TV: Sikker sidste skanse

I tvillingernes tegn: To søstre styrer forsvaret - den ene anfører ved et tilfælde

Helena fik en hilsen fra tøserne. (Foto: Henrik Schou)
Helena fik en hilsen fra tøserne. (Foto: Henrik Schou)

NÆSTVED (Ekstra Bladet): Kalbyrisskolens dygtige piger har som de første prikker på holdkortet et sæt tvillinger. Nummer 1 og 2 på ryggen har målmand Christina Jensen og anfører Helena Jensen. Fem mål i seks kampe er der gået ind på holdet, der ikke ligefrem var gæstfrie, da de uddelte en røvfuld på 10-0 til Uglegårdsskolen. De stakkels gæster blev kørt over fra første fløjt.

Kæmpe galleri fra kampen her:

Kalbyrisskolen (hvid) sad på det meste og vandt kredsfinalen over Uglegårdsskolen hele 10-0. (Foto: Henrik Schou) Gallerier Galleri: Kalbyrisskolen - Ugelgårdsskolen

Bagude var der ingen fare på færde i denne kamp for de to tvillinger. Gæsterne var stort set ikke på besøg i feltet hos dem. Når bolden endelig kom i nærheden, tog Helena sig flot af den og fik vendt spillet med lange, præcise afleveringer til den benhårde midtbane.

- Vi sad på dem fra start. Det var vist en meget fortjent sejr, lød det med et stort smil lige efter sejren fra 15-åige Helena.

Dårlige nerver
Hun scorede selv en enkelt kasse, da hun mellem fjender og venner blot skulle prikke bolden ind med hovedet efter noget klumpspil lige foran mål. Det var hendes andet mål i år. Den tredje sæson på skoleholdet.

- Jeg var godt nok nervøs i aftes, da jeg skulle sove. Nu der ville komme så mange tilskuere og se på os spille. Det giver jo et ekstra pres, forklarer Helena. Hun skulle vise sig at få helt ret. Der kom nemlig masser af tilskuere, som skabte en super stemning med larm i gaden og opbakning til deres helte.

- I morges spiste jeg en god morgenmad, men jeg var bare endnu mere nervøs. Men da jeg så kom hen og så alle de andre, som også var nervøse, så kunne vi være nervøse sammen.

Glade Kalbyris-piger. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Kalbyris i maskinen

Pigerne viste dog hurtigt de mange venner på lægterne, at der ikke var grund til dårlige nerver. De var klart overlegne fra start til slut på alle pladser.

Rigtig hyggeligt
Selv om Helena med sit store overblik fra den bagerste kæde har et godt udsyn til banen, så er det ikke derfor, hun er blevet anfører. Tror hun da.

- Jeg er nok anfører, fordi jeg er en af de ældste på holdet. Kun fire kan ikke være med til næste år, så vi har rigtig mange med fra især 8.klasse, siger hun og fortsætter:

- Det er rigtig hyggeligt og fedt at lære de andre at kende på den her måde.

12 af spillerne fra 14-mands truppen går i andre klasser end hendes egen. Så det har rystet pigerne sammen at spille med i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Louise og Katja. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Glade målscorere taler ud

Holdet har lige fået de fortjente guldmedaljer om halsen, men de er allerede klar til kamp igen. Selv om det først er midt i marts (uge 13), de skal spille igen.

- Jeg glæder mig allerede til forårets kvartfinaler. Det bliver godt nok en lang ventetid. Vi skal helt sikkert følge med inde på Ekstra Bladets hjemmeside. Lige nu er vi bare super glade, slutter den stolte kaptajn, der lige et blevet sprøjtet til med sodavand af sine holdkammerater.

Sådan er det - også - at være anfører. Men det gjorde vist ikke noget, alle smilede om kap med hinanden i lyset fra de flotte guldmedaljer.

HØR KAPTAJNEN FORTÆLLE OM KAMPEN:

</p><a id="_6cb7c6fb-99d4-4e33-b67e-1ed9756b5183" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 5 Glade kredsvindere. (Foto: Henrik Schou)
2 af 5 Hjemmeholdet pressede på konstant. (Foto: Henrik Schou)
3 af 5 Anføreren jagtet efter sidste fløjt. (Foto: Henrik Schou)
4 af 5 Masser af ellevilde tilskuere i Næstved. (Foto: Henrik Schou)
5 af 5 Helena fik en hilsen fra tøserne. (Foto: Henrik Schou)