ZOOM: Kalbyrisskolen - Skolen på Herredsåsen

Piger: Måldronningerne fra syd tager imod finalisterne fra sidste år

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

De spiller om at møde Bording Skole i finalen.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Den intense semifinale spilles onsdag 2. april kl. 11.00 på Herlufsholm Stadion.

Se det to hold

Se vejret for kampen

Det bliver en kamp mellem to mandskaber, der har klaret sig vidt forskelligt i de seneste par runder. Herreådsen har været ude i nogle gysere i både kredsfinale og kvartfinale, hvor de først har vundet på straffesparkskonkurrence. Omvendt har Kalbyris foldet sig flot ud med store, sikre sejre. 10-0 i sidste kamp i eftåret og senest 4-0 over Nexø-tøserne i kvartfinalen. Imponerende. Momentum ligger altså hos hjemmeholdet, men Herredsåsen er en bundrutineret skole med mange finaler på cv'et. Senest sidste år i Aarhus, hvor de dog tabte til Kjellerup.

Her ser vi på de to hold. Hvem der har bedst chance for at vinde. Hvor der er styrke. Hvor der er svagheder. Næstved-tøserne fra Kalbyrisskolen først.

Kalbyrisskolen

Første spiller på holdkortet er uden tvivl topscorer Louise Nielsen. Hun spiller med langt ældre piger i klubben i Herlufsholm. På seniorniveau. Især i efteråret viste hun hvorfor. Hun kan som få banke bolden i nettet. Både fra lang og kort afstand. Hendes skud er helt enestående.

En vaskeægte topscorer
Indtil videre har hun lavet imponerende 28 mål. Det plejer at være nok til at ligge øverst på pigernes topscorerliste, men ikke i år, hvor Fiona er gået målamok.

Se også: TV: Topscorer-prinsesse ligeglad med krone

Men det bekymrer Louise sig nu heller ikke om.

- Det er også vigtigere, at vi vinder, end at jeg bliver topscorer, slog hun fast efter 4-0-sejren over Nexø. En kamp, hvor hun fandt vejen til målet to gange. Men først til sidst, da de bornholmske fightere var kørt lidt døde.

Det viste sig, at man kan lukke Louise ned. I hvert fald i 45 minutter. Hun fik en mandsopdækker på sig i Thea Møller, som gjorde det helt og aldeles fremragende. Louise kom slet ikke frem til noget i den første store del af kampen. Men omvendt skaber det plads til de andre - blandt andre Emilie Bybjerg.

Det nytter ikke noget, at hun løber alene i front ude på højrekanten. Hun skal have mere støtte bagfra og især fra midtbanen, som først for alvor kom op i ordentlig gear mod slutningen af af kvartfinalen. Der skal blandt andre Sofie Morgenstjerne bruge sine stærke evner både med og uden bold.

En stærk defensiv
De har lavet mange mål i deres hidtidige syv kampe, men i kvartfinalen var det forsvaret, der for alvor kom på prøve og fik vist deres værd.

Deres bagerste forsvar er uhyggeligt stærkt, og her kræves der angribere, der tør og vil noget på egen hånd, hvis man skal forbi anfører Helena Jensen og den stærke backkæde.

Se også: Gude-muren: Festen stopper her

Og så er der også keeper Christina, tvilling til Helena, som er god på stregen og i feltet. Hun er rigtig stærk. Hendes udspark er gode, men når hun bliver spillet i jorden, er hendes afleveringer op i banen meget ofte upræcise. Det skal rettes, hvis de ikke vil have Laura Andersen og co. i hovedet igen med det samme.Helena holder styr på Nexø-angriberne her. (Foto: Henrik Schou)
Helena holder styr på Nexø-angriberne her. (Foto: Henrik Schou)


Men forsvaret er stærkt. De lader ikke nogen komme let forbi.

- Vi har et super sammenhold, og skolefodbold er det helt store samtaleemne på skolen lige nu, forklarede anfører Helena efter kvartfinalen.

Der skal gang i sammenspillet
I lange perioder mod Nexø kørte de kombinationer, vi ved, Næstved-pigerne kan diske op med, ikke. Sofie Morgenstjerne og Katja Nielsen er nogle af de bedste i den discplin. Deres blik for spillet er helt forrygende, og de kan både sætte igen og afslutte selv, hvis det skulle blive nødvendigt. Men så skal du sættes i scene. Det skete for sjældent mod Nexø - også selvom de vandt sikkert 4-0.Sofie (th.) og Katja skal have sammenspillet til at køre. (Foto: Henrik Schou)
Sofie (th.) og Katja skal have sammenspillet til at køre. (Foto: Henrik Schou)
Se også: TV: Hurtig kant: - Det er uvirkeligt

Mange spiller til daglig i Herlufsholm - hele otte spillere. Nogle spiller andre steder. De har altså mange boldspillere på holdet, og det skal de drage nytte af ligesom i efteråret.

Det skal Herredsåsen forsøge at slå i stykker, så Kalbyris ikke får sendt den ud på kanten og så tilbage igen i feltet. Så bliver det næsten altid farligt. Midtbanen fungerede ikke mod Nexø - det skal den i semifinalen, hvis de Kalbyris vil vinde.

Kampen spilles hos Kalbyris, og her er der kanon opbakning. En opbakning, der i den grad løfter spiller, har de selv udtalt. Det er en god 12. mand Kalbyris her har med sig.

Skolen på Herredsåsen

De har stolte traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold og ved virkelig, hvad det handler om. Trænerne har været med i mange år og kender gamet ud og ind. Det er en stor fordel.

Og så har de selvfølgelig også spillere på banen, der kan afgøre det på egen hånd. De har dog haft det svært de sidste par runder med sejre på straffespark. Først i sidste øjeblik fik de udlignet til 4-4 mod Engelsborg i kvartfinalen. Den slags går ikke mod Kalbyris. Der skal de være klar fra start.

Se også: TV: Lavede første mål nogensinde

Organisationen skal på plads igen
Herredsåsen har ellers været berømte og berygtede for ikke at lade nogen score på dem. Rikke Keller er med for fjerde år, og hun er en levende mur på stregen, men mod Engelsborg sejlede forsvaret lidt, så der røg fire mål ind. Aftalerne blev ikke holdt, og organisationen manglede for ofte.

Deres forsvarsspil skal i den grad strammes op. Der er masser af aftaler, der skal på plads.

- Der var kaos. Ingen vidste rigtig, hvem der skulle tage hvem, lød det fra Dielleza.

Det skal de have på plads - ellers får Louise og co. meget plads at lege på. Og Rikke i målet skal findes tilbage til sit sikre spil fra alle de øvrige kampe.Rikke må se, bolden gå ind. De skal stramme op i forsvaret. (Foto: Henrik Schou)
Rikke må se, bolden gå ind. De skal stramme op i forsvaret. (Foto: Henrik Schou)
Se også: TV: Myren på midtbanen

Men de virker også opsatte på at finde tidligere tiders styrke igen.

- Vi skal meget mere op på tæerne end i dag, og det kan vi også sagtens, mente Louise Tranberg efter sejren over Engelsborg. Pigerne mente selv, de måske tog for let på opgaven, fordi det netop var Engelsborg, de havde vundet over året forinden.

De trækker også Dizella alt for langt tilbage.

- Det gør hun selv, udtalte træner Mette.

- Selvom vi pisker hende til at gå længere frem.

Hun skal udvise lidt mere mod og tage et større ansvar i spillet. Som hun for eksempel gjorde, da hun skød det afgørende straffespark i kvarten. De har også brug for hende fremad banen. Der er hun en vigtig brik i det opbyggende spil. Også de to midtbaneslidere Louise og Laura ikke så dominerende, som vi før har set. Hvis de har gemt deres krudt til semifinalen, kan muren hos Kalbyris komme i fare.

Se også: TV: Kunne ikke finde sin plads

Danseren på kanten
En, der til gengæld bare skal fortsætte takterne fra kvartfinalen, er kanten Line Bjerg. Nøj, for en kamp af hende. Hun var simpelthen en af banens bedste og gjorde, som det passede hende på kanten.

I kvarten var Line bjerg en suveræn spiller på højrekanten. Hvis ikke Kalbyris lægger planer imod hende, bliver deres backs rundtossede. Så danser hiphopperen forbi dem, som var det en træningstime.

Hende får Kalbyris problemer med. Det tør vi godt love.Line Bjerg (yderst th.) var i hopla mod Engelsborg. (Foto: Henrik Schou)
Line Bjerg (yderst th.) var i hopla mod Engelsborg. (Foto: Henrik Schou)


Skal bruge rutinen
De sidste mange år har Herredsåsen været langt. Sidste år finalen, året inden kredsfinalen. De kan bare noget, som de skal finde frem igen. De rutinerede på holdet skal gå forrest - Dielleza, Tranberg, Rikke Keller og så videre. Og så skal de nye som Jennifer og Laura Andersen læne sig opad det og bygge på deres spil.

Se også: TV: Se vild jubel på bænkene

Derudover skal de have læst på lektien. Fiona blev ikke holdt nede i kvartfinalen - og lavede tre mål. Den går ikke med Louise, for så laver hun også mål.

Sådan finder vi tredje finalist

Det bliver under alle omstændigheder en spændende dyst. Både Kalbyris og Herredsåsen har været ude og lure ved den andens kampe, så de ved, hvad de skal kigge efter i semifinalen. Og så har de mange taktiske muligheder at spille ud. Det bliver godt.

Her er fotos fra de to holds kvartfinaler:

-

Se også: Galleri: Kalbyrisskolen - Nexø Skole

-

Se også: Galleri: Skolen på Herredsåsen - Engelsborgskolennada

Du kan følge kampen direkte her på sitet med updates fra kick-off af.

Bliv fan på Facebook