Vadede i chancer

Kunne ikke udnytte det: Hjemmeholdet kunne simpelthen ikke få bolden over stregen

NGG vadede i chancer i kampen. Foto: Søren Møller
NGG vadede i chancer i kampen. Foto: Søren Møller

Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) havde planen klar til dagens kamp mod Rungsted Skole. Kom den til at virke? Svaret er kort og godt: nej. Planen var at scoret et mål mere end udeholdet, og som kampen skred frem, skulle det vise sige at være væsentligt sværere, end NGG drengene havde forestillet sig.

Se kampfakta her.

Der var mange dueller i opgøret. Foto: Søren Møller
Der var mange dueller i opgøret. Foto: Søren Møller

TV: Straffe-kaos og to sikre basser
Væltede rundt i chancer
NGGs første chance faldt i det tredje minut, da de fik et frispark lige uden for feltet. På dette sparkede Mathias Hørlyck bolden direkte på underkanten af overliggeren, og NGG fik heller ikke udnyttet riposten.

Sådan havde hjemmeholdet stribevis af chancer og afslutninger, men der kom hele tiden en Rungsted-fod eller andet i vejen. Man må sige, at de kæmpede heroisk i Rungsted forsvaret. I målmand Casper Aagaard havde de en sikker sidste skanse, når bolden endeligt kom så langt.

Oppe foran hos Rungsted kæmpede William Engdahl meget alene, og man fornemmede at skulle Rungsted komme grus i NGGs sejrsønsker, så skulle det komme fra ham.

NGGs Mathias Hørlyck og Mads Emil Juul Jayaswai var de bærende kræfter i første halvleg, hvorimod vi ikke så meget til deres to-målsskytte fra første kamp Mihailo Stevanovic.

Fokus. Foto: Søren Møller
Fokus. Foto: Søren Møller

Begyndte at blive frustrede
Syv minutter efter pausen fik Mikkel igen en kæmpe chance for at score, men han brændte på det skammeligste. Nu begyndte tingene at spidse til. Hjemmeholdet blev mere og mere frustreret over alle de brændte chancer. Først Mihailo, som blev skiftet ud og siden Daniel Bøtterup, som begik et meget dumt frispark langt fra eget mål og indkasserede en torskedum advarsel for denne forseelse.

Herefter omstrukturerede NGG lidt på planen og opstillingen, og de fleste troede, at de nok skulle ride stormen af, én mand i undertal.

Men men men. Dette spil kan være det mest underfundige. Stik imod chancer og alt andet, så erobrede Rundsteds Christian Kruger bolden på egen banehalvdel og med en følt dyb stikning sendte han Christian Engelstoft afsted. Christian Engelstoft overspurtede NGG-forsvaret og med en præcis inderside kunne han under stor jubel bringe Rungsted Skole foran 1-0 med 15 minutter tilbage at spille i.

Denne advarsel til Daniel skulle vise sig at blive dyr. Resten af kampen pressede og pressede NGG, og det var meget tæt på i flere omgange, men Rungsted Skole holdt stand tiden ud og vandt.

Der var mange store chancer i kampen. Foto: Søren Møller
Der var mange store chancer i kampen. Foto: Søren Møller

Rungsted rykkede videre
Udnyttede hurtigheden
Nu var spørgsmålet, om det så var fortjent. Når man kæmper en vis legemsdel ud af bukserne, scorer et flot mål og afholder modstanderen fra at scorer trods de burde have vundet med 8-1, så er det fuldt fortjent.

Det bliver spændende at se, hvor langt Rungsted Skole kan få det til at bære.

William Engdahl sagde efter kampen:

- Vi vidste, vi skulle udnytte vores hurtighed oppe foran. At det ikke blev mig, der afgjorde det hele er ligegyldigt. Nu håber jeg bare, vi går hele vejen til finalen. William blev sit holds bamsevinder og fra samme skole fik Christian Krüger fairplay håndklæde. Fra NGG vandt Mathias Hørlyck bamsen.