TV: Ville ikke have tilskuere til kampen

Skulle op imod de forsvarende mestre: Hjemmeholdet var nervøse for kampens udfald

Pigerne fra Frederiksborg Byskole lagde pres på fra første fløjt. Foto: Allan Gade
Pigerne fra Frederiksborg Byskole lagde pres på fra første fløjt. Foto: Allan Gade

Frederiksborg Byskole vandt hele molevitten i sidste års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Pigerne indledte nu den nye sæson med at tage til Fredensborg Stadion for at spille mod Ny Fredensborg Skole.

Sådan gik finalerne i Odense

Årets mestre er ...

Se kampfakta her.

Starter på en frisk
Byskolens anfører Olivia Bergmann før kampen:

- I må ikke forvente, at vi går hele vejen i år. Nogle af vores allerbedste og største spillere har forladt os, så vi skal netop starte på en frisk. Jeg regner med at vi har et godt hold, men så stærke som sidste år, nej.

Fredensborgs træner Christian Anker og holdleder Jakob Reks i forening:

- Vi har to virkelig stærke spillere på holdet, men pigerne har bedt om, at der ikke kommer tilskuere til kampen. Pigerne vil dermed godt have, at tilskuerne venter på, at drengene spiller, for de ved godt, at de skal spille mod vinderne fra sidste år. Så alt i alt: vi taber pigekampen og vinder drengekampen.

TV: Alle mål fra Frederiksborg-sejr

Presset blev lagt
Starten af kampen var præget af det pres, som Byskolen hurtigt lagde mod Fredensborg. Byskolen spillede bedst godt anført af Olivia Bergmann og i to omgange i halvlegen lykkedes det Frederikke Haaber på højrekanten at spille sig igennem forsvaret og udplacere keeper Nynne Scheuer.

Umiddelbart før pause nåede Matilde Fischer lige at gøre sig bemærket med et godt langskud, der ikke levnede Nynne Scheuer nogen chance for at tage den bold. 0-3 ved pause.

Matilde Fischer spillede en flot kamp. Foto: Allan Gade
Matilde Fischer spillede en flot kamp. Foto: Allan Gade
 

Matilde Fischer:

- Jeg så, at målmanden var et pænt stykke ude af sit mål, så jeg nåede at tænke. Hvorfor ikke? Og så den sad godt. Ikke dermed at jeg kan gøre det hver gang, men den var der.

Vi skulle komme til at se mere til Mathilde senere. Hun scorede til 6-0 på straffe, og hun scorede også på et spektakulært indirekte frispark, som var blevet dømt lige foran Nynne Scheuers mål på grund af en keeperfejl med opsamling af en tilbagelæggende bold. I alt blev det til fem mål designet af Mathilde.

Se det indirekte frispark her:

Kan måske nå langt igen
Kampens resultat blev 9-1 til Byskolen. Muligvis har de ikke så stærkt et hold som sidste år, som anfører Olivia Bergmann var inde på før kampen, men de har et godt spillende hold også i år.

Fredensborgpigerne er dermed ude af turneringen, men glemmes skal det da ikke, at de også fik scoret ved Anna Karlsson. Hun skød på mål og målmanden burde nok have klaret det skud, men uheldigvis rullede bolden lige mellem benene på hende og i mål, og det vil hun sikkert ærgre sig rigtig meget over i aften.