TV: Tre straffe i tæt fight

Troede på comeback: Efter at have været bagud 2-0 fik gæsterne kæmpet sig tilbage

Philip Meulengracht scorede to mål i kampen. Foto: Birger Dencker
Philip Meulengracht scorede to mål i kampen. Foto: Birger Dencker

Torsdag tog Sjælsøskolen imod drengene fra Birkerød Skole i 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Ifølge Birkerød Skoles trænerteam var Sjælsøskolen favoritter til kampen. Det skyldes primært, at hjemmeholdet havde flere spillere med fra 8. og 9. klasse end Birkerød Skole. Så havde de også vundet deres første kamp med 10-0. Det så også ud til, at hjemmeholdet generelt havde noget mere fysik at gøre godt med.

Se kampfakta her.

TV: Højt tempo i tæt fight

Reddede et straffe
Sjælsøskolen kom bedst fra start og lagde et højt pres på Birkerød Skole. Gæsterbe virkede rådvilde og havde svært ved at finde fodfæste i første halvleg. Forsvaret virkede ikke til at være helt på plads.

Det var også en forsvarsfejl hos Birkerød Skole allerede efter otte minutters spil, som gav Sjælsøskolens Frederik Holsted en gratis chance på venstrekanten. Bolden hamrede han usvigeligt sikkert ind til 1–0. Frederik Holsted skal ikke have ret meget plads, så scorer holdets topscorer. Han scorede fem mål i skolens første kamp, så det må siges, at han har haft mål i støvlerne indtil videre.

Hjemmeholdet fortsatte med deres pres og skabte mange chancer især i første halvleg. Men præcisionen manglede i deres afslutninger. Med til historien hører også, at Birkerød Skoles keeper Emil Larsen hev den ene superredning efter den anden ud af ærmet. Han stod ganske enkelt en pragtkamp af meget høj klasse.

Et godt eksempel var da hjemmeholdet fik tilkendt et straffespark efter 20 minutters spil. Den normale meget sikre Frederik Holsted sparkede. Men igen var det Emil, som vandt den dyst. Efterfølgerne fortalte Frederik:

- Jeg ombestemte mig i sidste øjeblik, så blev det ikke helt så velplaceret.

Se Emils flotte redning på straffe her:

TV: Ensidigt lokalbrag

Øgede føringen
I det 27. minut fik Sjælsøskolens Phillip Meulengracht en stikning i dybden. Edeholdet appellerede for offside og stoppede helt op. Dommerens fløjte forblev tavs, og så kunne Phillip nemt score til 2–0.

På sidelinjen fortalte gæsternes Frederik Sylvest og Magnus Nielsen, at de desværre ikke var gode nok på midten, og derfor fik de heller ikke skabt nok fremadrettet.

Nede 2–0 ved pausen måtte der gøres noget. Så udeholdets trænerduo lavede en del taktiske ændringer og ændrede på flere pladser. De kunne se, at der stod en flok modløse spillere og spurgte ud til truppen:

- Tror I, vi kan nå at komme tilbage i kampen – eller skal vi bare stoppe?

Drengene valgte heldigvis at gå ud og fighte røven ud af bukserne i anden halvleg, og det var lige ved at give pote. 

Emil Larsen stod en fremragende kamp. Foto: Birger Dencker
Emil Larsen stod en fremragende kamp. Foto: Birger Dencker

TV: Skarpheden manglede

Bragte spændingen tilbage
Det var et forvandlet udehold, som kom på banen i anden halvleg. Omrokeringerne havde hjulpet, og udeholdet så ud til, at de troede på et comeback. 

Efter et kvarters spil sporede man lidt usikkerhed i værternes forsvar, og Phillip Meulengracht tog lidt klodset benene på Samuel Johansen.Dommeren pegede på pletten.

Gustav Winter blev sat til at sparke straffet, og meget sikkert reducerede han til 2-1.

Hjemmeholdet havde i den periode rigtigt svært ved at finde spillet frem fra første halvleg. De virkede pludselig usikre. Det var også en alt for kort tilbagelægning til hjemmeholdets målmand Christoffer Groes, som gjorde, at Gustav Winter kunne udligne og score sit andet mål til 2–2.

Nu var kampen helt åben igen, og der manglede ti minutter plus det løse. Udligningen fik vækket værterne, og de spillede igen mere frigjort. I den periode var det igen Birkerød Skoles keeper Emil Larsen, der holdt sit hold inde i kampen med et par flotte redninger.

Se målet på straffe til 2-1 her:

Trak det længste strå

Endnu et straffe
Lige som alle troede, at kampen skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence, kom der endnu en gang dramatik i feltet.

Sjælsøskolen sparkede hjørne, og i det lille felt blev der gået til den. Kampens dommer stod rigtig godt placeret og så, at en spiller fra hjemmeholdet blev skubbet i ryggen. Dommeren pegede på straffesparkspletten og holdt fast i sin beslutning, selvom der var rigtig mange protester.

Endnu en gang var det Frederik Holsted, der skulle sparke. Denne gang var der ingen tvivl. Bolden blev meget sikkert sparket ind til en føring på 3–2 til hjemmeholdet.

En rigtigt mavepuster for udeholdet, som ellers var kommet rigtig flot igen.

I dommerens tillægstid havde de opgivet at komme tilbage endnu en gang. Sjælsøskolens Fredrik Holsted kunne derfor nemt drible rundt med bolden, uden at nogen gik til ham. Så spillede han bolden til en helt udækket Phillip Meulengracht, som kunne lukke kampen helt til en hjemmeholdssejr på 4–2.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Sjælsøskolen - Birkerød Skole, 4-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Oliver Jørgensen, Sjælsøskolen
Emil Larsen, Birkerød Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Lasse From, Birkerød Skole

Se Frederik Holsteds scoring på straffe til 3-2 her: