Udnyttede omstillingerne

Udeholdet kæmpede bravt: Pigerne fra Frederikssund var effektive og stærke på kontra

Her gør Alberte Gjernø det til 5-0 med et flot vristspark. Foto: Poul Gregersen
Her gør Alberte Gjernø det til 5-0 med et flot vristspark. Foto: Poul Gregersen

Det var to helt parate hold, der mødte hinanden i Frederikssund. Pigerne fra Frederikssund Private Realskole mod gæsterne fra Stengård Skole.

Se kampfakta her.

Afgjort i første minut

Udnyttede en omstilling
Der skulle spilles fodbold. Og det blev der. Stengård-holdet lagde pres på Frederikssund fra starten anført af den hårdt arbejdende anfører Katrine Hallen-Kragh.

Som det ofte går, er omstillingsspillet svært. Det udnyttede Frederikssund efter knapt tre minutters spil.

Frederikssunds Vanesse Baladi var ofte spilbar eller kæmpede sig til at få bolden. Også i det her tilfælde, hvor hun sendte den ind i feltet, hvor Freja Vastrup gjorde kort proces og scorede til 1-0. Lidt af en dukkert til Stengård-holdet.

Katrine Hallen-Kragh var så aktiv, at hun, efter at have taget nogle store løbeture og nærkampe, bad om kortvarig udskiftning. Det varede dog ikke længe, så var hun på banen igen.

Katrine dirigerer sine tropper fra Stengård. Foto: Poul Gregersen
Katrine dirigerer sine tropper fra Stengård. Foto: Poul Gregersen

Hvor uheldig kan man være?
Stengård-målmanden, der ikke står på mål til daglig, kom ved et udspark i det ottende minut til at skyde direkte ud til Anne-Louise Moesgaard, der straks sendte den retur, men udenom målmanden. 2-0.

Stengård Skole havde også deres chancer, der med lidt større held havde givet mål. I det 11. minut en dejlig frispilning fra Frida Jensen indenom til Linea Schiolborg, men det gav ingen mål. Linea Schiolborg er ikke stor, går i 7. klasse og er et kæmpetalent. Hende kommer vi til at høre mere til.

Stengård-holdet fik mere og mere spil og havde faktisk presset Frederikssund det sidste kvarter af første halvleg. Et kanonskud fra Lucca Gomez Nerving var Frederikssund-målmanden heldig eller dygtig at sparke ud.

I det sidste minut af halvlegen havde Isabella Jacobsen, Frederikssund et gennembrud i venstre side, men hendes skud ramte stangen.

Videre på trods af uro i forsvaret

Måtte lægge ny taktik trods føring
- Vi har fået det virkelig hårdt med at skulle løbe så meget, konstaterede Frederikssund Private Realskoles træner, Kenn Rye, i pausen.

- Vi er knækket over på midten, så modstanderne har for let spil, fortsatte han.

- Vi må til at dække deres anfører, der er klart bedste spiller hos dem.

- Vi har spillet med tre på toppen, men nu går vi over til kun to, trækker én ned og overbefolker midtbanen.

- Og så bytter Maria Larsen plads med Charlotte Faurholt, der går på mål. Maria går ind på den centrale midtbane, sluttede han.

Stengård-holdet var virkelig tændte fra starten af anden halvleg og lagde et kolossal pres på hjemmeholdet. Desværre for dem gik de en del gange i offsidefælden og derfor ikke fik noget ud af deres anstrengelser.

Efter ni minutter var der hjørnespark til Frederikssund. Isabella sparkede bolden indover. Lidt klumpspil hvor Stengård kunne ikke få den væk fra farezonen, og i stedet gjorde Frederikssund det til 3-0 ved Vanessa Baladi.

Lukkede og slukkede
Det var også Isabella Jacobsen, der var en central figur ved næste mål, som hun selv scorede. Et gennemspillet angreb afsluttede hun med en scoring i det 12.minut. 4-0.

Stengård havde mange angreb, arbejdede hårdt, men havde ikke heldet med sig.

Det havde Frederikssund-holdet. Et hjørnespark fra højre passerede en meter ude forbi forsvaret, inklusive målmand over ved modsatte stolpe, hvor Anne-Louise Moesgaard med et flot vristspark sendte bolden i nettet. 5-0.

Ikke bange for at tage ansvar
Målet til slutresultatet 6-0 blev sat ind af Maria Larsen på straffespark.

Maria Larsen gør det til 6-0 på straffe. Foto: Poul Gregersen
Maria Larsen gør det til 6-0 på straffe. Foto: Poul Gregersen

- Ja, jeg er vant til at spille ude, sagde Maria Larsen efter kampen.

- Da der skulle sættes hold havde jeg tre prioriteter at vælge imellem. Målmand eller to positioner i marken. Da jeg er tidligere målmand, ville jeg gerne prøve det igen. Og det gik jo meget godt.

- Da jeg kommer ud i marken i anden halvleg, går Charlotte Faurholt på mål, og hun står på mål til daglig.

- Det var en god kamp. Dejligt at møde andre, end man er vant til og så så nogle dygtige modstandere, bemærkede Maria med respekt for Stengård-holdet.

- I første halvleg kommer vi til at hænge for langt nede med forsvaret, fortsatte hun, men det fik Kenn ændret på i pausen.

Maria var ikke bange for at tage ansvaret for straffesparket. Foto: Poul Gregersen
Maria var ikke bange for at tage ansvaret for straffesparket. Foto: Poul Gregersen

På spørgsmålet om, hvorfor hun er anfører og hvor hun skulle sparke straffesparket:

- Jeg er ikke bleg for at tage ansvar, og det ved pigerne. Jeg har heller ikke noget mod at dirigere. Da vi fik straffesparket, var der flere, der sagde: Det tager du Maria, og det gjorde jeg så.

- Er glad for at være med på holdet for det er sidste år, nu hvor jeg går i niende, sluttede Maria.