TV: Underholdning i storsejr

Sikke en kamp: Frederiksborg Byskole fejede modstanden til side og spillede sig stensikkert i kvartfinalen

Glade Byskole-piger er klar til kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Glade Byskole-piger er klar til kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

I finalen i Sjælland Nord mødte pigerne fra Frederiksborg Byskole i Hillerød holdet fra Lindehøjskolen i Herlev.

TV: 'Turboen' med opvisning i soloshow
Se kampfakta her
Galleri: Frederiksborg Byskole - Lindehøjskolen

Hvilket comeback
På Byskolens hold gjorde Josefine Funch comeback efter at have været væk fra holdet siden første kamp i turneringen, hvor hun scorede ni gange.

Josefine stemplede ind med manér. Fem gange sendte hun bolden i modstandernes mål i Byskolens 5-1-sejr. Ikke et mål for meget.

Josefine Funch i fuld firspring. (Foto: Henrik Schou)
Josefine Funch i fuld firspring. (Foto: Henrik Schou)

Men hun vandt selvfølgelig ikke kampen alene. Holdet har ikke været ramt af måltørke, mens hun har været væk. Andre har taget over, og disse andre var også på banen i dag. Sofie Bredgaard med 14 mål havde en hovedrolle, og Thea Brich, der kampens vigtighed taget i betragtning, blev i sit mål i dag, selvom også hun er en dygtig angriber. Også hun har lavet 14 mål. Og dertil den helt dominerende spiller på midtbanen, Kamilla Karlsen. Styrmanden med det sublime overblik. Og selvfølgelig også de andre, der har været med til at skabe finalepladsen. Heriblandt Olivia Dyhr i centerforsvaret i første halvleg.
TV: Delt topscorer er målmand

Pres fra første fløjt
Kampen var knap et minut gammel, da vi fik den første forsmag på hvad der ventede. Josefine Funch sendte med en dyb stikning Sofie Bredgaard afsted mod mål. Et par minutter efter var det Josefines tur til at få en lækker pasning, denne gang fra Styrmanden. Dette resulterede i et frispark lige uden for feltet.

Der var tryk på lige fra starten og Lindehøj-spillerne havde nok at se til. Tempoet var højt og de fik ret hurtigt bolden tilbage i hovedet, når de endelig havde erobret den og forsøgte at spille over på Byskolens banehalvdel.

Knap seks minutter var spillet, da Josefine med ryggen mod målet, små 10 meter uden for straffesparkfeltet, tog bolden ned med låret. Hun vendte rundt i fuld boldkontrol, driblede direkte mod mål, afdriblede en modstander og fra højre side sendte hun bolden over i det lange hjørne. 1-0 til hjemmeholdet.


Josefine Funch scorer målet til 1-0. (Foto: Henrik Schou)
Josefine Funch scorer målet til 1-0. (Foto: Henrik Schou)

TV: Havde nok at gøre med at forsvare

Moderne 6'er
Lindehøj-pigerne forsøgte at stå højt på banen, hvilket resulterede i, at Byskolens gennembrud var lidt lettere, men også at Byskolen røg ind i nogle offsides, der burde være undgået. Her er noget at arbejde med.

Trods mange forsøg lykkedes det ikke Lindehøjskolen at få gang i deres angrebsspil, så de blev farlige.

Farlige var Byskolen til gengæld konstant. Sammenspillet mellem Kamilla, Josefine og Sofie er forbilledligt. Deres pasninger, løben i position for hinanden, tværbolde og dybe stikninger er en fornøjelse at se.

- Jeg træner meget i at sende folk afsted  med dybe stikninger, sagde Kamilla efter kampen.

Styrmand Karlsen på bolden. (Foto: Henrik Schou)
Styrmand Karlsen på bolden. (Foto: Henrik Schou)

- Det skal man kunne som en 6'er i dag. Dertil kommer, at hvis jeg skal blive bedre, er det i sådanne kampe her, at jeg skal forsøge noget. Forsøge at udfordre mig selv, fortsatte hun.

- Men vi havde nogle skæverter. Det er ikke lige os at spille med en 4-bold. Det gav virkelig problemer.

De var nu svære at få øje på. Bevares, ikke alt lykkedes, men det var en nydelse at se deres sammenspil.

I det 18. minut kom endnu et bevis herpå. Den hårdtarbejdende Sofie Bredgaard sendte med endnu en dyb stikning Josefine afsted. Resultat. Scoring til 2-0.

Stor krammer efter Josefines scoring til 2-0. (Foto: Henrik Schou)
Stor krammer efter Josefines scoring til 2-0. (Foto: Henrik Schou)

Frederiksborg Byskole stormer i kvartfinalen

Josefine satte punktum
Første halvleg var Byskolens. De ellers dygtige spillere fra Lindehøjskolen havde i denne halvleg mødt deres overmænd. Trods flere forsøg kom de ikke til farlige afslutninger. Thea Brich i målet blev ikke sat på prøve på noget som helst tidspunkt.

I store perioder af kampen havde Thea i målet ikke det store at lave. (Foto: Henrik Schou)
I store perioder af kampen havde Thea i målet ikke det store at lave. (Foto: Henrik Schou)

Punktum for scoringerne i første halvleg satte Josefine med målet til 3-0. Kort før tid skød Sofie på mål. Målmanden kunne ikke holde bolden og riposten kom til Josefine, der resolut sparkede den ind.

I pausen skulle der foretages ændringer, fordi Olivia Dyhr ikke kunne spille anden halvleg. Mange forslag var på bordet og det endte med, at Josefine skulle gå lidt ned på midtbanen og komme derfra.

Enden på det blev, at Josefine trak sig mere ned på midtbanen, for at styrke denne og komme med sine rush derfra.
TV: Bredgaard og co. klar til kredsfinalen

Lindehøjskolen kom bedre med
Lindehøjskolen fik mere spil i anden halvleg, hvilket resulterede i, at Thea Brich fik mere at arbejde med i målet. Enten skud fra modstanderen eller tilbagelægninger fra medspillerne. Desværre var en del af udsparkene uden adresse og havnede i et tomrum midt på egen banehalvdel, hvor Lindehøj-spillerne generobrede den.

- Vi er ikke vant til at spille med lange udspark, sagde Kamilla efter kampen.

- Da vi samtidig manglede Olivia i halvlegen kom der et tomt rum, som vi må arbejde med at undgå. Vi er nødt til at have en nede bagved.

Thea havde ikke haft noget at lave i sit mål, men i det 13.minut viste hun sin klasse. Et skud fra en Lindehøj-spiller krævede, at hun skulle ud i fuld længde i luften. Og det gjorde hun. Snuppede bolden og fastholdt den. Stor redning.

Thea redder flot. (Foto: Henrik Schou)
Thea redder flot. (Foto: Henrik Schou)

TV: Hattrick-heltene

Skal kontrollere bagrummet bedre
Byskolen bevarede trods alt overtaget og Josefine gjorde det til både 4-0 og 5-0. Hun var rykket lidt ned i banen. Ved sit femte mål modtog hun bolden i højre side, driblede med den, skar ind i straffesparksfeltet og scorede sikkert.

Det var Byskolens kamp. Lindehøjskolen fik pyntet på resultatet kort før tid, hvor Viktoria Boskovski scorede efter at have erobret bolden. Forud var gået en ikke alt for smart Byskole-udskiftning, hvor den indskiftede spiller skulle løbe fra spillerboksen tværs over banen for at tage et indkast, mens alle ventede.

Det lykkedes dygtige Victoria Boskovski (hvid) at reducere til 5-1. (Foto: Henrik Schou)
Det lykkedes dygtige Victoria Boskovski (hvid) at reducere til 5-1. (Foto: Henrik Schou)

- Vi skal blive bedre til at have kontrol over vores bagrum, sagde Kamilla 'Styrmand' Karlsen efter kampen.

- Vi er nødt til at have en nede bagved med overblik.

- Vi har endnu ikke snakket om det videre forløb, men vi skal træne i basis.

Styrmand Karlsen regerede også i luftrummet. (Foto: Henrik Schou)
Styrmand Karlsen regerede også i luftrummet. (Foto: Henrik Schou)

Se også alt hvad Styrmand Karlsen havde at sige efter kampen her:


TV: 'Styrmand Karlsen' sprang et landshold over

Sofie selvtræner
- Egentlig er det vores midtbane, der er styrken på holdet, mente Sofie Bredgaard, efter kampen.

- Og så er det en kæmpegevinst, at Josefine er blevet skadesfri og er med igen. Også at hun i dag i anden halvleg trækker længere tilbage på banen.

- Selvom jeg synes vi spiller godt, skal vi blive bedre på kanterne. Vi skal møde bolden bedre, så vi kan vende spillet.

Sofie Bredgaard i løb. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Bredgaard i løb. (Foto: Henrik Schou)

Sofie Bredgaard er venstrebenet, hvilket nogle gange har gjort, at hun partout skulle have bolden til det ben. Det er der ikke tid til, hvis man vil nå noget. Og det ved Sofie.

- Jeg træner i at sparke med højre ben, fortalte hun.

- Jeg selvtræner. Jeg bor i Frederiksværk lige ved siden af en kunstbane. Der går jeg ned og selvtræner med fokus på højre ben. Det fokus har jeg også i klubtræningen - og i skolen.

TV: Skarpe Sofie

- Og så håber jeg vi går hele vejen, sluttede hun.

Sejren i kredsfinalen i Sjælland Nord var første skridt på vejen.

Se hele interviewet med Sofie Bredgaard her: