Strid modvind i Vallensbæk

Både Pilehaveskolen fra Vallensbæk og Sdr. Parkskolen fra Ringsted kan lide at afgøre de vigtige kampe på straffespark

Sammenhold under dramet i afgørelsen på straffe. Foto: Erik Larsen
Sammenhold under dramet i afgørelsen på straffe. Foto: Erik Larsen

Igen i dag måtte de ud i denne hårde form for afgørelse, inden Pilehaveskolen kunne trække sig tilbage som kredsvinder med et 5-3 resultat.

Pilehaveskolen fra Vallensbæk, der ligger ca. 20 km syd for København, havde besøg af Sdr. Parkskolen fra Ringsted. De skulle afgøre kredsmesterskabet for Sjælland Syd. En meget kraftig og drilagtig vind på langs med banen gjorde forholdene svære for de godt kæmpende drenge fra begge skoler. Men selvom der var lovet lidt snesjap, holdt det dog tørvejr under kampen.

Kanon opbakning

Der var utroligt mange tilskuere til kampen. Det så ud til at Pilehaveskolen havde givet alle sine elever mulighed for at heppe kammeraterne frem på banen. Men også fra Ringsted var der et stort opbud af elever, da der var sendt to busser med i alt 100 elever til Vallensbæk. Det var alle elever fra 7 til 9 klasse, der også havde fået chancen for at se kammeraterne spille i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering. På de kanter er man glad for den flotte omtale, drengene har fået efter masser af gode kampe.

Nervøse i starten

Det blev en meget nervøs start, hvor langt det meste spil foregik på midten af banen. Men det blev dog til et par løse chancer i begge ender i første halvdel af første halvleg. Det sås tydeligt, at vinden drillede. Først seks minutter før pausen opstod den første rigtige store gyldne chance for at bringe sig foran, da der blev dømt straffespark til Sdr. Parkskolen. Men skuddet var lige på målmanden, der ingen problemer havde med at samle bolden op.

Nul mål ved pausen

0-0 var altså pausestillingen. Pilehaveskolens lærer Jan Villy Jensen ridsede det helt rigtigt op for drengene i pausen

-Nu har I holdt fin stand i modvind i første halvleg, så prøv nu at gå ud og spil jeres chance i anden halvleg. Prøv at holde bolden nede, giv den et ordentligt tryk og hold den inde for målrammen

Afgørelse fra 11 meter

Men det var virkelig to stærke forsvar. Og da der ikke skete så meget i anden halvleg, så måtte det ende med straffesparkkonkurrence. Det blev utroligt spændende, da Pilehaveskolen startede med at score, og Sdr. Parkskolen derefter brændte. Godt nok med et skud, der ramte trekantsammenføjningen.

Nu fulgte tre gode forsøg fra hjemmeholdet, der alle gav pote, men udeholdet fulgte godt med, men da så hjemmeholdet også scorede på sit femte forsøg, var det ligegyldigt med udeholdets femte skud. Altså 5-3 til Pilehaveskolen efter straffesparkkonkurrence, som de også klarede i tredje og fjerde runde i årets turnering.

Tror på Parken

Drengene fra Pilehaveskolen var ellevilde efter kampen, og ser allerede sig selv i Parken. Men som deres lærer Jan Villy Jensen sagde i de jublende minutter efter kampen

-Det er blevet sværere for hver kamp, og det er nok ikke slut endnu. Men vi gør, hvad vi kan!

Der var vild jubel, da det stod klart, at Pilehaveskolen skal spille mere skolefodbold til foråret.

1 af 2 Tvillingerne Rasmus og Lars Jacobsen fra Pilehaveskolen. Foto: Erik Larsen
2 af 2 Sammenhold under dramet i afgørelsen på straffe. Foto: Erik Larsen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere