Ude med meget ungt hold

Går kun til sjette klasse: Selvom udskolingen er væk, kæmpede Borupgårdskolens drenge til sidste fløjt

De unge drenge fra Borupgårdskolen tog det hele med et smil. Foto: Peter Skov
De unge drenge fra Borupgårdskolen tog det hele med et smil. Foto: Peter Skov

Sidste års vinder, Borupgårdskolen, skulle starte dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold ude mod Bjørnehøjskolen. Forventningerne i år var væsentligt nedjusteret, da højeste klassetrin på Borupgårdskolen nu blot er sjette klasse. Udskolingen er nemlig blev rykket til Skolen ved Rønnebær Allé.

De forsvarende vindere fra sidste år var da også reelt chanceløse i dagens kamp. Ikke på grund af holdets fodboldmæssige færdigheder, men en massiv fysisk underlegenhed.

Se kampfakta her.

TV: Mestre med 'svensk' målmand

Ikke vant til 11-mands
Inden kampen udtalte Borupgårdskolens målmand, Johan Poulsen:

- Jeg er spændt på kampen i dag mod så store drenge. Jeg står sædvanligvis på et 8-mands mål i min klub, og jeg har aldrig spillet en 11-mands kamp før på så store mål. Jeg er ikke særlig høj. Det bliver vist en ordentlig mundfuld for os. Men vi gør vores bedste.

Johan Poulsen stod sin første kamp på et 11-mands mål imod Bjørnehøjskolen. Foto: Peter Skov
Johan Poulsen stod sin første kamp på et 11-mands mål imod Bjørnehøjskolen. Foto: Peter Skov

Borupgårdskolens anfører, Frederik Karlsen, fortalte også inden kampen:

- Vi har stolte traditioner at forsvare, og vi vil gøre, hvad vi kan. På grund af både alders- og højdeforskel er vi nødt til at spille bolden hurtigt rundt langs jorden. Det skal nok gå.

Vendte kampen efter pausen

Sad på kampen
Hjemmeholdet sad på kampen fra start, og de 'små' fra Borupgårdskolen blev presset helt i bund, men der skulle gå omkring 12 minutter, før det første mål blev lavet af den 197 cm høje, Anosike Ementa, der til hverdag også spiller fodbold i Helsingør.

Herfra voksede antallet af mål stødt og roligt til 7-0 ved pausen og senere til slutresultatet 15-0. Resultatet kunne sagtens være blevet langt større, hvis hjemmeholdet havde udnyttet alle dets chancer, men også godt målmandsspil af Johan forhindrede dette. 

Indiskutabel sejr til hjemmeholdet, der var udeholdet fysisk overlegne på alle pladser.

Fortjener ros
Borupgårdskolens spillere fortjener dog al mulig ros for deres indsats. Meget hurtige på fødderne og højt teknisk niveau, som det meget stærke hjemmehold kunne lære meget af. Fine kombinationer og ind i mellem meget flotte tekniske detaljer, når der var plads og rum til det.

Også enkelte forsøg på mål, som hjemmeholdets målmand tog sig af. Ingen gav op mod overmagten, og ingen sure miner.  Samtlige spillere fortjente en fidusbamse for deres meget fornemme indsats.  En fornøjelse at se på.

Fairplayhåndklædet blev givet til Borupgårdskolens Ahmad Fakheddine for en ypperlig indsats i bagkæden.

Fidusbamser gik til hjemmeholdets Oliver Kjems, der hele kampen spillede bundsolidt og med overblik. På Borupgårdskolen blev bamsen givet til holdets anfører, Frederik Karlsen, der var her, der og alle vegne. En meget dygtig og fantastisk boldspiller med et sublimt overblik.

De tre glade prisvindere. Foto: Peter Skov
De tre glade prisvindere. Foto: Peter Skov

Målene
1-0 Anosike Ementa
2-0 Philip Quaade
3-0 og 4-0 Anosike Ementa
5-0 Alexander Halse
6-0 Gustav Leth
7-0 Anosike Ementa
8-0 Gustav Leth
9-0 Oliver Stubjær
10-0 Philip Quaade
11-0 Andres Laursen
12-0 Philip Quaade
13-0 Mikkel Rud
14-0 Philip Quaade
15-0 Mikkel Rud