TV: Victors vinkel vandt

Præcist spark: Victor Faaborg sendte gæsterne i front i kvartfinalen

Victor Faaborg fejrede sit mål i bedste Fortnite-stil. Foto: Henrik Schou
Victor Faaborg fejrede sit mål i bedste Fortnite-stil. Foto: Henrik Schou

Kvartfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold mellem hjemmeholdet fra Marievangsskolen i Slagelse og gæsterne fra Trørødskolen fra Lyngby vil ikke blive husket for det blændende spil. Resultatet 2-0 til Trørødskolen sendte dem i semifinalen.

Ikke det bedste sted at være, hvis man gerne vil have bolden hurtigt frem. Men Noah Gottschalck havde en skidt dag på kontoret i forhold til normal standard. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Tynd kop te på midten

Mangler styring
Hvor Trørød-holdet i kredsfinalen havde succes med deres sideforskydninger og lange stikninger, virkede det ikke i kvartfinalen.

- Jeg syntes nu ikke, vi var pressede i første halvleg, fortalte Victor Faaborg efter kampen.

Victor spiller på venstre kant og skal agere 10'er.

- Oplægget var, at jeg skulle se min direkte modstander an. Herudover at jeg skulle tage nogle dybdeløb for at få modstanderne til at løbe, og det gik jo meget godt, fortsatte han.

Ja, det var blandt andet dette, der gjorde hjemmeholdet trætte og som, sammen med deres gule kort, førte til sejren.

- Som spilfordeler ser jeg, hvor mine medspillere er og spiller dem, når de er kommet fri. Jeg dirigerer ikke, hvor de skal løbe hen.

Denne manglende dirigering eller talen sammen forekom i denne kamp at være et problem. Der var alt for lidt lyd og verbal kommunikation spillerne imellem.

Victor Faaborg har en stor rolle som holdets 10'er. Foto: Henrik Schou
Victor Faaborg har en stor rolle som holdets 10'er. Foto: Henrik Schou

Gallerier Galleri: Marievangsskolen - Trørødskolen

Scorede fra spids vinkel
Holdet fra Marievangskolen spillede utrolig højt oppe på banen, når de havde bolden. Tit var deres sidstemand langt inde på Trørøds banehalvdel. Det gav mulighed for mange dybdeløb, der ikke blev udnyttet fuldt ud grundet manglende kommunikation.

- Det er faktisk kun vores anfører, Magnus, der taler og dirigerer spillet. Vi andre spiller bare. På midtbanen taler Noah ofte med hver enkelt om, hvordan vi skal spille.

- Ja, det var svært at spille sig ud af de situationer, hvor der var så mange spillere på et lille område, men vi forsøgte os med mange rush op ad banen. Med mange af de dybdeløb, vi havde talt om, men ofte førte det ikke til noget.

- Og så fik vi alligevel noget ud af dybdeløbene. Jeg fik da selv scoret til 1-0.

Victor fik bolden i venstre side, næsten helt nede ved mållinjen og fra denne spidse vinkel hamrede han bolden over i modsatte sidenet, inde i målet.

Holdet tiljubler Victor (i midten), der netop har scoret til 1-0. Foto: Henrik Schou
Holdet tiljubler Victor (i midten), der netop har scoret til 1-0. Foto: Henrik Schou

- Vi var virkelig pressede i begyndelsen af anden halvleg, lige inden de fik en mand vist ud. Vi red stormen af, blandt andet på fantastisk godt holdarbejde, hvor vi kæmpede for hinanden.

 - I pausen havde vi talt om, at vi skulle få bolden ud over kanterne for dernæst at få de indadskruede indlæg. Det var faktisk ved et sådant angreb, jeg fik scoret i første halvleg.

Noah Gottschalck har været en vigtig spiller igennem sæsonen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Fem skarpe til Noah Gottschalck

Har lektier for før semifinalen
Trørødskolen fik scoret til 2-0 midt i anden halvleg. Bolden sat ind af Conrad Harder.

- Et af vores problemer i dag var, at de forreste, mig selv inklusiv nogle gange var for offensive og ikke nåede at komme med tilbage. Det skete blandt andet én gang, hvor vi mistede bolden og de andre var hurtige nede ved vores mål. Heldigt for os, fik de ikke scoret.

- Det var godt at komme i gang. Vi har trænet én gang, men er selvfølgelig noget rustne. Nu har vi denne kamp og får en gang træning mere inden semifinalen.

Trørødskolen viste det bedste spil i denne kamp, men skal til at kommunikere bedre, hvis de vil vinde semifinalen. Flere gange mislykkedes deres i øvrigt gode boldomgang grundet manglende kommunikation. Boldmodtageren var ikke parat, eller også var afleveringerne for upræcise eller ikke hurtige nok.

Hør fra Victor her:

1 af 2 Victor Faaborg skød Trørødskolen i gang med sit mål til 1-0. Foto: Henrik Schou
2 af 2 Victor Faaborg fejrede sit mål i bedste Fortnite-stil. Foto: Henrik Schou