Glad træner: - Jeg er stolt af pigerne

Nørre snøret: Svend Gønge bliver ved med at imponere

Glade Svend Gønge-piger efter kampen. (Foto: Bodil Zuschlag)
Glade Svend Gønge-piger efter kampen. (Foto: Bodil Zuschlag)

- Vi er aldrig kommet videre fra første runde, så uanset hvordan det går i dag, er jeg stolt af pigerne, udtalte Trine Hansen, træner for Nørre Vedby Skoles pigehold, inden kampen mod Svend Gønge-Skolen i femte runde.

Se fakta om kampen

- Vi er en lille skole og har ikke noget stort elevgrundlag, forklarede hun.

Spiller flot sammen
- Til gengæld kender vi hinanden rigtig godt, fordi de fleste af os spiller på klubhold her i Nørre Vedby, lød det supplerende fra holdets målmand Emma Holsen.

- Vi har spillet sammen i omkring fire år. Desværre mangler vi nogle spillere på grund af skader.

I Svend Gønge-lejren var man spændte på, om deres normalt stærke forsvar ville blive udfordret.

- I de fire kampe, vi har spillet indtil nu, er vores forsvar kun for alvor blevet truet i den ene, så vi er spændte på, om vi kan holde Nørre Vedbys skrappe angribere fra fadet, lød det fra træner Allan Brønnum inden kick-off.

Der bliver snakket en del fodbold hjemme på skolen

Johanna Wulf fra Svend Gønge

Se også: Gyngede ud af turneringen

På trods af en hård mod- og sidevind tog Svend Gønge fra start initiativet, og allerede efter 01:40 lå bolden første gang i nettet bag Emma Holse i Nørre Vedby-målet. Et skud på mål brækkede i luften, og pludselig lå bolden foran Johanna Wulf, som helt uhindret kunne bringe sit hold foran.

Det gav ro
Den tidlige scoring gav ekstra energi til Svend Gønge, som dominerede kampen de næste 10 minutter. Og så - ud af ingenting - sørgede Frida Laustsen for det udlignende mål på et flot langskud fra 25 meters afstand. Amalie Nielsen i målet var tæt på at klare, men skuddet sad helt ude ved højre stolpe. Et flot mål.

Se også: På gyngende grund

Udligningen betød, at Nørre Vedby kom mere med i kampen. Der blev kombineret godt på midtbanen af blandt andre Frida, Nana Thorslund og Cecilie Lundgaard.

Men Svend Gønge havde opdaget Fridas skudstyrke, så hun blev blokeret godt, inden det blev for farligt. Midt i halvlegen var kampen meget lige. Svend Gønge var mere sjældne gæster i Nørre Vedbys forsvar, men kom alligevel foran igen på endnu et lidt tilfældigt mål. Nikoline Nørgaard pressede så godt igennem ved målstregen, at hun sammen med to forsvarsspillere skubbede bolden ind til en Svend Gønge-føring på 2-1.

Se også: Sad i saksen

I pausen opfordrede Nørre Vedbys træner spillerne til endnu mere fight:

- Det er måske sidste skolefodbold-kamp i et år, så der skal kæmpes igennem de sidste 30 minutter. Vi er kun bagud med ét, så det er slet ikke umuligt, det her. Snak sammen og hjælp hinanden - hele tiden.

Gyngede videre
Anden halvleg startede som første med et overtag til Svend Gønge - også på grund af den kraftige vind. Nørre Vedby lurede dog hele tiden på kontra, og på en af disse vurderede dommeren Simone Vuckovics frispark til et gult kort, så Svend Gønge i 10 minutter måtte undvære deres krumtap i forsvaret. Nørre Vedby kunne dog ikke drage fordel af denne chance, og anden halvleg endte uden scoringer, selvom begge hold havde pæne chancer.

Se også: Snørre Vedby

Nørre Vedbys piger var selvfølgelig skuffede over resultatet. De spillede en flot kamp, og deres fightervilje var helt i top. Holdet består hovedsagligt af spillere fra 8. klasse, så de får chancen til næste år for at komme et skridt videre i turneringen.

Se også: Lyst til at læse om din skole?

Johanna Wulf, fidusvinder for Svend Gønge, syntes, det var sejt at være kommet til sjette runde i turneringen.

- Det er tredje gang, jeg er med i turneringen, og jeg har ikke været med til komme så langt før. Der bliver snakket en del fodbold hjemme på skolen, og vores træner synes, det er flot, vi klarer os så godt, sagde Johanna med et smil.

Se også: Find svar på alt her

1 af 11 Frispark til Nørre Vedby. (Foto: Bodil Zuschlag)
2 af 11 Disciplineret opvarmning hos Nørre Vedby. (Foto: Bodil Zuschlag)
3 af 11 Simone og Julie venter spændt på udfaldet. (Foto: Bodil Zuschlag)
4 af 11 Cecilie Lundgaard fra Nørre Vedby jagter bolden. (Foto: Bodil Zuschlag)
5 af 11 Jonas og Jonathan fra Svend Gønge er trofaste tilskuere til pigernes kampe – også på udebane. (Foto: Bodil Zuschlag)
6 af 11 Nana Thorslund snupper bolden foran Maiken Keinicke. (Foto: Bodil Zuschlag)
7 af 11 - Så piger, vi napper den i anden halvleg, lød det i Nørre Vedby-lejren. (Foto: Bodil Zuschlag)
8 af 11 Endnu et frispark. Maiken Keinicke tager det. (Foto: Bodil Zuschlag)
9 af 11 Skuffede Nørre Vedby-piger efter kampen - de spillede godt, men tabte. (Foto: Bodil Zuschlag)
10 af 11 Johanna Wulf fra Svend Gønge blev første målscorer og fik en støvlepose. Samtidig fik hun fidusen. Stor kamp af hende. (Foto: Bodil Zuschlag)
11 af 11 Glade Svend Gønge-piger efter kampen. (Foto: Bodil Zuschlag)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere