TV: Morgendagens stjerne

Lille og kvik: Sofie Morgenstjerne er skarp med både hoved og fødder

Sofie Morgenstjerne lægger an til skud. Det blev til to mål fra hendes fod i kredsfinalen. (Henrik Schou)
Sofie Morgenstjerne lægger an til skud. Det blev til to mål fra hendes fod i kredsfinalen. (Henrik Schou)

NÆSTVED (Ekstra Bladet): Lystigt fortæller den lyshårede pige om både taktik og opstilling. Hun har tydeligt styr på, hvad hun taler om. Sofie Morgenstjerne er dygtig både på og udenfor banen.

Katja Nielsen alene med bolden. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Kalbyris-strategen

Den 14-årige lille stjerne forklarer om den formation, der gør hendes hold så stærkt på især midtbanen. Hende selv, Katja Nielsen, Katja Mikkelsen, Emilie Bybjerg og topscorer Louise Nielsen, der scorede halvdelen af kasserne i 10-0 sejren i kredsfinalen over Uglegårdsskolen. De fem skal de kommende modstandere i kvartfinalen passe på. Ellers er der igen øretæver i luften.

Viljen til sejr
Sofie er en af de mange fra 8.klasse, kun fire i truppen er fra det sidste klassetrin. Så pigerne har store chancer for at komme rigtigt langt også næste år.

- Vi spiller rigtigt godt sammen, og vi fungerer godt som et hold. Det er nok vores store styrker, forklarer Sofie, men peger så med det samme på to lektier til holdets vintertræning:

- Vi skal blive bedre på hjørne. Bolden skal søges, før den rammer jorden. Og så skal vi blive bedre til at ramme målet, vi ramte jo træværket fire gange, siger hun med endnu et af de mange smil på samlebånd.

Se de vilde billeder fra kampen her:

Kalbyrisskolen (hvid) sad på det meste og vandt kredsfinalen over Uglegårdsskolen hele 10-0. (Foto: Henrik Schou) Gallerier Galleri: Kalbyrisskolen - Ugelgårdsskolen

At man kan komme med sådan en kommentar og ønske sig et skarpere angreb efter en 10-0 lussing, det vidner om en ganske særlig vilje til at vinde.

Så lykkelig
Kalbyris var klart bedst i anden halvleg, hvor de virkelig fik lov at boltre sig. Også Sofie vågnede for alvor op efter pausen.

- Jeg kommer frem til rigtig meget i anden halvleg. Men vi havde ikke lavet noget om, jeg havde bare spist et æble. siger hun og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg var så meget mere med. Det foregik mere i min side, men jeg flytter mig også selv mere.

Hun fik selv scoret to mål, men kunne allerede tidligt i kampen have scoret en kongekasse, da hun hamrede et slangehug helt ude på sammenfatningen i højre side fra omkring 20 meter.

Glade Kalbyris-piger. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Kalbyris i maskinen

- Det var bare så nedren, den ikke gik ind. Det havde været et flot mål, siger hun selv kort efter sidste fløjt.

Det bliver til smil efter smil og lidt fumlen med den nye guldmedalje, der hænger om halsen på hende.

- Jeg er bare så lykkelig lige nu. Vi er i kvartfinalen i så stor en turnering som Ekstra Bladet Skolefodbold. Det er bare ikke til at fatte, slutter den skarpe profil.

HØR MORGENDAGENS STJERNE HER:

</p><a id="_a3a13e13-6c35-4c16-8d92-1738bb552757" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 5 Mål og krammere - Hele ti gange. (Foto: Henrik Schou)
2 af 5 (Foto: Henrik Schou)
3 af 5 Medaljer af guld - de pynter. (Foto: Henrik Schou)
4 af 5 (Foto: Henrik Schou)
5 af 5 Sofie Morgenstjerne lægger an til skud. Det blev til to mål fra hendes fod i kredsfinalen. (Henrik Schou)