ZOOM: Sjølundsskolen - Strandskolen

Drenge: Et ubeskrevet blad tager i mod de regerende mestre

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Skolefodbolden har rullet hele vejen fra Nordjylland til syd og over Fyn. Kredsvindere er fundet i vest. Nu er turen kommet til Sjælland.

Se også: Fire kredsfinaler mere: Sådan gik det

Og det starter med intet mindre end de regerende mestre.

I dag. kl. 11 på kunstgræsbanen ved Harboe Storhallen i Næstved tager drengene fra Sjølundsskolen i mod de regerende mestre fra Strandskolen. Kan mestrene spille sig i slutspillet igen, eller bliver kredsfinalen det sidste stop.

Se de to hold HER

Tjek den lokale vejrudsigt ud HER

Sjølundsskolen: Overraskelsen
Sjølundsskolens drenge er et relativt ubeskrevet blad i Ekstra Bladet Skolefodbold. Men de har nu vist, at det er et hold, man skal tage seriøst.

Særligt én spiller har gjort sig bemærket i dette års turnering. Det er midtbanespilleren Christoffer Klink. Med sine ti mål er han holdets topscorer. Men ud over at kunne score mål, har Christoffer et særligt godt blik for spillet og ikke mindst sine medspillere (der blandt andre tæller hans tvillingebror Nicolai Klink, red.).Tvillingerne Christofer og Nicolai Klink. (Foto: Ekstra Bladet)
Tvillingerne Christofer og Nicolai Klink. (Foto: Ekstra Bladet)


Men det helt særlige sammenspil finder man mellem Christoffer og Jeppe Larsen. Jeppe er lynhurtig og har i flere kampe vist, hvordan han med en dyb stikning kan løbe fra de fleste forsvar. Både i det dybe angreb og på kanterne. Og netop fra kant-positionen har Jeppe Larsen flere gange vist sig dygtig i oplæggerens rolle til Christoffer Klink. Jeppe Larsen har derudover stået for seks mål i turneringen.

Se også: Klinken: - Jeg lovede godt nok tre kasser

Christoffer Klink har dog tidligere i turneringen nævnt en af sine eventuelle svagheder, venstrebenet.

- Chancen til det tredje mål var der, men den lå til mit venstreben, som ikke er det bedste, udtalte Christoffer Klink efter en kamp, hvor han havde lovet tre mål, men 'kun' fik scoret to.

Og skal vi blive ved nogle af holdets eventuelle svagheder, så er der blandt andet fysikken og et knapt så stabilt forsvar. Tidligere har træner Henrik Bak udtalt:

- Jeg synes mine spillere ser lidt klejne ud i forhold til vores modstandere, men lad os nu se. Jeg tror, det bliver en lige kamp, udtalte Henrik Bak altså tidligere i turneringen.

Så Sjølunds-holdet er måske ikke de største drenge, til gengæld er de hurtige i angrebet.

I den anden ende af banen lader det dog til at knibe lidt mere. Hele otte mål er der gået ind på Sjølundsskolen. Og med en målscore på 26-8 er det næsten en tredjedel. Så der skal altså strammes lidt op her, især mod et rutineret og motiveret Strandskole-hold.

Strandskolen: De regerende mestre
Strandskolen burde ikke behøve nogen yderligere præsentation, da de er regerende mestre. Men så måske alligevel. For der er en smule vej fra det suveræne og polerede hold, der vandt titlen sidste sæson, og det hold, der mildest talt, har fightet sig i kredsfinalen.

Sidste år spillede skolen sig i finalen med en imponerende målscore på 56-4, hvor der kun blev scoret på dem i to kampe, og kun én af disse var rigtig tæt.

I år hedder skolens målscore allerede 29-6 og i flere kampe, har Strand-drengene været snublende tæt på at ryge ud.

Se også: Mestrene snublende tæt på exit

Så ud over ikke at score så mange mål, så lukker de altså også flere mål ind.

Men dermed ikke sagt, at Strandskolen ikke har et godt hold i år, for det har de. Det er bare et anderledes hold end det, der vandt. Så en direkte sammenligning ville ikke være fair.

I modsætning til sidste år, hvor to/tre profiler mere eller mindre bar holdet igennem, virker skolen i år til at satse mere på en kollektiv indstilling og en større arbejdsindsats.

Og senest i holdets sidste kamp, var der brug for denne indstilling.

- Vi har Marco Petersen (lillebror til sidste års topscorer Lucas, red.) på midtbanen, som selvfølgelig er vigtig for os.

- Men da han i dag fik gult kort, var jeg mest glad for at se, hvordan holdet rykkede sammen som hold og fightede videre, fortalte træner Rune Clasen efter kampen mod Uglegårdsskolen.

Og Marco Petersen er utrolig vigtig for holdet. Dels var han med sidste år, men han er samtidig også holdets absolut dygtigste fodboldspiller, der fra sin plads på midten har det fuldstændige overblik, og er en konstant trussel med sine målgivende afleveringer.Emil Mostrup med fidusbamse, Alexander Sepp og Marco Petersen. (Foto: Ekstra Bladet)
Emil Mostrup med fidusbamse, Alexander Sepp og Marco Petersen. (Foto: Ekstra Bladet)


Den nye dreng i klassen, Emil Moestrup, har gjort det fremragende på midtbanen, hvor han strør om sig med gode afleveringer. Fordelen ved Emil er også, at Strandskolen har den taktiske mulighed at sætte ham ned i forsvaret, hvilket de har benyttet sig af tidligere i turneringen.

- Det sejlede i forsvaret i den sidste kamp, så derfor var jeg sat helt tilbage. Jeg har lidt mere erfaring og er mere cool, fortalte Emil fra en tidligere kamp.

Og så har Strandskolen hevet en helt fantastisk debutant op af hatten i år. Aleksander Sepp har med hele 13 mål gjort sig til holdets suveræne topscorer.

Se også: Mestre-posen var rystet

Så til trods for, at holdet ikke råder over samme profiler som sidste år, så har de alligevel et lille trekløver, der har vist sig leveringsdygtige i fikse trekanter og flot kantspil. Og så har holdet i år noget andet, som de ikke havde sidste år. En anden fighter-vilje og mere hold-spil.

Tidligere har sidste års profiler udtalt, at holdet spiller bedre sammen, end de gjorde sidste år, og det kan blive deres force, hvis de også skal spille sig videre fra kredsfinalen og ind i endnu et slutspil.

Der skal dog arbejdes lidt med forsvaret og den anelse af ustabilitet, holdet lader til at have. Holdet har enten vundet overbevisende stort eller også kun lige slæbt sig videre til næste runde. Og netop den pointe har Marco tidligere kommenteret:

- Vi har haft nogle knebne sejre, men det er kun på udebane. Vi er meget bedre hjemme. Tilskuerne og omgivelserne giver tryghed. Det må vi se at blive bedre til at håndtere, så vi også kan præstere ude.

Se også: Mester-træner: - Vi var lidt nervøse for en snitter

Det bliver spændende at se, om Strandskolen har arbjedet på dette. En ting er i hvert fald sikkert. Træner Rune Clasen skal nok gøre sit for, at drengene er klar.

- Drengene får selvfølgelig mere og mere selvtillid, men det vigtigste i år er, at de fighter! Så jeg synes virkelig, at de har fortjent den her kredsfinale, lød det fra Rune efter sejren i sjette runde over de stærke Uglegårds-drenge.

Derfor skal du sætte dine penge på Sjølundsskolen

1: Holdet har vist utrolig spilleglæde og er gået uimponeret til samtlige kampe. Deres sejre har ikke været i nogen overhængende fare på noget tidspunkt.

2: Duoen Jeppe Larsen og Christoffer Klink kan blive farlig, hvis der ikke lukkes ned for dem. Særligt Jeppes utrolige hurtighed og hans dybe løb.

3: Holdet spiller på hjemmebane og kan derfor forvente kæmpe opbakning. Og så er de aldrig tidligere nået så langt, så der hviler reelt intet pres på dem.

Derfor skal du sætte dine penge på Strandskolen

1: Holdets nye trekløver; Aleksander Sepp, Marco Petersen og Emil Moestrup. Får de deres spil til at køre, så er deres kombinationsspil svært at sætte en stopper for.

2: Holdet har i år vist en helt utrolig arbejdsindsats og fightervilje, der har sikret dem sejre i de tætte og svære kampe. Og så er holdet omstillingsparate, blandt andet i de kampe, hvor der ikke har været plads til det polerede fodbold, har de vist, at de også godt kan bruge fysikken og musklerne.

3: De har været der før. Selvom holdet ikke er strøget lige så let igennem som sidste år, så har de trods alt været møllen igennem før. Og måske netop deres modstand i dette års turnering kan blive en fordel. De har prøvet at være både bagud og en mand i undertal og stadig kæmpet sig tilbage.

Se mestrenes forrygende år indtil videre:nada

Se også: Samlede fotos: Sjølund vs. Strand

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere