'Albatrossen': Der skal lukkes fuldstændig af

Forsvarsgeneralen er klar: Der skal kynisme til i begge ender

Alba Termann er klar til endnu en gang at gå forrest for sit hold. (Foto: Henrik Schou)
Alba Termann er klar til endnu en gang at gå forrest for sit hold. (Foto: Henrik Schou)

Den sidste semifinalist blandt pigerne i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold, skal findes onsdag 13. april. Det bliver enten Niels Steensens Gymnasium eller Nykøbing F. Realskole.

Niels Steensens Gymnasium jubler efter sejren i kredsfinalen. Mon de kan juble igen efter kvartfinalen? (Foto: Henrik Schou) Nyheder ZOOM: Niels Steensens Gymnasium - Nykøbing F. Realskole

Der skal lukkes af
Alba 'Albatrossen' Termann er den helt store forsvarsgeneral hos Nykøbing F. Man skal uden om hende, hvis der skal scores, og det er ikke let. Hun går da også efter at fortsætte med en bundsolid defensiv i kvartfinalen.

- Vi vil gøre vores bedste for at få lukket så godt af som muligt, men vi er også blevet ret gode til at snakke sammen dernede. Det føles som om der er styr på det, fortæller hun til Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Der skal lukkes fuldstændig af nede bagved og så skal bolden bare fremad, og så skal vi være kyniske.

Alba er uhyggeligt svær at komme forbi i den bagerste kæde. (Foto: Henrik Schou)
Alba er uhyggeligt svær at komme forbi i den bagerste kæde. (Foto: Henrik Schou)

- Vi skal have sammenspillet og vores placeringer på banen til at fungere. Det der skal lykkes er, at vi skal komme til chancer og så skal vi udnytte dem, når vi får dem.

Alba Termann Kan i DEN grad bruge hovedet på banen. En klar profil i foråret. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: 'Albatrossen' svævede smukt i kvartfinalen

Fylder meget i skolen
Det er kvartfinaletid lige om lidt. Og det fylder meget, fortæller Alba. Men ikke kun hos hende og holdkammeraterne. Det fylder noget på hele skolen.

- Vi glæder os. Det fylder meget i skolen. Både lærere og elever går og snakker om det, så man kan godt mærke det. Indtil videre er det ren glæde, men nerverne skal nok komme.

Nykøbing-glæde efter den afgørende scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Nykøbing-glæde efter den afgørende scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Hun fortæller også, at de forventer hård modstand i pigerne fra Niels Steensens Gymnasium.

- En forælder til en af pigerne har læst lidt op på dem, og de er i hvert fald ikke dårlige, så det forventer vi heller ikke. Vi forventer hård modstand.¨

Glade Nykøbing-pigern får medaljerne om halsen. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd Semifinalist: Nykøbing F. Realskole
Josephine Melander (tv.) og Josefine Andersen ses her i en af deres mange dueller i kampen. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Kamp i kampen

Sejr over en efterskole
Nykøbing F. Realskole fik en god generalprøve og var glade for at få en kamp i benene inden kvartfinalen, fortæller Alba. Der er nemlig gået længe siden kredsfinalen.

- Os fra 9. har trænet lidt til idræt, men vi har også spillet en træningskamp mod Næsgaard Efterskole, hvor vi vandt 3-2. Så fik man lige afprøvet alle og fik afprøvet nogle forskellige opstillinger og metoder.

'Albatrossen' svæver. (Foto: Henrik Schou)
'Albatrossen' svæver. (Foto: Henrik Schou)

- Det er lidt tid siden vi har spillet kampe sammen, så det var meget godt lige at få en kamp i benene.

Hun og holdkammeraterne får endnu en kamp i benene, når Nykøbing F. Realskole og Niels Steensens Gymnasium onsdag kæmper om en plads i semifinalen.