ZOOM: Trørødskolen - Hedegårdsskolen

Drenge: Så er kredsfinalerne nået til Sjælland Nord

Trørødskolen tager imod Hedegårdsskolen i slaget om en plads i forårets slutspil. Foto: Stig Sinius Nielsen
Trørødskolen tager imod Hedegårdsskolen i slaget om en plads i forårets slutspil. Foto: Stig Sinius Nielsen

Fredag 24. november kl. 11 er det tid til at sparke gang i kredsfinalerne i Sjælland Nord. Trørødskolen tager imod Hedegårdsskolen i kampen om en plads i forårets kvartfinaler.

Se kampfakta her.

Trørødskolen: Mange tætte opgør
Drengene fra Trørødskolen startede med at vinde i sikker stil, men har siden vundet flere snævre sejre.

Trørødskolens vej til kredsfinalen

8. september: Vedbæk Skole - Trørødskolen, 0-12

27. september: Trørødskolen - Rungsted Skole, 3-0

25. oktober: Bagsværd Kostskoles grundskoleafdeling - Trørødskolen, 1-2

10. november: Trørødskolen - Trongårdsskolen, 4-1

17. november: Kratbjergskolen - Trørødskolen, 1-1 (Efter straffe: 3-4)

Holdets samlede målscore: 22-3

Skal stå sin prøve
Holdet har gjort det godt i denne sæson. De har særligt i de seneste kampe været ude i nogle tætte opgør, men de har formået at hive sejren i land hver gang.

Anfører Frederik Kjærgaard styrer forsvarskæden. Han er meget vigtig for holdet og går altid forest. Alexander Bro i målet har haft mange vigtige redninger, når der har været brug for det.

Drengene har lukket tre mål ind i denne sæson. De tre mål er blevet scoret i deres seneste tre kampe. I kredsfinalen står de dog overfor en modstander af en helt anden kaliber. Udeholdet har vist stor styrke og har scoret mål på samlebånd. Her skal forsvaret for alvor stå sin prøve.

Holdet har vist stor moral. Selv når de har været bagud, har de kæmpet igennem. Det er en meget vigtig egenskab at tage med til kredsfinalen, hvor de risikerer at møde modgang. Hvis de tror på det hele vejen, har de bestemt en chance i dette opgør.

Holdet har en seriøs joker i ærmet. Hvis Noah Crone (med anførerbindet) får lov at spille for sin klub, kan han være altafgørende. Foto: Søren Møller
Holdet har en seriøs joker i ærmet. Hvis Noah Crone (med anførerbindet) får lov at spille for sin klub, kan han være altafgørende. Foto: Søren Møller

TV: Nerverne uden på tøjet

Mange kan score
Holdet har nogle meget dygtige spillere på midten af banen. Theo Nielsen arbejder som en hest. Han er konstant i løb. Han arbejder både defensivt og offensivt. Han er meget vigtig for holdet.

Indimellem har drengene haft svært ved at omsætte deres spilovertag til mål. Det går ikke i kredsfinalen. Her skal hver eneste chance udnyttes. 

Hele ni spillere har scoret for holdet. Det kan derfor være svært at forudsige, hvor de er farlige. Det er en styrke, som de skal udnytte.

Mandskabet har noget af en joker i baghånden. På holdkortet står nemlig Noah Crone, der spiller på U16-landsholdet. Noah har dog ikke fået lov at spille af sin klub FC Nordsjælland siden holdets første kamp, men hvis han får lov til kredsfinalen, kan han blive helt afgørende.

Se vejret for kampen her.

Hedegårdsskolen: Ikke under pres
Drengene fra Hedegårdsskolen har ikke haft de store bump på vejen imod kredsfinalen. De har vundet samtlige af deres seks kampe med mindst tre overskydende mål.

Hedegårdsskolens vej til kredsfinalen

4. september: Hedegårdsskolen - Michael Skolen, 11-0

18. september: Skovvejens Skole - Hedegårdsskolen, 0-5

6. oktober: Hedegårdsskolen - Lærkeskolen, 6-1

3. november: Marienlystskolen - Hedegårdsskolen, 1-8

16. november: Hedegårdsskolen - Baltorpskolen, 4-1

21. november: Skolen ved Rønnebær Alle - Hedegårdsskolen, 1-4

Holdets samlede målscore: 38-4

Skal stå kompakt
Holdet har virkelig imponeret i denne sæson. I sidste sæson nåede skolens piger hele vejen til finalen. Drengene har måske holdet til at gentage den præstation i år.

Forsvaret har gjort det godt, men de har ikke for alvor været under pres. Her går Malthe Petersen virkelig forrest og styrer den bagerste kæde. Det betyder, at angrebene for det meste slet ikke når at blive farlige, da modstanderen bliver lukket ned med det samme.

De har lukket fire mål ind i de sidste fire kampe. De har særligt i de to seneste opgør været oppe imod stærke modstandere, men det er vigtigt, at holdet ikke giver 'lette' mål væk, hvis de er i front. For hjemmeholdet har været gode til at kæmpe sig ind i kampene igen. Så de må ikke give værterne mulighed for at komme tilbage, hvis gæsterne bringer sig foran.

Der var stor glæde, da drengene havde kvalificeret sig til kredsfinalen. Foto: Niels Torp
Der var stor glæde, da drengene havde kvalificeret sig til kredsfinalen. Foto: Niels Torp

Heden smeltede bærrene

Spiller i højt tempo
Det er nærmest umuligt at udpege et svagt punkt på holdet. Der er nemlig tale om et meget homogent mandskab.

De nyder at være på bolden og spille den hurtigt rundt. De har skabt mange chancer sæsonen igennem. De skal dog være indstillet på, at de møder et særdeles stærkt forsvar i kredsfinalen. De vil nok ikke få særligt meget plads at spille på.

Men udover at have et stærkt sammenspil så har drengene også nogle dygtige individualister. Lyngby-spilleren Maurits Kjærgaard har været til prøvetræning i Chelsea. Han er en meget dygtig spiller. Han er med i meget af holdets spil. Ham skal hjemmeholdet virkelig holde øje med. For han kan både spille sine medspillere helt fri eller bryde igennem selv.

Berk Aydin er holdets topscorer med syv mål. Han spiller med stor selvtillid. Han kan afgøre kampen på egen hånd, hvis han får pladsen.

Sådan gik finalerne i Odense