Stærke blå Ugler

Klog galskab: Uglegårdsskolens piger har spillet sig i kredsfinalen

Rikke Rosendal fra Uglegårdsskolen var stolt af sin fidustrold. (Foto: Erik Larsen)
Rikke Rosendal fra Uglegårdsskolen var stolt af sin fidustrold. (Foto: Erik Larsen)

Vi er snart midt i november, så vinden var kølig, men solen skinnede fra en blå himmel i sjette runde kampen mellem Uglegårdsskolen og Kirstinedalsskolen hos pigerne.

Alt var lagt op til en spændende pigekamp, hvor det altså drejede sig om, hvilket hold der skulle videre i kredsfinalen i Sjælland Syd.Uglegårdsskolen pressede lidt på fra starten, så gik de i stå, og der var masser af kamp om bolden midt på banen.

I det 21. minut fisker Laura Froberg bolden til sig, spiller den fint i dybden til Caroline Lyck, der dog ikke får perfekt ram på den, så bolden går lige udenom.

Mod slutningen af halvlegen kom så Kirstinedalsskolen lidt op i gear, havde et par forsøg, men pludselig i dommerens overtid slår Laura Froberg til og scorer til 1-0 for Uglegårdsskolen, og straks efter fløjter dommeren til pause.

Se også: TV: Avra for Laura

I pausen bliver der tanket gode idéer i begge lejre, og Line Høybye fra Uglegårdsskolen er godt tilfreds med sine piger:

- De snakker altid sammen på banen, har overblik, og når de kommer ind til anden halvleg, ved de allerede, hvad der kan forbedres.

Steffen Petersen fra Kirstinedalsskolen vil gerne have sine piger lidt frem på banen, da de er bagud, men ellers synes han, de har gjort et flot stykke arbejde indtil videre.

Kirstinedalsskolen har også tre piger med fra femte klasse, Signe, Viktoria og Julie. Her mener Signes mor nok, at de har lidt for korte ben i forhold til de lidt større piger, men de kæmper flot.

Tilbage fra pause
Kampen er i gang igen, spillet bølger frem og tilbage, men i 35. minut dukker Laura Froberg op, og scorer sit andet mål i kampen. Hun scorede fem mål i holdets sidste kamp, så vil hun gøre kunsten efter?

Snart efter bliver det også 3-0 til Uglegårdsskolen, der absolut er på vinderkurs samt på vej til kredsfinalen. Det var Caroline Lyck, der satte sidste fod på bolden.

I halvlegens 22. minut får Kirstinedalsskolen frispark lige uden for straffesparkfeltet, og her tager anfører Maria Uhre Nielsen ansvar og får dirigeret bolden op i nettaget.

Mere sker der ikke, selvom Kirstinedalsskolen presser på for at komme ind i kampen igen, men den slutter 3-1 til Uglegårdsskolen.

Selvom Uglegård i dag vinder 3-1, i hvad der kunne betegenes en komfortabel sejr, så brænder pigerne også utroligt mange chancer. Blandt andet havde Mie Hansen i det 52. minut en helt fri chance alene med målmanden, som hun valgte at skyde ved siden af målet.

Træner Line Høybye er dog godt klar over dette:

- Det kan godt være, at vi skal benytte træningerne til lidt skudtræning inden kredsfinalen, lød det fra Line efter kampen.

Se fakta fra kampen HER

Efter kampen fangede vi Uglegårds Rikke Rosendal, Laura Froberg samt Caroline Lyck:

- Vi synes selv, der var styr på kampen fra starten af, men vi skulle et stykke hen, før vi får scoret vort første mål, lød det fra pigerne.

- Vores forsvar er meget stabilt, og så synes vi, at vort dybdeløb giver mulighed for store målchancer.

På spørgsmålet om, hvordan det vil gå i kredsfinalen, svarede pigerne:

- Vi har altid en chance.

Og det må vi sige ja til. I fodbold kan alt ske. I 2009 nåede Uglegårdsskolen hele vejen til finalen, faktisk mod et andet finalevant hold; Kjellerup. Den kamp tabte de desværre. I år er Kjellerup ude, så måske er det Uglegårds-pigerne, der skal tage trofæet i år.

Se også: 'Vildt fedt at spille i Parken'

1 af 5 Tre dygtige piger fra Uglegårdsskolen: Rikke Rosendal, Laura Froberg og Caroline Lyck. (Foto: Erik Larsen)
2 af 5 Så store er smilene, når man lige har spillet sig i en kredsfinale. (Foto: Erik Larsen)
3 af 5 Laura Froberg, nr. 10, var her, der og alle vegne. (Foto: Erik Larsen)
4 af 5 Dommer Frederikke, der gjorde det rigtigt fint, fryser måske lidt inden kampstart. (Erik Larsen)
5 af 5 Rikke Rosendal fra Uglegårdsskolen var stolt af sin fidustrold. (Foto: Erik Larsen)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere