Vilje og gejst til forskel

Tæt duel: Trak det længste strå

De glade vindere fra Trørødskolen er klar til sjette runde, og de vandt fortjent med 2-1 over Trongårdsskolen. Foto: Niels Torp
De glade vindere fra Trørødskolen er klar til sjette runde, og de vandt fortjent med 2-1 over Trongårdsskolen. Foto: Niels Torp

Trørødskolen er videre til sjette runde i Ekstra Bladet Skolefodbold efter en fortjent sejr over Trongårdsskolen på 2-1 i et velspillet opgør i Lyngby.

Se kampfakta her.

En klasse bedre

Jævnbyrdigt opgør
De to hold stod godt til hinanden, og det blev et yderst velspillet opgør, hvor det var viljen og den ekstra gejst, som blev afgørende i den jævnbyrdige affære.

Længe så det ud til, at Trørødskolen med en føring på 2-0 ville cruise sejren hjem. Et flot mål af den talentfulde og temperamentsfulde Kasper Jeppesen til 1-2 skabte spænding, og de sidste minutter vekslede kampen fra den ene chance efter den anden i begge ender.

Spillerne på de to hold kendte hinanden godt på tværs af diverse klubber, nemlig Lyngby Boldklub, Lundtofte, B1903 og BSV. Der blev gået til stålet, men den myndige dommer sørgede for, at kampen aldrig udviklede sig med grove frispark eller eftertacklinger.

Det var tydeligt, at der var masser af nerver fra alle spillerne i begyndelsen af opgøret, og der var en del fejlafleveringer. Det var Trørødskolen, som først fik styr på spillet, og de broderede sig fint igennem til flere gode chancer i første halvleg.

Trørøds træner gav sine spillere en ekstra gejst. Foto: Niels Torp
Trørøds træner gav sine spillere en ekstra gejst. Foto: Niels Torp

Udnyttede chancerne

Åbnede ballet
Kort før pausen fulgte Victor Faaborg fra Trørødskolen en bold i dybden, og med et finurligt hovedstød langt ude i siden fik han passeret Philip Ewald i målet, og bolden gik i nettet via målstolpen til 1-0.

Få minutter senere øgede den flittige og evigt vandrede angriber Frederik Petersen til 2-0, da han med eminent fart løb fra hjemmeholdets forsvar, og så stod der pludselig 2-0 til gæsterne inden pausen.

De sidste 30 minutter var afvekslende og med høj intensitet, og der blev givet og taget. Frederik Petersen fik en stor chance for at afgøre opgøret, men hjemmeholdets målmand gik godt ud og reddede fornemt.

Trongårdsskolen i de grønne trøjer kæmpede bravt, men det var ikke nok. Foto: Niels Torp
Trongårdsskolen i de grønne trøjer kæmpede bravt, men det var ikke nok. Foto: Niels Torp

Lukkede ballet før pausen

Spænding til det sidste
På det efterfølgende angreb, så reducerede Kasper Jeppesen på et sologennembrud, og han snød to-tre modstandere og scorede sikkert til 1-2. Nu svingede opgøret fra side til side, og der blev vist teknisk fodbold af høj klasse på begge hold, og det var tydeligt at se, at det var de dygtige spillere, som skilte sig ud og tog ansvar.

En af de dominerende spillere for Trørødskolen var forsvarsgeneralen Magnus Vernon, der desværre måtte udgå tidligt i opgøret med en muskelforstrækning.

- Vi har et homogent og godt hold. Det er håbet, at vi kan nå rigtig lang i denne velfungerende skoleturnering, hvor vi hygger os alle sammen, og det uanset hvilket klub vi spiller for, pointerede Magnus som håber at blive klar til næste uges opgør i næste runde.

Det er tydeligt, at vi efterhånden nærmer os kredsfinalen, og kvaliteten bliver hævet betydeligt, og der vises fodbold af høj klasse. Det er glædeligt at se de unge drenge og piger, som har tekniske færdigheder og en god fysik diverse boldbaner i hele området.

Trørødskolen er dermed videre til sjette runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, og holdet nærmer sig dermed kredsfinalen.