Fugl fløj fra bænken

Viste sit værd: Mestrenes Benjamin var tilbage i start-11'eren - med kæmpe succes

Benjamin med fidus efter kampen. (Foto: Preben Worsøe)
Benjamin med fidus efter kampen. (Foto: Preben Worsøe)

- Vi er jo oppe imod sidste års mestre, fortalte Susålandets Skoles anfører Mikkel Darling før 5. runde-kampen mod Strandskolen.

Se fakta om kampen

Vil prøve at snyde dem
- Det er dem, alle gerne vil slå. Det ved de godt, og det organiserer de sig efter. Men vi vil prøve på at snyde dem. De har nogle gode individualister, mens vi har bredden og et godt sammenhold. Vi spiller godt sammen og hjælper hinanden, sluttede Mikkel og løb ud for at varme op.

Se også: Mestre-posen var rystet

- Det er 10 år siden, at vi sidst er nået så langt, fortsatte holdets træner Brian.

I år har de gjort det rigtig fint.

- Men i år har vi nogle spillere, som viser stor vilje til at kæmpe for hinanden og som kamp for kamp er blevet mere taktisk disciplinerede. Vi har forstærket forsvaret i dag. Vi spiller kun med en fremme. Vi vil sprede spillet mere ud og forsøge at komme bagom deres bagkæde.

Også Strandskolen havde haft gang i de taktiske overvejelser. Holdet har enten vundet overbevisende stort eller også kun lige slæbt sig videre til næste runde.

- I den forrige kamp forærede vi simpelthen tre billige mål væk i den smalle 4-3-sejr over Campusskolen, lød det fra træner Rune Clasen.

- Det må ikke ske igen. Vi trækker Emil Moestrup ned i midterforsvaret og sætter Robert Andersen lidt frem. Vi har heldigvis mange justeringsmuligheder.

Se også: Mestrene tumlede videre

Gang i 10'eren
Rune har tidligere vist, at han er parat til at ændre i startopstillingen. Holdets klassiske 10'er Benjamin Fugl har med kun en scoring i de første fire kampe ikke indfriet forventningerne, så han har i de seneste kampe måttet starte på bænken.

- Det er ikke så spændende, sagde Benjamin inden kampen.

- Jeg har tænkt meget over det, for jeg vil jo gerne være med fra start. Måske har jeg haft godt af denne pause, for i dag er jeg meget mere tændt. Jeg starter inde i dag på venstre fløj, og jeg scorer, slog Benjamin fast.

Se også: Mestrene i målrus

Strandskolens anfører Marco Sander Petersen følte sig ikke presset af den favoritværdighed, som klæber til sidste års mestre.

- Vi har haft nogle knebne sejre, men det er kun på udebane. Vi er meget bedre hjemme. Tilskuerne og omgivelserne giver tryghed. Det må vi se at blive bedre til at håndtere, så vi også kan præstere ude. Vi får jo ikke hjemmebane i finalen, grinte Marco, der selv var med på 'udebane' på NRGi Park i april.

- I dag skal vi spille hurtigere og mere direkte, og så skal vi have mange flere afslutninger, sluttede anføreren.

Og det var præcis det, Strandskolen gjorde. De kombinerede fint fremad banen og kom til mange afslutninger.

Benjamin var uden tvivl indstillet på at vise, at han i hvert fald var selvskreven i startopstillingen. Han udnyttede sin hurtighed langs venstrekanten og lagde mange farlige bolde indover. Desuden faldt han fint tilbage og var med til at føre spillet op.

Se også: TV: Sandwich og to kasser

Også Emil Moestrup strøede om sig med gode afleveringer. For selv om han var trukket tilbage i midterforsvaret, gik han med frem og var en glimrende spilfordeler.

Det resulterede i et hav af chancer til Strandskolen, men uden at de fik omsat dem i mål.

Stærkt forsvar
Mikkel Darling og Rasmus Svendsen stod godt i Susålandets forsvar. De fysisk stærke gutter gik helt tæt på langskytterne, så disse havde svært ved at indstille kanonen. Og når Strandskolens angribere i stedet for kombinerede sig igennem, var Nicolas Andersen i målet en meget sikker sidste skanse.

Susålandet havde enkelte gode forsøg efter opspil via kanterne, hvor især Sofus Manniche Petersen viste gode takter. Ellers levede de mest af Mikkels lange clearinger, men rigtigt farlige blev de aldrig.

Se også: TV: Susede videre

Strandskolen fortsatte med at presse, og fra det 20. minut, var der rigtigt pres på. Adskillige gange troede man, at bolden var på vej i nettet, men enten var Nicolas i vejen med en hurtig fodparade, eller også var han ude i fuld længde og reddede flot. Et brag af et langskud fra Mads Hatting i det 23. minut fik Nicolas med det yderste af fingerspidserne viftet ud på indersiden af stolpen. Bolden sprang ind i ryggen på den liggende målmand og trillede tilbage mod det tomme mål. Men Nicolas nåede den i sidste øjeblik.

Minuttet efter var Matias Thers alene igennem, men Nicolas parerede flot. Marco first-timede returen mod mål, men igen var Nicolas i vejen. Det mindede mest af alt om et skydetelt, og det lå i luften, at det måtte give bonus. I det 29. minut sendte Mads igen et af sine giftige langskud af sted, og igen var Nicolas ude i fuld længde. Men denne gang nåede han ikke op igen, og Robert Andersen scorede sikkert på returbolden til 1-0.

Se også: TV: Dommer Darling

Tilskuerne fulgte godt med
Man kunne tydeligt mærke lettelsen hos både tilskuere og spillere over, at der endelig var gået hul på bylden. I dommerens tillægstid viste Aleksander Sepp sin gode spilforståelse, da han med en perfekt indenomsaflevering sendte Benjamin af sted med en friløber. Benjamin svigtede ikke og afdriblede flot målmanden og sendte bolden i mål.

Se også: TV: Susede med mål

Foran med 2-0 fik Strandskolen mere ro over spillet. Det blev til en enkeIt stor chance til Susålandets Sofus, men målmand Niclas reddede flot til hjørnespark. Og selv om de kæmpede godt og med fair midler, så stod der Strandskolen på næsten det hele. I perioder spillede de tålmodigt bolden rundt i bedste Barcelona-stil for så pludselig at fyre en god aflevering eller et langskud af sted. Men netop skud udefra var ikke Strandskolens stærke side i dag. Aleksander var en af dem, som havde mange forsøg forbi eller over mål. Til gengæld var han effektiv, da han i det 50.minut på egen hånd pludselig broderede sig igennem tre modstandere og flot scorede til 3-0.

I samme minut gentog Benjamin kunststykket, da han driblede sig igennem på midten og elegant loppede bolden over målmanden til slutresultatet 4-0.

- Jeg er træt af at sidde ude fra start, sagde Benjamin efter kampen.

- Jeg ville arbejde noget mere i dag og virkelig præstere. Og så ville jeg score. Verdensklasse, brølede Benjamin, mens han stolt løftede fidusbamsen.

Forsvaret skal der arbejdes på
Emil Moestrup var mere afdæmpet.

- Det sejlede i forsvaret i den sidste kamp, så derfor var jeg sat helt tilbage. Jeg har lidt mere erfaring og er mere cool, fortalte Emil, som ellers er midtbanens krumtap.

- Det ærgrede mig lidt, for jeg vil jo gerne have bolden meget, og jeg vil gerne med frem. Men det er helt ok, for det er holdet, der tæller. Vi havde svært ved at komme i gang med scoringen, men vi havde hele tiden styr på det.

- Hvad med den næste kamp?

- Åh, den bliver altså værre, sagde Emil mod slut.

- Marco og jeg kender de fleste fra Uglegårdsskolen fra klubkampe. Det bliver en svær kamp. Jeg håber vi vinder - og jeg på tror på det!

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

1 af 6 Benjamin i duel med Rasmus. (Foto: Preben Worsøe)
2 af 6 Og Rasmus bliver rundet. (Foto: Preben Worsøe)
3 af 6 Emil Rasmussen får krampe. Mikkel Darling hjælper til. God stil. (Foto: Preben Worsøe)
4 af 6 Emil Moestrup har sneget sig med helt frem. (Foto: Preben Worsøe)
5 af 6 Mikkel Darling hjælper modstander ud. Kæmpe thunmbs up herfra. (Foto: Preben Worsøe)
6 af 6 Benjamin med fidus efter kampen. (Foto: Preben Worsøe)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere