Annonce:
Annonce:

TV: Træner: Det må briste eller bære

Omstilling gav ikke sejr: Da Baltorpskolen ommøblerede gav det et mål men et ærgerligt nederlag

Baltorpskolens drenge gav aldrig op. Men de blev dog slået ud af værterne fra Hedegårdsskolen. Foto: Jørgen Jakobi
Baltorpskolens drenge gav aldrig op. Men de blev dog slået ud af værterne fra Hedegårdsskolen. Foto: Jørgen Jakobi
Annonce:

Da denne sæsons Ekstra Bladet Skolefodbold startede for snart fire måneder siden havde både værterne fra Hedegårdsskolen og gæsterne fra Baltorpskolen denne optimistiske udtalelse:

- Vi kan i hvert fald gå til kredsfinalen, hvis ikke videre, udtalte den selvsikre Berk Aydin fra hjemmeholdet.

- Det er det bedste hold, skolen har haft i de 12 år, jeg har været med i dette game. Så vi glæder os virkelig til at spille i år, lød det fra udeholdets træner Mark.

Værterne kom til kampen med sejre på 11-0, 5-0, 6-1 og 8-1, mens gæsterne kom til dette opgør med sejre på 7-0, 6-1 og 3-0.

Men i dette opgør skulle et af holdene forlade banen som tabere og et hold som vindere.

Annonce:

Det blev den kamp, som alle havde troet. Spændende, velspillet, masser af nærkampe og sidst men ikke mindst fairplay i højeste potens. Det var en fornøjelse at overvære.

Se kampfakta her.

Jonas Tjørnblad fra Hedegårdsskolen fører bolden frem. Foto: Jørgen Jakobi
Jonas Tjørnblad fra Hedegårdsskolen fører bolden frem. Foto: Jørgen Jakobi

TV: Smed håndklædet i ringen

Godt opspil fra start
Begge hold lagde ud i et forrygende tempo. Selvom kunstgræsset kostede nogle sviende sår, var der ingen, der peb. Det var kampen, hvor ingen ville tabe. Selvom tempoet var højt i starten, blev der også spillet med både livrem og seler i de første ti minutter. Man skulle lige se hinanden an, og begge keepere blev flittigt brugt som en sidste markspiller. Det var begge keepere rigtig gode til, så de store chancer ikke stod i kø i kampens første kvarter. Faktisk skulle vi hen til det 11. minut, før et forkølet skud fra Serdal Yassan fra udeholdet var den første reelle afslutning.

Men stille og roligt fik hjemmeholdet styr på deres opspil. Med et fikst hælspark fik Berk Ayin sendt bolden i nettet, men dommeren havde for længst både markeret og fløjtet for offside.

Annonce:

Så havde værterne fundet af, at gæsternes forsvar var til at tale med. Bolden blev spillet ud i venstre side til Niclas Petersen, der elegant lobbede bolden over den fremstormende Marcus Vilhelmsen. Bolden trillede over målstregen, selvom en ihærdigt kæmpende Mikkel Førgaard forsøgte at løbe bolden op og få den reddet på stregen. Det lykkedes lige netop ikke, og så var stillingen 1-0.

De mange tilskuere kunne få lidt varme i hænderne ved klaske dem mod hinanden. Og der var faktisk mange tilskuere, der overværede denne skønne fodboldkamp.

Kort tid efter var det udeholdet, der fik chancen. Et godt frispark blev ikke clearet, og der opstod noget, der mindede om kaos i i hjemmeholdets forsvar. Men det løb ud i ingenting, så føringen på 1-0 stod ved magt.

Hør Enis fra Baltorpskolen og Berk fra Hedegårdsskolen fra inden kampen her:


Kollektivet lukkede og slukkede

Tæt på reducering efter pausen
Fem minutter før pausen fik værterne et hjørnespark. Det blev taget af den glimrende tekniker Maurits Kjærgaard. Hans perfekte indlæg fik en uheldig keeper lige vippet hen til Malthe Pedersen, der let kunne score til 2-0.

Som Malthe blandt andet sagde efter kampen:

Annonce:

- Jeg fik oven i købet scoret, og det kan da godt være, at målet var lidt heldigt, men et mål er et mål, sagde han.

Han kan ikke have mere ret. Når man står på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, er det ofte nemt at score. Det svære er at være der, og det var Malthe.

2-0 var stillingen, da kampens glimrende dommer gav spillerne en fortjent pause.

- Prøv at spille jer igennem på midten. Deres backs er hurtige, men de virker lidt tunge inde på midten. Prøv det, lød det fra gæsternes træner.

- Men hvis vi taber, er det ingen skam. Vi er oppe imod et meget dygtigt hold, lød det anerkendende fra træner Mark.

Hjemmeholdet fik udover stor ros besked på at køre videre i samme tempo.

- Pas på dem. De har ikke givet op. Lad være at lukke dem ind i kampen med et hurtigt mål, sagde træneren.

Annonce:

Og det var lige netop ved at ske. Der var dårligt fløjtet op, før udeholdet fik hjørne i venstre side. Det førte til nogle hektiske situationer. Bolden tumlede rundt, og der blev sparket til den fra alle sider. Det sidste skud ramte en af værterne. Derfra sejlede den i en blød bue over til deres sikre keeper Rasmus Wandahl, og faren var afværget. Derefter kom hjemmeholdet i fuld kontrol.

Hedegårdsskolens Noah Salling i fuld kontrol. Foto: Jørgen Jakobi
Hedegårdsskolens Noah Salling i fuld kontrol. Foto: Jørgen Jakobi

Kaptajnen svigtede

Omstilling og reducering
Det var som om, gejsten sivede ud af gæsterne. De løb mange meter forgæves, når forsvaret under dygtig ledelse af Malthe Pedersen spillede sig ud af vanskelighederne, og når bolden kom over i værternes venstre side var det altid farligt. Her huserede den lynhurtige og boldsikre Maurits Kjærgaard. Han satte gang på gang udeholdets forsvar på svære prøver med gode afleveringer og flotte skud.

Så ommøblerede gæsterne. De satte en ekstra spiller frem og gik over til et tremandsforsvar.

- Nu må det briste eller bære, lød det fra sidelinjen.

Og det bristede. Inden holdet rigtig havde fået omstillet sig, blev kampen lukket.

Annonce:

En strålende aflevering fra Maurits ude fra venstrekanten havnede hos Berk Aydin, som tog bolden til sig med største lethed. Derefter hamrede han til den med et spark , der lignede noget vi så i landskampen, da Christian Eriksen scorede til 2-1 imod Island.

Berk ramte dog ikke stolpen, men stillingen var 3-0. Dermed var den kamp afgjort.

Det forhindrede slet ikke udeholdet at give op. De fik etableret en del gode angreb, og det gav bonus, da holdets glimrende kaptajn Philip Laurberg med en flot aktion fik bolden spillet fra keeperen. Han tog den med ud i højre side og lagde den derefter ind til Allan Amin. Han reducerede med et smukt skud til 1-3. Der var ti minutter tilbage.

Maurits Kjærgaard i et af sine mange ryk på kanten. Foto: Jørgen Jakobi
Maurits Kjærgaard i et af sine mange ryk på kanten. Foto: Jørgen Jakobi

Sådan spilles kredsfinalerne

Tror på at nå langt
Inden kampen sluttede, blev vi vidne til endnu en smuk aktion fra Maurits Kjærgaard. Et par gode træk og en gudeaflevering til en udækket Andreas Cortes sendte ubesværet bolden i nettet til slutresultatet på 4-1.

Værterne sørgede dermed for, at deres skole stadig er med i kampen om være Danmarks bedste skole, da skolens pigehold stadig lever i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Annonce:

Sejren i denne kamp var fortjent. Måske et enkelt mål for stort. Men der var også fuld anerkendelse fra vinderholdet om deres modstandere.

- Vi er den tand bedre, fordi vi har flere individualister end modstanderne. Vi har samtidig et godt sammenspil, så de to ting tror vi på kan bære os ret langt, sagde anfører Malthe Pedersen og Maurits Kjærgaard, som har en prøvetræning hos Chelsea på sit CV.

Måske når de helt til finalen. I så fald vil det ikke være første gang, at hjemmeholdets drenge kommer der. Det er sket tre gange tidligere, og drømmen om gang nummer fire lever stadig.

Hør Malthe og Maurits fra Hedegårdsskolen fortælle om kampen her:

KAMPFAKTA:

Resultat:

Hedegårdsskolen - Baltorpskolen, 4-1

 

Prisvindere:
Fidusbamser:

Malthe Petersen, Hedegårdsskolen

Hikmet Murati, Baltorpskolen

 

Fairplay-håndklæde:

Nikolaj Lykkegaard, Baltorpskolen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: