ZOOM: Frederiksborg Byskole - Lindehøjskolen

Hvilket brag: Der er lagt op til en spændende kamp mellem to meget dygtige mandskaber

Frederiksborg Byskole med keeper Thea Brich i spidsen, er klar til kredsfinalen i Sjælland nord fredag. (Foto: Henrik Schou)
Frederiksborg Byskole med keeper Thea Brich i spidsen, er klar til kredsfinalen i Sjælland nord fredag. (Foto: Henrik Schou)

Fredag 20. november byder på en lækkerbidsken af en kredsfinale, når Frederiksborg Byskole og Lindehøjskolen mødes i Sjælland nord-kredsen.

Se de to hold HER.

Vi klæder dig bedst muligt på til opgøret og tager dig med hele vejen rundt om de to hold. Så er du klar til på fredag.

Frederiksborg Byskole: Leverandør til de danske landshold
Pigerne fra Frederiksborg Byskole har et skræmmende stærkt hold. Fire spillere fra holdet, er også udtaget til de seneste trupper på U16- og U17-landsholdet. Det drejer sig om Thea Brich, Silje Simonsen og Josefine Funch på U16-landsholdet, mens anfører Kamilla Karlsen har sprunget et landshold over. Hun repræsenterer U17-landsholdet.

Kamilla Karlsen er anfører for Byskolen og spiller også på U17-landsholdet. (Foto: Henrik Schou)
Kamilla Karlsen er anfører for Byskolen og spiller også på U17-landsholdet. (Foto: Henrik Schou)

TV: 'Styrmand Karlsen' sprang et landshold over

De fleste af pigerne på holdet spiller også sammen i Hillerød G&I, så det er en sammenspillet hold med dygtige spillere på alle pladser.

De lagde da også ud med en overordentligt overbevisende sejr i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Hillerødsholmskolen fik den velsmurte maskine at smage, da de blev sendt hjem med et nederlag på 17-0. Her foldede U-landsholdstrioen Josefine, Thea og Kamilla sig særligt ud, hvor Josefine gik forrest med sine ni mål.

Josefine Funch. (Foto: Poul Gregersen)
Josefine Funch. (Foto: Poul Gregersen)

I anden runde blev der også uddelt øretæver. Her endte det med en 8-1-sejr over Kornmarkskolen. Sofie Bredgaard gjorde virkelig opmærksom på sig selv med en virkelig flot præstation. Men selvom holdet er flittigt scorende, kan de også være til at tale med i den anden ende. Deres bagerste kæde står nemlig meget højt, så hvis modstanderen formår at spille i bagrummet, kan der opstå chancer.
Sofie Bredgaard i løb med bolden. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Bredgaard i løb med bolden. (Foto: Henrik Schou)

TV: Til landstræneren: Jeg kommer snart

Hanebjerg Skole måtte også sande, at opgaven mod Frederiksborg Byskole var for stor. Hillerød-pigerne vandt 10-1. I denne kamp strålede særligt Thea Brich. Den sjove historie omkring hende, er at hun egentlig er målmand. Men på skoleholdet er hun angriber, hvor hun sammen med Sofie Bredgaard er den mest scorende med 14 mål. En imponerende indsats for en keeper! Hun har også sneget sig ind i top 10 på pigernes topscorerliste.

— Vi vil gerne gå hele vejen, men vi tror også, at der er nogle rigtig gode hold, vi endnu ikke har set, fortalte Thea efter kampen mod Hanebjerg.

Thea Brich jubler efter en scoring. (Foto: Henrik Schou)
Thea Brich jubler efter en scoring. (Foto: Henrik Schou)

I fjerde runde fortsatte Thea og Byskolen, da det blev til en 7-1-sejr over Gilbjergskolen. Også i denne kamp strålede Thea og Sofie, som begge lavede hattrick. Der var dermed stensikkert videre til kredssemifinalen. Glæden over at være en del af det succesfulde Hillerød-hold er stor.

— Det er megafedt at være med på dette hold fra Byskolen. Der er så mange rigtig gode boldspillere på holdet, lyder det fra Sofie.

TV: Bredgaard og co. klar til kredsfinalen

Kredssemifinalen blev Byskole-pigernes hidtil sværeste opgave. Udfordringen hed Ådalens skole. Modstanderne fra Frederikssund havde inden kampen ikke lukket et eneste mål ind, men det fik angrebsmaskinen fra Byskolen lavet om på. Sofies hattrick og Theas scoring grundlagde sejren, som lød på 4-1, og dermed var kredsfinalebilletten i hus.

Anfører Kamilla Karlsen jubler. (Foto: Henrik Schou)
Anfører Kamilla Karlsen jubler. (Foto: Henrik Schou)

Byskolens hold ser yderst skræmmende ud. Med landsholdskvartetten med Thea Brich, Silje Simonsen, Josefine Funch og Kamilla Karlsen, samt den yderst velspillende Sofie Bredgaard i spidsen, bliver Frederiksborg Byskole yderst besværlige at dæmme op for. De scorer ekstremt mange mål. Men deres svaghed kan bestå i, at de ofte også lukker mål ind. Det er altså ikke en umulighed at komme på tavlen mod dem. En af de store udfordringer for Byskolen i kredsfinalen bliver også, at de skal bevare fødderne på jorden. For med så mange store sejre, kan de ikke undgå at være favoritter.

Hør også Thea Brich fortælle om en mulig fremtid på landsholdet:

Frederiksborg Byskoles vej til kredsfinalen

21. september: Frederiksborg Byskole - Hillerødsholmskolen, 17-0

25. september: Kornmarkskolen - Frederiksborg Byskole, 1-8

8. oktober: Frederiksborg Byskole - Hanebjerg Skole, 10-1

27. oktober: Gilbjergskolen - Frederiksborg Byskole, 1-7

10. november: Frederiksborg Byskole - Ådalens skole, 4-1

Samlet målscore: 46-4

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se vejret for kampen HER.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Lindehøjskolen: Søstre x3 går forrest
Pigerne fra Lindehøjskolen er klar til kredsfinalen, efter en række flotte præstationer i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Præstationerne har indeholdt hurtigt og direkte spil. Lindehøj er nådesløse, når det kommer til at give modstanderen kontra-kniven.

Forrest går blandt andre hurtigløberne Victoria Boskovski og Kia Falkengaard som til sammen har scoret 22 mål. Victoria har scoret de 14 og Kia de otte. Det sjove ved de to målslugere er, at de også hver især har deres søster spillende på holdet. Victoria har søster Katarina Boskovski liggende på midtbanen, hvor Kias søster Mia Falkengaard også huserer.

Kia Falkenberg, en af raketterne på kanten. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Kia Falkenberg, en af raketterne på kanten. (Foto: Stig Sinius Nielsen)

Den første kamp blev en sikker sejr på 5-1 over Hedegaardsskolen. Her scorede Victoria hattrick, og viste dermed allerede tidligt i turneringen, at hun er en spiller, som modstanderne bør holde et vågent øje med.

TV: To sæt tvillinger = to hattrick

Andenrundekampen mod Egeskolen blev også en overkommelig opgave for Linehøjskolen. Det endte med slutcifrene 7-1 til Lindehøj-pigerne fra Herlev. Også her blev Victoria topscorer med sine fire kasser, mens begge søstrene Falkengaard også kom på tavlen. Kia med to mål og Mia med et enkelt.

Boskovski-tvillingerne (hvid) i feltet. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Boskovski-tvillingerne (hvid) i feltet. (Foto: Stig Sinius Nielsen)

Så hed modstanderen Kildegårdsskolen. Det blev en underholdende affære med masser af mål. Ved pausen var stillingen 3-2 til Lindehøj. Det var tæt, men i anden halvleg lykkedes det at trække fra. Det blev både 4-2 og 5-2 inden dommeren fløjtede kampen af. Igen var det de to tvillingesøstre-par, der tegnede sig for scoringerne. Begge Boskovski-søstrene nettede to gange og Kia Falkengaard stod for det sidste mål.

Men Lindehøj-holdet har også et tredje søskendepar på holdet. Det drejer sig om Anna og Emma Tang. De har fået fodbolden ind med modermælken. Deres mor har spillet på det kinesiske landshold.

Anna Tang. (Foto: Jørgen Jakobi)
Anna Tang. (Foto: Jørgen Jakobi)

I fjerde runde lykkedes det for første gang Lindehøjskolen at holde nullet. Trørødskolen blev besejret 6-0. Her lukkede Lindehøjs defensiv, med Anna Tang som styrmand, helt ned for dygtige Caroline Yding, og dermed var grundlaget lagt for sejr. Den kom også stensikkert i hus.

TV: Familiehemmelighed gav billet til kredsfinale

I kredssemifinalen skulle Lindehøjskolen igen stå over for en særdeles dygtig og skarp angriber. Denne gang ventede nemlig Ny Espergærde Skole og Amalie Skaarby. I denne kamp havde Lindehøj-pigerne stort held med at lægge et højt pres og stresse modstanderne. Også her markerede søstrene Boskovski sig, og de kunne også fortælle om familiemedlemmer, der har spillet på landsholdet, efter sejren der kom til at lyde på 3-1.

Hør søstrene fortælle om familiehemmeligheden her:

TV: Søsterkage

Lindehøjskolen har lidt samme tendens som modstanderne i kredsfinalen. De overlader ofte initiativet til modstanderne, når de kommer foran. Det er også medvirkende til, at holdet ofte lukker et enkelt mål ind i kampene. Disse perioder vil blive straffet mod Byskolen. Men kontramaskinen med Kia og Victoria kan måske lukrere på en høj bagkæde med deres meget hurtige fødder.

Victoria Boskovski (hvid) lægger an til skud. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Victoria Boskovski (hvid) lægger an til skud. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
 

Lindehøjskolens vej til kredsfinalen

8. september: Lindehøjskolen - Hedegårdsskolen, 5-1

17. september: Egebjergskolen - Lindehøjskolen, 1-7

22. oktober: Lindehøjskolen - Kildegårdskolen, 5-2

30. oktober: Lindehøjskolen - Trørødskolen, 6-0

11. november: Ny Espergærde Skole - Lindehøjskolen, 1-3

Holdets samlede målscore: 26-5

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.