TV: Træner: Spil ikke som i sidste kamp

Planen klar: Skovvejen skulle finde spillet frem fra de første kampe i efteåret

Skovvejen i angreb. Foto: Poul Gregersen
Skovvejen i angreb. Foto: Poul Gregersen

Ganløse Skoles træner Jesper Voetmann var ikke i tvivl:

- Vores styrke er den store bredde. Vi har mange gode boldspillere, der er godt sammenspillet. Men det er også klart, at vi mangler den helt store stjerne - den. der kan blive matchvinder i sidste minut og afgøre en kamp.

Sådan gik finalerne i Odense

Skal være obs
Sådan lød det forud for kampen på hjemmebane mod Skovvejens Skole.

- Vi vil være påpasselige med at stå godt og ikke satse for meget i starten af kampen, hvor fokus skal være at bakke hinanden godt op. Vi starter i en 4-5-1-formation og vil muligvis gå over i 4-3-3. Det må kampen afgøre, slog han fast inden kick-off.

Se kampfakta her

Hos Skovvejens træner Carsten Dall var planen klar: Holdet skulle spille som i de første tre kampe - og ikke som i seneste kamp mod Hedegårdsskolen, der blev afgjort på straffespark.

Tætte markeringer fra Ganløse. Foto: Poul Gregersen
Tætte markeringer fra Ganløse. Foto: Poul Gregersen

TV: Videre trods mål imod sig

- Det var en rigtig dårlig kamp, hvor vi var utrolig heldige. Vores styrke er, at vi er et homogent hold med et stærkt forsvar. Egentlig synes jeg ikke, at vi har nogen svage punkter, hvis vi altså spiller som i de første tre kampe, lød det fra Carsten.

De kampe blev vundet 2-0, 3-0 og 4-0.

Se klippet: Flabet frispark under muren

Nervøs start
Begyndelsen af kampen var meget stille og rolig. Holdene skulle lige se hinanden an. Ganløse Skole fik efter fire minutter et hjørnespark, hvor William Larsen fik headet på mål - men også lige på målmanden.

Skovvejens Oliver Acimovic havde nogle minutter senere et skud fra distancen, der gik forbi mål.

Skovvejen Skole fik lidt efter lidt overtaget og havde det ene velspillede angreb efter det andet - oftest sat i scene af holdets anfører og dynamo Mads Pødenghant, der med sine driblinger, afleveringen og løben i position var kampens store spiller.

TV: Endnu et clean sheet i skoven

Der kom målet
Flere flotte kombinationer i venstre side med Mikkel Andersen og Ardit Aliji burde have givet mål, men Ganløses forsvar fik afværget - lige indtil det 18. minut. Et kort hjørnespark blev taget i venstre side. Bolden røg videre og ind mod mål, hvor Ganløse-forsvaret ikke fik bolden væk.

Den havnede hos Oscar Salling, der sendte den i nettet. 1-0 til gæsterne.

Anfører Mads Pødenghant fører bolden fremad. Foto: Poul Gregersen
Anfører Mads Pødenghant fører bolden fremad. Foto: Poul Gregersen

Minuttet efter appellerede Ganløse-forsvaret for offside, men spillet fortsatte. Ardit Aliji var fri på stikningen, placerede sit skud udenom til venstre for målmanden. Bolden ramte stangen og gik tværs gennem målet og var inde. 2-0 til Skovvejens Skole.

Løst krudt i kanonen

Fightede sig tilbage i kampen
Sådanne to hurtige mål  kan være svære at ryste af sig, men Ganløse gik frisk til sagen. Mens Skovvejens Skole trak sig lidt tilbage, kom Ganløse igennem og havde et par skud på mål.

I det 24. minut fik Skovvejens Skole et direkte frispark. Sparket blev taget, men bolden blev opfanget af Nicolai Jespersen fra Ganløse. Han tog et langt rush op ad banen i venstre side, sendte en perfekt aflevering ind til Emil Jarberg, der var fulgt med. Emil gik direkte mod mål og udplacerede Jonathan Bjørneboe i målet til reducering.

De sidste minutter af første halvleg pressede Skovvejens Skole modstanderne helt oppe ved midterlinien, men ikke flere mål inden pausen.

Klassekeeper kæmpede for sit hold

Ingen negativ snak
- Vi spiller godt, var den første bemærkning fra træner Carsten Dall fra Skovvejen til spillerne i pausen.

- Rigtig meget af det, vi vil, lykkedes. Vi får den plads, vi har brug for, men lad være med at ville angribe hele tiden. Lad os give god tid, så kommer det.

- Jeg fornemmede til slut nogle negative bemærkninger inde på banen - det stopper nu, slog Carsten fast som det sidste.

Et af mange angreb fra Skovvejen. Foto: Poul Gregersen
Et af mange angreb fra Skovvejen. Foto: Poul Gregersen

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, da Ganløse fik tildelt et gult kort og måtte spille de næste 10 minutter en mand i undertal.

I ny kreds: Vi kender ikke modstanderen

Lagde et godt pres
Det gav Skovvejen mere plads, og de lagde et stort pres på modstanderen de næste par minutter og havde i den periode et par skud på mål. Men holdet havde ikke det samme flow over sig som i første halvleg.

Ganløse havde ikke tænkt sig at forære Skovvejens Skole sejren og blev ved med at angribe. De havde flere gode angreb - som oftest sat i gang af anfører William Larsen. Et direkte frispark blev sendt mod mål, hvor der blev headet direkte på målmanden.

Et par minutter senere kom der en kæmpe chance. Et indlæg fra venstre kom ind foran mål, hvor en Ganløse-spiller med et liggende vristspark ramte en modstander og gik til hjørne i stedet for i mål. Tæt på.

Flere kort end mål i drama

Ikke flere mål
Der var stadig godt med chancer. Et par skud fra Skovvejens Ardit Aliji og Mikkel Andersen gik i sidenettet eller forbi mål, mens et venstrebensspark af William Larsen ikke havde nok power mod mål.

Ganløse Skole sendte de sidste minutter alle mand frem for at få den udligning, der ville give straffespark. Alle var på Skovvejens banehalvdel, men der kom ikke flere mål. Dermed endte kampen 2-1 til Skovvejens Skole.

- Mine spillere er skuffede, konstaterede træner Jesper Voetmann efter kampen.

Vandt fidusbamse og vasketøj

- De syntes, de havde haft chancen til at afgøre det selv. Vi havde tre-fire chancer, der burde være omsat i mål.

- Holdet var meget fokuseret på, at de spiller på hjemmebane, hvor klasserne må komme ned at se kampen, når vi nu er nået så langt. Holdet har åbenbart et hjemmebane-kompleks, for jeg synes, vi sad på dem i anden halvleg, sluttede træneren.

Hør interview med Oliver Acimovic fra Skovvejens Skole:


I næste runde skal Skovvejens Skole møde Bagsværd Kostskoles grundskoleafdeling.

Læs alt om kredsfinalerne