TV: 'Vi stresser for meget'

Fight: Mathilde Winther går altid forrest med sin stemme 

Mathilde Winther dirigerer hele tiden sine holdkammerater. Foto: Henrik Schou
Mathilde Winther dirigerer hele tiden sine holdkammerater. Foto: Henrik Schou

- Vi stresser for meget, røg det ud af munden på Mathilde Winther fra Frederiksborg Byskole næsten, inden vi sat os godt til rette i de varme lokaler på første sal på Allerøds anlæg.

- Derfor blev det ikke vores bedste kamp. Vi vidste, vi skulle møde et godt hold, og derfor var vi blevet enige om, at vi skulle være 100 procent klar. Der skete så det, at vi blev alt for ivrige. Vi busede frem, og meget af vores spil blev næsten forkrampet.

- Heldigvis har vi nogle meget dygtige angribere, der med et par klassemål kunne gøre os mere rolige, så vi ikke skulle løbe og være overspændte hele kampen.

Sofie Bredgaard med den karakteristiske lidt 'skæve' venstre hånd, som altid er drejet lidt i duellerne. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: 'Manchester City vil se mig igen'

Opfører sig som en anfører
Kampen endte med en sikker 3-0 sejr til Frederiksborg Byskole, som dermed cementerede sin status som nordkredsens bedste pigehold for anden gang på tre år.

Mathilde havde en meget stor rolle i udeholdets forsvar. Der var slet ingen tvivl om, hvem der både dirigerede og bestemte, hvad der skulle ske bagude.

Selvom Matilde ikke har det eftertragtede skriggrønne armbind på højre arm, så opførte hun sig som anfører.

- Det var også lidt nemmere at råbe i dag, sagde Mathilde.

- Vores helt naturlige anfører Sofie Bredgaard var meget hæs og småforkølet og kunne næsten ikke bruge sin stemme, så derfor gav jeg den ekstra gas.

Mathilde Winhter spiller med stor autoritet i forsvaret. Foto: Henrik Schou
Mathilde Winhter spiller med stor autoritet i forsvaret. Foto: Henrik Schou

Nyheder Galleri: Kratbjergskolen - Frederiksborg Byskole

Vil gerne til Odense igen
- Vi fik også meget at lave. Især i deres gode periode i anden halvleg, hvor vi blev presset en del, men jeg synes, vi havde meget godt styr på vores defensiv. Det var ikke så mange chancer, de kom til, selvom de fik meget mere af spillet, end vi brød os om.

- Men som jeg sagde i starten, har vi spillet betydelig bedre kampe end den i dag, men det var naturligvis mod hold, der kunne noget mindre end Kratbjergskolen, som vi stod overfor i denne kamp.

- Det var et glimrende hold, og vi er yderst tilfredse med vores 3-0 sejr. Vi skulle anstrenge os for at få den sejr hjem.

- Men det er helt klart, at denne finale 'kun' er et delmål. Vores endemål er den rigtige finale. Jeg var med i Odense for to år siden. Det er uden tvivl den største oplevelse, jeg har haft i fodbold, og det vil jeg gerne prøve igen.

Jubel i sidste fløjt i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Frederiksborg Byskole klar til kvartfinalen

Skal bakke op om keeperen
Mathilde er i øvrigt noget af en all-round spiller. Hun har også været sidste skanse som målmand på holdet.

- Jeg havde en mindre fiberskade i mit ene lår, og så blev vi enige om, at jeg skulle prøve at passe målet. Vi spiller meget med at tage keeperen med i spillet, og jeg mener bestemt, at netop spillet med fødderne har jeg godt styr på, sagde Mathilde med et smil.

- Så fik vi også prøvet at få en anden ind i målet, hvis vores keeper bliver skadet eller har en dårlig dag. Hun spiller ikke på et højt niveau som de fleste af os andre, og det må vi selvfølgelig tage vores forholdsregler omkring, sagde en meget afklaret Mathilde Winther, der til daglig sparker til fodbolden i Hillerød.

- Det er mit sidste år i Ekstra Bladet Skolefodbold, så vi skal altså i den finale, kom det med fast røst fra en meget dedikeret holdspiller.

Hør hende fortælle om den store oplevelse i Odense for to år siden:

KAMPFAKTA:

Resultat:

Kratbjergskolen - Frederiksborg Byskole, 0-3

Målscorere:

0-1: Søs Leander (8.)

0-2: Sofie Bredgaard (21.)

0-3: Sofie Bredgaard (51.)

1 af 2 Jublen brød løs efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
2 af 2 Mathilde Winther dirigerer hele tiden sine holdkammerater. Foto: Henrik Schou