TV: Vikaren fra pletten

Gyser på Vestegnen: Noah Salling sikrede finalen på straffe

Noah Salling gik forrest i semifinalen, hvor holdet tydeligt manglede Maurits Kjærgaard på midtbanen. Foto: Henrik Schou
Noah Salling gik forrest i semifinalen, hvor holdet tydeligt manglede Maurits Kjærgaard på midtbanen. Foto: Henrik Schou

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det var et såret mandskab fra Hedegårdsskolen, der onsdag ragede en finalebillet til sig i Ekstra Bladet Skolefodbold med det yderste af neglene med en sejr på 1-0 over Brøndby Strand Skole.

Gæsterne fra Ballerup var uden to af holdets profiler, Maurits Kjærgaard og Endrit Kamilij, i semifinalen mod Brøndby-drengene. Det kunne ses. I fraværet af Maurits Kjærgaard satte Hedegårdsskolen lid til, at 14-årige Noah Salling kunne løfte opgaven centralt på midten.

Det kunne han.

Dagen før guldbrag: Brøndby-chef på overraskende visit

Ansvaret på nummer 10
Allerede efter 10 minutter fik Hedegårdsskolen tilkendt et straffespark, da Nicklas Petersen stjal bolden efter en graverende fejl af hjemmeholdets Rajvir Jagpal. Rutineret trak lynhurtige Nicklas Petersen uden om keeper Mohammed Ladki og blev væltet. Korrekt pegede dommeren på pletten.

Men hvem skulle tage ansvaret, når den normale skytte, Maurits Kjærgaard, var fraværende?

- Vi stod længe og talte om, hvem der skulle tage ansvaret. Der var god tid, fordi deres målmand fik gult kort og skulle ud i 10 minutter. Men både vores anfører (Malthe Petersen, red.) og Nicklas (Petersen, red.) sagde til mig, at de ville have det bedst med, hvis jeg tog det på mine skuldre, så det gjorde jeg, forklarede Noah Salling.

Det var dog lige på et hængende hår, at bolden trillede ind over stregen hos den indskiftede markspiller til 1-0.

- Jeg vil indrømme, det ikke var et særlig godt spark. Da jeg så, den trillede af sted mod venstre side, tænkte jeg, at den ikke ville gå ind. Men jeg var heldig, og det er jo fuldstændig ligegyldigt, hvordan den kommer over stregen.

Se karakterer fra semifinalen - og stem selv

Begrænset jubel
Det er selvfølgelig korrekt, og det kan også være, at Noah Salling var forbavset over, at bolden trillede hele vejen i nettet, men jubel var der ikke meget af, da Hedegårdsskolens 10’er skulle fejres… Et par enkelte high fives og en krammer blev det til, men målscoreren selv var mere fokuseret på at få aftaler på plads med anfører Malthe Petersen:

- Jeg kan ikke rigtig finde ud af at juble, men jeg kan love dig for, at jeg var glad. Det var bare vigtigere at love hinanden, vi skulle knokle på, for der var lang vej igen.

Noah Salling (tv.) og Malthe Petersen (th.) havde travlt med at få styr på taktikken efter scoringen. Foto: Henrik Schou
Noah Salling (tv.) og Malthe Petersen (th.) havde travlt med at få styr på taktikken efter scoringen. Foto: Henrik Schou

Der var i sandhed meget lang vej for gæsterne, og det var tydeligt, der manglede et par boldsikre spillere på midten af banen. Men Noah Salling forsøgte at løfte opgaven med at holde i kuglen og lægge spillet op på Nicklas Petersen.

- Jeg var rykket ned som 6’er i dag, på grund af de to afbud, og det passede mig egentlig fint. Jeg synes, min holdkammerater og jeg kæmpede for sagen, men jeg vil ikke lægge skjul på, at vi manglede Maurits og Endrit, sagde Noah Salling, der for Hedegårdsskolen normalt ligger i en position som offensiv midtbane.

Galleri: Brøndby Strand Skole - Hedegårdsskolen

Kræfterne slap op
Det lykkedes nogenlunde at holde fast i bolden i første halvleg, og særligt her viste Noah Salling prøver på, at han er en stærk tekniker, der virkelig kan mange fikse ting med den lille runde.

Overblik for medspillerne har han bestemt også.

Men som kræfterne slap op i den sidste halve time hos Ballerup-drengene, blev det til lange bolde uden adresse. De kom lige tilbage i hovedet på Malthe Petersen og co., hvilket skabte et enormt pres mod Hedegårdsskolens mål i slutminutterne. Man var i realiteten heldig med at slippe fra bane to i Brøndby med 1-0 i behold.

- Vi skal gøre det meget bedre i finalen, hvis vi skal have nogen som helst chance for at stå med pokalen i Odense. Vi brugte slet ikke midtbanen i anden halvleg, og vi rørte vel bolden to gange i anden halvleg, hvis man ikke tæller lange bolde med. Men det bliver en helt anden kamp, når vi får Maurits og Endrit med, lød det fra Noah Salling, der uddybede:

- Hele vejen igennem Ekstra Bladet Skolefodbold har vi været et hold, der gerne vil have bolden i fødderne og spille langs jorden. Det kunne vi ikke i dag (onsdag, red.). Vi sparkede for meget og spillede for individuelt, men det bliver helt anderledes i finalen. Vi er heldige med overhovedet at komme så langt. Og at Malthe ragede alt til sig i forsvaret, ligesom vores keeper leverede en klasseredning i de sidste sekunder.

Noah i balance. Foto: Henrik Schou
Noah i balance. Foto: Henrik Schou

TV: 'Det bliver en stor oplevelse'

Stolte traditioner
Ballerup-drengene trak altså det længste strå i en hårdt kæmpet match mod Brøndby Strand Skole. Dermed er Hedegårdsskolen nu klar til sin syvende finale i verdens største skolefodboldturnering. Drengene har tidligere spillet fire og vundet to, mens pigerne har tabt begge deres finaler historisk set – endda så sent som sidste år.

- Det betyder meget at repræsentere sin skole, der har stolte traditioner, i finalen, men det betyder endnu mere at repræsentere byen. Nu kommer der artikler i Ekstra Bladet og Ballerup Bladet, og det er fedt. Jeg håber, at min oldeforældre læser om kampen og bliver stolte, sagde Noah Salling og fortsatte.

- Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til finalen, som skal spilles i en kæmpe kulisse i Odense. Selv om jeg har prøvet at vinde Sjællandsmesterskabet med min tidligere klub, Lyngby, så bliver finalen på torsdag alligevel det største, jeg har oplevet indtil nu. Det er noget, man kommer til at huske hele livet.

Hør fra Noah fortælle om det vigtige straffespark her: