger for Espergærde-pigerne i dette års turnering.

Anfører Katrine leverede fint spil, som satte Martine op, så hun kunne score i alt fire mål i løbet af kampen. To af dem i særklasse med langskud, som flot blev sat ind.

I midterforsvaret havde Espergærde en solidt spillende pige i form af 15-årige Nicoline Møller, som ikke gav mange muligheder væk til Nivå-holdet.

Se også: Keeperen skulle i Tivoli

Espergærde havde ligeledes en rigtig dygtig og godt spillede højrekant i form af Kaisa Aagaard som normalt spiller i Snekkersten IF, men som dog har været en tur forbi Pige-eliteafdelingen i B93, som til daglig er placeret i bedste række både på U15 og U17 niveau.

Alle fire nævnte piger kunne snildt havde fået en pris for deres gode spil og flotte arbejde.

Mål på stribe
Men fodbold handler så i den grad også om at lave mål - og mål, det var der i deres angriber.

Navnet er Amalie Skarby. 15 år og til daglig angriber på Espergærde IFs U17-hold.

9 mål blev det til og mon ikke, vi ser flere fra hende af i løbet af turneringen.

Ikke fordi alle mål var perler, men Amalie havde bare det gen, som en angriber skal have. Nemlig at stå de rigtige steder. Presse på de rigtige tidspunkter og levere godt spil, når der skal leveres.

Kampen blev vundet af Espergærde-pigerne med cifrene 17-0.