TV: 'Turboen' i målorgie

Målamok: Josefine Funch lyste op og sendte sit hold i finalen med otte mål i 10-0-sejr

Josefine Funch jubler efter en af sine imponerende otte scoringer i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Josefine Funch jubler efter en af sine imponerende otte scoringer i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

NYKØBING (Ekstra Bladet): Der var ikke spillet meget mere end 10 sekunder af semifinalen mellem Nykøbing F. Realskole og Frederiksborg Byskole, før Josefine 'Turboen' Funch fik folk op af stolene på Nykøbing Stadion.

En hurtig quick step på ved sidelinjen og modstanderen var sat af. Fuld fart mod mål. Det var et billede vi så mange gange i dag, for det var ensrettet trafik mod Realskolens mål og 'Turboen' trak ikke håndbremsen på noget tidspunkt. Det endte med en knusende 10-0-sejr til gæsterne fra Hillerød - og 'Turboen' stod for otte af dem.

Josefine Funch holdt ikke igen i semifinalen og satte otte mål ind. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Ustyrlige Funch
Nyheder Galleri: Nykøbing F. Realskole - Frederiksborg Byskole

Levede op til sit navn
Ekstra Bladet Skolefodbold har ikke givet Josefine Funch øgenavnet 'Turboen' for ingenting. Hun har rappere fødder end mange og bedre teknik end de fleste. Sammenholdt med et fantastisk drive, giver det en ung angriber, som virkelig er svær at have med at gøre. Det måtte Nykøbing-pigerne også sande i dag.

Det var da også 'Turboen', der satte gang i måltavlen. Hun blev stukket smukt i dybden af Sofie Bredgaard og scorede sikkert til 1-0. Det var bare startskuddet til en første halvleg med turbo på. Josefine Funch bankede også bolden ind til 2-0 og 3-0, og særligt målet til 3-0 var hun selv tilfreds med.

- Jeg driblede lidt rundt om mig selv, hvilket jeg ikke synes er så godt, fordi jeg bedst kan lide at drible fremadrettet og med få berøringer. Så det var lidt noget cirkus, men pludselig ser jeg en mulighed og så banker jeg den op i krogen i venstre lidt uden for feltet, fortæller hun.

Et virkelig godt mål, hvor 'Turboen' viste sit gode blik for spillet og glimrende sparketeknik.

Josefine Funch tryller med bolden. (Foto: Henrik Schou)
Josefine Funch tryller med bolden. (Foto: Henrik Schou)

Nykøbing-pigerne tager imod Hillerød-pigerne i semifinale. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd SLUT: Frederiksborg Byskole vinder 10-0
Sofie Bredgaard spillede en fin kamp i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Se TV-klip fra semifinalen

'Styrmand Karlsen' er kernen
Men Josefine Funch er ikke alene om at lyse op hos Frederiksborg Byskole. Flere gange har vi på Ekstra Bladet Skolefodbold fremhævet Kamilla 'Styrmand Karlsen' og Sofie Bredgaard, som da også gjorde opmærksom på sig selv i dagens kamp, som endte som en ren massakre og en 10-0-sejr til Frederiksborg-pigerne.

Bredgaard stod for første halvlegs sidste scoring og 'Turboen' har da også ros til overs for sin holdkammerat.

- Bredgaard er god én mod én, men har også et fantastisk blik for spillet. Det er dejligt at have sådan en spiller på holdet. Det er vildt i så ung en alder, lyder de rosende ord.

En velspillende to-målsskytte Sofie Bredgaard gør sig bred. (Foto: Henrik Schou)
En velspillende to-målsskytte Sofie Bredgaard gør sig bred. (Foto: Henrik Schou)

Hun var også stærkt spillende i semifinalen. Konstant fandt hun rummet mellem midtbane og forsvar, eller sendte en flænsende aflevering i dybden. Men holdets kerne, eller hjerte, er anfører 'Styrmand Karlsen', siger Funch. Når hun spiller godt, spiller hele holdet godt.

- Karlsen nede på 6’eren er kernen på holdet. Hun ved hvornår hun skal sætte tempo i kampen og trække tempoet ud. Hvis vi spiller i det samme tempo hele tiden, læser modstanderen os. Det er fedt at have en spiller, der kan det. Når hun spiller godt, spiller hele holdet godt.

Styrmanden leverede også en solid præstation i 10-0-sejren. Hun fik brudt og fordelt spillet, men var ikke på overarbejde som defensivt anker, da hjemmeholdet sjældent havde bolden over midten.

Efter en scoring sender Byskole-pigerne en hilsen til 'Styrmand Karlsen' - ohøj! (Foto: Henrik Schou)
Efter en scoring sender Byskole-pigerne en hilsen til 'Styrmand Karlsen' - ohøj! (Foto: Henrik Schou)

'Styrmand Karlsen' gør sig hele tiden spilbar. Læg mærke til armen. Send bare bolden her hen. (Foto: Henrik Schou)
'Styrmand Karlsen' gør sig hele tiden spilbar. Læg mærke til armen. Send bare bolden her hen. (Foto: Henrik Schou)

Ungdomsskolen Ry jubler her efter sejren over Sct. Hans. Nu skal de møde Frederiksborg Byskole i finalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord Pigernes finale er på plads
Pigerne fra Frederiksborg Byskole kunne fejre mål på stribe i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Fremragende Frederiksborg

Fodbold skal være underholdende
Josefine Funch er ikke bare en dygtig fodboldspiller, hun er også en showman. Det er vigtigt for hende, at folk får en oplevelse, når de ser hende spille fodbold - og det gjorde de fremmødte på Nykøbing Stadion.

- Fodbold skal være seværdigt. Der skal være nogle skæve typer, der laver lidt fis og ballade og nogle tunneller inde på banen. Den del kan jeg godt lide. Der skal være plads til de skæve typer i pigefodbold, siger hun med et selvsikkert smil.

Hun har bestemt også noget at have det i. Hun ER en af de skæve typer, der laver det uventede, det lækre, det ekstraordinære. Men det er ikke kommet af sig selv. Det er kommet gennem træning i timevis.

- Jeg tror på, at man udvikler sig hele livet. Det stopper aldrig. Christian Eriksen øver for eksempel frispark rigtig meget og selvom han er rigtig dygtig, kan han stadig lægge på. Jeg vil gerne forbedre mine afslutninger og min tilstedeværelse i feltet.

Det er helt tydeligt, at hun mener det. Josefine Funch bliver nok aldrig en fuldendt fodboldspiller i egne øjne, for hun mener altid hun kan blive bedre. Sådan taler en sand vinder.

'Turboen' drøner uden om en sagesløs Nykøbing-keeper. (Foto: Henrik Schou)
'Turboen' drøner uden om en sagesløs Nykøbing-keeper. (Foto: Henrik Schou)

Kamilla 'Styrmand Karlsen' med anførerbindet på armen var jublende over sejren på hele 10-0 i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: 'Styrmand Karlsen': Alle brød ud af skallen

Boldbesiddelse er også en slags forsvar
Frederiksborg Byskole er et meget talentfuldt hold. Foruden de allerede nævnte er også en klassekeeper i Thea Brich i målet og Silje Simonsen, som er med til at orkestrere spillet på midtbanen. Der er altså mange iøjnefaldende profiler, særligt offensivt.

Holdets største spørgsmålstegn er forsvaret. De er ikke for alvor blevet presset, og derfor er det svært at gøre sig klog på det reelle niveau. Men det er faktum, at holdet lukkede flere mål ind i efteråret, fordi keeper Thea fik lov at komme i marken. Det gjorde hun også i hele anden halvleg i dagens semifinale. Men vikaren Kathrine Fischer i målet fik ikke meget at lave. Ikke fordi Nykøbing F. Realskole ikke formåede at spille sig til chancer, men fordi de stort set ikke havde bolden.

Thea Brich fik lov at gå med i angrebet i anden halvleg og overlod målet til Kathrine Fischer. (Foto: Henrik Schou)
Thea Brich fik lov at gå med i angrebet i anden halvleg og overlod målet til Kathrine Fischer. (Foto: Henrik Schou)

- Det havde jeg ikke turdet drømme om. Men det var fantastisk. Vi havde snakket om, at vi skulle gå ind og give den gas. Det her var en semifinale, så vi var en kamp fra finalen. Vi aftalte at vi virkelig skulle tage os sammen og det synes jeg også vi gjorde. Jeg synes vi spiller en fremragende kamp i dag, lyder vurderingen af præstationen fra 'Turboen', som gik endnu mere målamok i anden halvleg.

Caroline har spillet en flot turnering for Nykøbing. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Ikke et Gram i tvivl

Mål, mål, mål
'Turboen' havde ingen intentioner om at slappe af i anden halvleg, selvom sejren var hjemme.

- Vi går ikke ned. Det er bare videre, videre, videre. Jeg havde planer om at jeg ville slå min rekord i mål, men jeg var et mål fra det. Jeg scorede ni mål i første kamp, så det var øv, at jeg ikke lige nåede den. Jeg havde ellers chancerne til det, lyder det fra måldronningen, der da godt kan se det vilde i at lave otte mål i en semifinale i verdens største skolefodboldturnering:

- Det er lidt sygt. Men jeg elsker at score mål, så det er kun fedt.

Hun kom på tavlen fem gange i anden halvleg og er dermed nu på en måltotal der hedder 23 mål. Ida 'Veteranen' Eriksen på topscorerlistens førsteplads har scoret 29 gange, men det vilde er, at 'Turboen' kun har spillet fire kampe. Det er altså et imponerende målsnit af den rapfodede angriber.


Silje Simonsen leverede mange flotte assists i opgøret. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Seje Silje var suveræn

Ingen pigestreger i finalen
Hun bliver stolt i stemmen, når hun taler om hvordan hun er nået så langt. Der er ingen tvivl, det er farmands skyld.

- Min far betyder alt. Han er alt for mig. Han er den, der har betydet allermest for min fodbold og som har fået mig hertil. Han kan også udvikle meget mere på mig.

Josefines far har startet landets første pigetalentcenter, som ligger i Hillerød. Han har trænet med hende i utallige timer og rejst i mange lande med hende, fordi de to begge er fodboldnarkomaner, som Josefine beskriver det.

Men 'Turboen' er ikke kun god teknik, speed og lækre driblinger. Vi har tidligere beskrevet hende som en lille terrier, og det er hun. Det viste hun også prøver på i semifinalen.

- Nu ingen pigestreger i finalen, sagde dommeren til hende efter kampen, og Josefine forklarer:

- Jeg lavede et frispark. Hun lavede faktisk noget rigtig godt og tog en førsteberøring lige forbi mig, hvor jeg havde troet hun ville tage den til den anden side. Hun snød mig og så hev jeg i hendes arm. Så sagde dommeren, at det skulle jeg nok ikke gøre i finalen, for det var jeg for god til.

Hun kan sagtens blive hidsig, og indrømmer også, at det er noget hun arbejder med at tøjle.

- Nogle gange kan det godt løbe af med mig. Det giver mig nogle positive ting og nogle negative ting. Nogle gange kan jeg falde i niveau, men andre gange bliver jeg mere aggressiv og det kan jeg bruge positivt i presspillet. 

Frederiksborg-holdet er klar til finalen efter en vanvittig sejr. (Foto: Nanna Karlsen) Sjællandnord Frederiksborg Byskole er klar til finalen

Storfavoritter
Efter dagens 10-0-sejr er Frederiksborg Byskole klar til finalen 28. april på TRE-FOR Park. Der kommer julelys i øjnene på Josefine, når hun fortæller om hvor meget hun glæder sig. Hun indrømmer da også, at Byskole-pigerne må være storfavoritter ovenpå deres sejr over Nykøbing F. Realskole.

- Vi spillede ikke særlig godt i kvartfinalen. Jeg ved ikke lige hvad der skete. Men efter denne 10-0-sejr, tror jeg vi er storfavoritter.

'Turboen' og Sofie Bredgaard var kampens to største oplevelser. (Foto: Henrik Schou)
'Turboen' og Sofie Bredgaard var kampens to største oplevelser. (Foto: Henrik Schou)

Hun har svarene på hvad der skal fungere rent taktisk, og ikke særligt overraskende, skal det gerne være noget af det samme, som pigerne fandt frem i semifinalen. Men det vigtigste for 'Turboen' er faktisk bare, at de får en god og sjov oplevelse.

- Vores possessionfodbold skal fungere. Vi skal spille i små områder og kunne vende spillet. Hvis de har et dygtigt forsvar, skal vi bare skyde udefra. Det kunne man også se i dag. Det kan vi sagtens.

- Men vi skal bare gå ind og nyde det og have det sjovt. Det er det vigtigste med fodbold. Det er det, der holder mig til ilden. Jeg har det så sjovt, når jeg spiller.

Det kan man godt se, og 'Turboen' med håndbremsen sluppet sørger også for at tilskuerne har det sjovt.

Hør hvad hun havde at sige til 10-0 og finaleplads her: 

1 af 3 Sofie Bredgaard var en af kampens store profiler. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Josefine Funch i aktion med de rappe fødder. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Josefine Funch jubler efter en af sine imponerende otte scoringer i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)