TV: Videre med støj på linjen

Stilleleg: Drengene fra Trørødskolen har lektier for til semifinalen

Conrad Harder (tv.) scorede det afgørende mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Conrad Harder (tv.) scorede det afgørende mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Det duftede lidt af forår, da årets første kvartfinale øst for Storebælt blev fløjtet i gang mandag formiddag.

Sol, ingen vind og masser af tilskuere var vel nærmest det optimale, man kunne forlange for at få en god fodboldkamp.

De to kvartfinale-duellanter, Marievangsskolen i Slagelse og Trørødskolen, der var rejst den lange vej fra Vedbæk, leverede bare ikke den vare, mange havde sat næsen op efter.

Kampen på Stadion Vest i Slagelse blev en meget rodet affære med vanvittigt mange boldtab og fejlafleveringer.

Se kampfakta her.

Ikke det bedste sted at være, hvis man gerne vil have bolden hurtigt frem. Men Noah Gottschalck havde en skidt dag på kontoret i forhold til normal standard. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Tynd kop te på midten

Ingen klar favorit
Det var før kampen svært at udpege, hvem der var favorit til at komme i semifinalen. Marievang havde en score på 23-2 og gæsterne en målscore på 28-5.

Trørød-anfører Magnus Vernon var dog få minutter inden kick-off ikke bleg for at udpege netop hans hold til favorit i denne dyst:

- Vi kender ikke meget til dem, men har dog hørt, at de står lavt og venter på at slå kontra. Det er her, vi skal stoppe dem, så vinder vi den her kamp. Det er det eneste, de kan.

- Taktikken er også lagt ud fra det, og at vi selv skal stå meget højt, så de ikke kan spille i bagrummet. 

Det skulle snart vise sig, at udeholdet ikke havde gjort deres hjemmearbejde godt nok, for Marievangsskolen startede kampen med et højt pres, der tydeligvis irriterede gæsterne.

Når hjemmeholdet var i angreb, stod de med samtlige markspillere på gæsternes banehalvdel. Noget Magnus Vernon og co. slet ikke var forberedt på, og da samtidig Oliver Sinding i Trørød-målet virkede meget usikker i flere situationer, så gav det stor uro i bageste geledder hos udeholdet. Hjemmeholdet var bare ikke dygtige og kyniske nok til at straffe de mange fejl i dette opgør.

Jakob Ratchke leverede igen en stor kamp for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou
Jakob Ratchke leverede igen en stor kamp for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou

Gallerier Galleri: Marievangsskolen - Trørødskolen

Fandt et ekstra gear
Udeholdet havde forventet at skulle møde et kontra-hold, men det blev faktisk lige modsat. For hvis det endelig blev farligt, var det, når netop gæsterne slog kontra.

Det gjorde de nogle gange i første halvleg, men hvis ikke det var, fordi afslutningerne var elendige, så var det, fordi tilbagevendte Jonas Helstrup i Marievang-målet fyrede en brandkamp af og nappede næsten alt, der kom inden for rammen.

Jonas Helstrup havde mange vigtige redninger i kampen. Foto: Henrik Schou
Jonas Helstrup havde mange vigtige redninger i kampen. Foto: Henrik Schou

Udeholdets anfører Magnus Vernon styrede nu trods en vanskelig start nu sit forsvar rigtig flot og stoppede alle forsøg på at true deres mål. Men længere fremme på banen var der ingen styring. Hver gang Trørød-spillerne nåede op på banens sidste tredjedel, var holdets offensive folk overladt til sig selv, og alle foretog handlinger på eget initiativ.

Det blev ofte til noget værre rod, og det virkede ikke som om, at spillerne havde en plan for, hvad de skulle gøre med bolden når de endelig modtog den. Der var stille som i et kapel. Ingen kommunikation.

Magnus Vernon styrede igen forsvaret, men manglede lyd på i mange situationer. Foto: Henrik Schou
Magnus Vernon styrede igen forsvaret, men manglede lyd på i mange situationer. Foto: Henrik Schou

Drengene fra Trørødskolen er klar til semifinalen. Foto: Ekstra Bladet Sjællandnord Trørødskolen klar til semifinalen

Drømmemål satte gang i løjerne
I sidste halvdel af første halvleg fandt gæsterne et ekstra gear, som hjemmeholdet tydeligvis havde store problemer med at følge med i. Først resulterede det i et stolpeskud fra kampens store synder og senere matchvinder, Conrad Harder. Kort derefter blev det til et drømmemål fra lynhurtige Victor Faaborg, der på baglinjen, først sendte en Marievang-back efter hotdogs, hvorefter han fra næsten nul grader bankede føringsmålet ind i sidenettet. En flot og fortjent scoring.

Victor Faaborg fejrede sit mål til 1-0 i vaskeægte Fortnite-stil. Foto: Henrik Schou
Victor Faaborg fejrede sit mål til 1-0 i vaskeægte Fortnite-stil. Foto: Henrik Schou

Conrad Harder, der i dette opgør mistede bolden et utal af gange samt havde to forsøg på stængerne, fortalt om sin egen præstation:

- Ja, det er er rigtigt, jeg tabte bolden mange gange, men det gjorde Noah altså også. Jeg er lige kommet hjem fra Italien, hvor jeg har spillet nogle kampe sammen med mit U14 hold fra FC Nordsjælland, så jeg er sindsygt træt i benene.

- Derfor gik det ikke helt efter planen i dag, men jeg fik da heldigvis klappet den ind til sidst, så vi fik lidt ro på. Vi stresser alt for meget i første halvleg, selvom vi har overtaget, og jeg selv spillede helt sikkert ikke min bedste kamp, men jeg lader mit afgørende mål overstråle alt det negative i dag, kom det optimistisk fra den unge FC Nordsjælland-spiller.

Victor Faaborg fejrede sit mål i bedste Fortnite-stil. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Victors vinkel vandt

Klar tale i pausen
Hjemmeholdet havde i første halvleg ikke et eneste skud inden for målrammen, og det var ikke fordi, at gæsterne ikke havde delt gaver ud, så det var ganske fortjent, at Trørødskolen førte 1-0 efter de første 30 minutter.

Udeholdets træner, Christopher Kaas, tog omgående ordet i pausesnakken:

- Skub nu lortet op og lad være at være bange for at spille bolden ind på midten. I skal turde spille bolden ind på Noah og Jakob. De har godt nok ikke meget plads, men vi har allerede gjort det tre gange med fint resultat. Resten af gangene har vi bare sparket langt, og så får vi intet ud af det andet end et boldtab.

- Stol nu på hinanden og byg op nede bagfra, ellers kommer vi til at spille på deres præmisser. Deres backs står meget højt, så lad os prøve at spille den ned i frimærkerne. Der er tonsvis af plads, og vi jorder dem her, hvis I gør, som jeg siger, kom det selvtillidsfuldt og bund rutineret ud af den dygtige Lyngby-træner.

Noah Gottschalck har været en vigtig spiller igennem sæsonen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Fem skarpe til Noah Gottschalck

Stille publikum
Det er muligt, at der var rigtigt mange tilskuere til kvartfinalen i det gode forårsvejr, men de gjorde intet væsen af sig overhovedet. Når man møder frem med 3-400 elever, der har brugt tid og energi på at lave flag og bannere, så har man da næsten også en forpligtelse til at støtte sit hold med sange og tilråb. Det var der intet af til denne kamp og derved ikke meget opbakning til det trængte hjemmehold.

Men alligevel var det Marievang, der kom bedst ud til anden halvleg, præcis som det var tilfældet i første halvleg. Det blev til et par rigtig fine muligheder for at få udlignet, men skarpheden manglede. Og efter bare tre minutter blev det svære gjort nærmest umuligt, da Marievangs midtbane-motor Magnus Knudsen fik reddet sig et gult kort for at flæske en modstander. 10 minutter i skammekrogen til Knudsen og nu meget svære odds for hjemmeholdet.

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Stor dominans og skydetelt
Udeholdet var nu i overtal de næste ti minutter, og det kunne straks ses på både boldbesiddelse og chancer. Holdet var tilmed begyndt at gøre det, som træner Kaas havde sagt i pausen. Det varede heller ikke længe, før alle tilstedeværende troede, at Trørødskolen havde fået scoret til 2-0.

Gæsterne var pludselig stærkt i overtal i hjemmeholdets straffesparksfelt, hvor først Conrad Harder headede på overlæggeren, videre ned på målstregen og ud i spil igen. Sekundet efter et kanonskud fra Noah Gottschalck på riposten og en super redning fra en liggende Jonas Helstrup, hvorefter Magnus Vernon let kunne sætte indersiden på kuglen, der uden yderligere forhindringer kunne stryge i mål. Men linjedommeren stod på sin plads, og så blev der fløjtet for offside.

Spillerne fra Trørødskolen appellerede for mål, men der var offside. Foto: Henrik Schou
Spillerne fra Trørødskolen appellerede for mål, men der var offside. Foto: Henrik Schou

Det duftede lidt af en afgørelse, og Marievang havde store problemer med bare at ramme hinanden fra få meter. Alligevel var det uhyggeligt tæt på 1-1 kort efter triple-chancen til Trørød. Ud af ingenting opstod der pludselig en chance til hjemmeholdet inde i modstanderens felt, og kun Simon From forhindrede med en redning på selve mållinjen hjemmeholdet i at få udlignet.

Finalerne bliver i denne sæson spillet på Vejle Stadion. Foto: Bo Nielsen Skolefodbold Her spilles finalerne

Lukkede og slukkede
Midtvejs i anden halvleg, netop som Marievang igen var ved at blive fuldtallige, slog gæsterne igen til og bankede reelt det sidste søm i kisten. Udeholdet skabte let et overtal, da flere af hjemmeholdets efterhånden trætte spillere, ikke leverede de returløb, som de var forpligtet til, og så var det ingen sag for Conrad Harder at smække kuglen i kassen med et fladt hug fra 20 meter.

Conrad Harder lukkede og slukkede med sit mål til 2-0. Foto: Henrik Schou
Conrad Harder lukkede og slukkede med sit mål til 2-0. Foto: Henrik Schou

I halvlegens sidste halvdel havde hvert af holdene én stor chance, inden hjemmeholdets Mubarik Abdi blev sendt i bad for at sparke en modstander ned.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Marievangsskolen - Trørødskolen, 0-2

Målscorere:

0-1: Victor Faaborg (22.)

0-2: Conrad Harder (45.)

Prøvede at råbe
Trørødskolen er den fortjente vinder og det mindst ringe af de to hold, men der er mange ting, som skal forbedres, hvis semifinalepladsen skal byttes ud med en finaleplads i Vejle torsdag 25. april.

Marievangsskolen stod ikke distancen i denne kamp, men de kan være stolte over at have haft en flot turnering samt leveret noget flot fodbold.

Trørød-anfører Magnus Vernon berettede efter kampen, da han blev spurgt, hvorfor han som anfører ikke kommunikerede med sine medspillere:

- Jeg synes, jeg råbte godt, og jeg ved ikke, hvorfor man ikke kunne høre det ude på sidelinjen, men jeg synes, det gik fint.

- Vi dominerer den her kamp fra første til sidste minut, vi er klart bedre end dem, og de bliver ikke rigtigt farlige. Det med kommunikationen er helt sikkert noget, vi skal arbejde på.

- Marievangsskolen tog lidt fusen på os i kampens start ved at stå så højt, som de gjorde, og det gav os nogle problemer med få spillet bolden frem.

- Det var forventet, at vi ville vinde i dag, og vi går naturligvis efter at komme i finalen. Det har vi holdet til.

Semifinalen venter på holdet onsdag 10. april, hvor de møder vinderen af kampen imellem Skovboskolen og Højdevangens Skole

Hør fra Magnus her:

Trørødskolens vej til semifinalen

10. september: Trørødskolen - Rungsted Skole, 4-0

25. september: Vallerødskolen - Trørødskolen, 0-8

10. oktober: Trørødskolen - Hørsholm Skole, 2-0

24. oktober: Trørødskolen - Stengård Skole, 5-1

1. november: Trongårdsskolen - Trørødskolen, 1-2

15. november: Ny Fredensborg Skole/Vilhelmsro - Trørødskolen, 2-3

27. november: Trørødskolen - Hedegårdsskolen, 4-1

1. april: Marievangsskolen - Trørødskolen, 0-2

Holdets samlede målscore: 30-5

1 af 2 Victor Faaborg skød holdet i gang med sit mål til 1-0. Foto: Henrik Schou
2 af 2 Conrad Harder (tv.) scorede det afgørende mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou