ZOOM: Frederiksborg Byskole - Stenløse Privatskole

Piger: Det kan blive en meget spændende dyst

Pigerne fra Frederiksborg Byskole tager imod Stenløse Privatskole i kredsfinalen i Sjælland Nord. Foto: Ekstra Bladet
Pigerne fra Frederiksborg Byskole tager imod Stenløse Privatskole i kredsfinalen i Sjælland Nord. Foto: Ekstra Bladet

Mandag 26. november kl. 11 er det tid til pigernes kredsfinale i Sjælland Nord. Frederiksborg Byskole tager imod Stenløse Privatskole i kampen om at blive klar til forårets kvartfinaler.

Se kampfakta her.

Frederiksborg Byskole: Er stormet i kredsfinalen
Pigerne fra Frederiksborg Byskole har ikke set sig tilbage. De har scoret mål på samlebånd igennem hele sæsonen. Det var først i kampen i sjette runde, at de mødte modstand.

Frederiksborg Byskoles vej til kredsfinalen

20. september: Hanebjerg Skole - Frederiksborg Byskole, 0-11

4. oktober: Frederiksborg Byskole - Ny Fredensborg Skole/Vilhelmsro, 4-0

24. oktober: Frederiksværk skole - Melby - Frederiksborg Byskole, 0-6

1. november: Frederiksborg Byskole - Tibberupskolen, 10-1

16. november: Virum Skole - Frederiksborg Byskole, 2-4

Holdets samlede målscore: 35-3

For fjerde gang i streg
De har efterhånden bygget stolte traditioner op på skolen fra Hillerød. Det er nu fjerde sæson i træk, at holdet er kommet til kredsfinalen. De tre tidligere har ført til et nederlag og to sejre. De to sejre har betydet henholdsvis guld i sæsonen 2015/2016 og en semifinaleplads i sidste sæson.

Nu står hjemmeholdet så i endnu en kredsfinale. De kommer ind til dette opgør med blot tre mål imod sig. Olivia Thorndahl og Carla Schulz er stærke i det midterste forsvar. Men de tre mål imod holdet er gået ind i de seneste to kampe.

I kampen i sjette runde var holdet faktisk under pres i noget af kampen. I dette opgør skal de virkelig være påpasselige overfor modstanderens angreb. For gæsterne har holdt buret rent i de seneste tre kampe og giver altså ikke ved dørene.

Hjemmeholdet har presset sine modstandere i bund i hele sæsonen. Foto: Søren Møller
Hjemmeholdet har presset sine modstandere i bund i hele sæsonen. Foto: Søren Møller

TV: For fjerde gang i træk

Nye stjerner
I de seneste tre sæsoner har U17-landsholdsspiller Sofie Bredgaard været en stor profil på holdet. Hun er nu gået ud af skolen, og andre har taget over.

En spiller som Sarah Tofft har været aldeles giftig sæsonen igennem. Hun ligger nummer to på pigernes topscorerliste med 18 mål. Hende skal gæsterne være meget opmærksomme på. Sarah har nettet mindst to gange i hver eneste kamp i denne sæson. Maja Høgh er også en stærk spiller i offensiven. De to har et godt blik for hinanden.

Søs Leander har været ude med en skade, men er højst sandsynligt tilbage i denne kamp. Hun er en meget vigtig tilføjelse til holdkortet. U16-landsholdsspiller Kathrine Møller kommer dog ikke til at være med i denne kamp.

Husk, at du kan følge kredsfinalen live på vores Facebook-profil.

Se vejret for kampen her.

Stenløse Privatskole: Stille og roligt
Pigerne fra Stenløse Privatskole har spillet sig vej til kredsfinalen uden de store armbevægelser. De har bare gjort det nødvendige.

Stenløse Privatskoles vej til kredsfinalen

13. september: Ganløse Skole - Stenløse Privatskole, 1-5

9. oktober: Stenløse Privatskole - Bækkegårdsskolen, 4-1

30. oktober: Lærkeskolen - Stenløse Privatskole, 0-2

14. november: Stenløse Privatskole - Hedegårdsskolen, 3-0

22. november: Kratbjergskolen - Stenløse Privatskole, 0-1

Holdets samlede målscore: 15-3

Har kæmpet for det
Holdet har virkelig gjort det godt i denne sæson. Alle kæmper igennem til sidste fløjt.

De har holdt buret rent i de sidste tre kampe. Det skyldes ikke mindst Maja Nikolic, der virkelig har strålet i det bagerste forsvar. Hun rydder godt op, men er også god til at gå med frem. Forsvaret skal dog for alvor stå sin prøve i denne dyst. De står nemlig overfor nummer to på pigernes topscorerliste, Sarah Tofft. Hun vil gøre alt for at bryde pigernes statistik med rent mål.

Det er en kæmpe fordel for holdet, at de har spillet flere tætte kampe. Det betyder, at de ved, hvad der skal til for at snuppe sejren. Det kan blive afgørende i denne kamp, der kan blive tæt.

Emma Hammelev (th.) og Cecilie Byrnak (tv.) har været vigtige for holdet i denne sæson. Foto: Poul Gregersen
Emma Hammelev (th.) og Cecilie Byrnak (tv.) har været vigtige for holdet i denne sæson. Foto: Poul Gregersen

TV: Klar til revanche-kamp

Skarpe foran mål
Rent offensivt har holdet ikke scoret mange mål. De har faktisk scoret hele 20 mål færre end deres modstander i kredsfinalen. Men de har scoret de mål, der har været behov for. De har virkelig været gode til at udnytte deres chancer. Det skal de holde fast i til denne kamp, hvor hjemmeholdets forsvar ikke kommer til at give meget væk.

Cecilie Byrnak er holdets topscorer med fem mål. Hun går blot i 6. klasse, men det er ikke til at se på banen. Hun arbejder altid benhårdt. 

Amélie Wittenkamp er holdets anfører. Hun går altid forrest. Der bliver behov for hendes lederevne i denne kamp, hvor de vil komme under pres i perioder.

Husk, at du kan følge kredsfinalen live på vores Facebook-profil.

Sådan gik finalerne i Vejle