TV: Krumtappen fra Kalbyris

Styrer forsvaret: Hende kom Herredsåsen ikke forbi i defensiven

Helena tacklede og spillede en virkelig flot kamp. (Foto: Henrik Schou)
Helena tacklede og spillede en virkelig flot kamp. (Foto: Henrik Schou)

Stadionuret viste 60 minutter og stillingen 0-0. Dommeren havde lige fløjtet semifinalen mellem Kalbyrisskolen og Skolen på Herredsåsen af, og det var for meget for hjemmeholdets anfører.

Havde fortjent sejren

Tårerne løb ned ad kinderne på den velspillende Helena Jensen, der ligesom sine holdkammerater havde kæmpet til det sidste men uden at få det udbytte af det, som de havde fortjent.

Se også: Kampfakta: Herredsåsen i finalen igen

- Jeg kunne simpelthen ikke skjule min skuffelse, sagde den sympatiske anfører efter kampen.

- Vi havde jo langt det meste af spillet, og vi var klart det bedste hold. Alle kæmpede flot, og vi fik da også mange store chancer, men ind ville bolden altså ikke. Stolperne måtte endda redde for de andre hele to gange.

Men som den gode anfører, Helena er, genvandt hun hurtigt fatningen og var med til at fordele rollerne i straffesparkskonkurrencen. Hun overvandt sin egen skuffelse og brugte kræfterne på at trøste sine kammerater og sætte dem op til de afgørende spark. Hun påtog sig selv den store belastning det er at skulle sparke det sidste spark, men så langt kom det bare aldrig.

Se også: Galleri: Kalbyrisskolen - Skolen på HerredsåsenSe også: TV: Keeper Keller redder dagen

For inden det blev Helenas tur, havde en af hendes holdkammerater sparket bolden over mål, og en anden var blevet pareret ud af en storspillende Rikke Keller i Herredsåsens mål. Nederlaget var en kendsgerning for Kalbyrisskolen med resultatet 2-4 efter 0-0 i den ordinære kamp.

Se de skuffede Kalbyris-spillere efter kampen:

</p><p><b>Bombarderede målet</b><br /> Det er næsten ikke til at tro, at Kalbyris efter at have scoret hele 57 mål i de første syv kampe samt vundet så stort som 10-0 i kredsfinalen og 4-0 i kvartfinalen, ikke kunne score bare en enkelt lille pind i den afgørende kamp for at komme i finalen.</p><p>- Det gik slet ikke vores vej i dag, vi var virkelig uheldige, sagde en dybt skuffet Helena, efter at slaget var tabt.</p><p>- Vi havde jo masser af chancer til at afgøre det i den ordinære kamp, og måske var det nerverne, som spillede os et puds i straffesparkskonkurrencen. Vi ved jo godt, at Herredsåsen har været ude i straffespark i deres to sidste kampe og er sluppet heldigt fra det. Det tror jeg har været en fordel for dem i dag. Men jeg vil nu ønske dem al mulig held og lykke i finalen, tilføjede Helena med et lille smil.</p><a id="_fd1be4a8-d7da-48eb-9f19-5db340e8751f" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/sjaellandsyd/article4684177.ece">TV: Målhelt: Denne gang går vi hele vejen</a><br /><br /><p>Det er en flot og sportslig gestus at tænke på sine modspillere midt i sin egen skuffelse. Og dermed levede Helena fint op til den indstilling og den flotte og fair fight, som hun havde vist under kampen, og som lige havde indbragt hende fairplay-håndklædet.</p><a id="_f7f0456c-ebd1-49c2-aa52-1dd02da749a4" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/sjaellandsyd/article4684178.ece">TV: Finale-stopper: Vi glæder os til finalen</a><br /><br /><p>Og Helena sluttede:</p><p>- Vi har haft et fantastisk sammenhold og fået en masse gode oplevelser, som jeg vil huske hele livet. Det jeg er mest glad for er, at mens vi sidste år nåede til kredsfinalen, så kom vi to kampe længere i år, og det er stort.</p><p>- Nu skal vi over på skolen og møde alle de mange kammerater, som har støttet os hele vejen igennem. Jeg tror, at de synes, at vi har gjort det flot gennem hele turneringen, men i fodbold kan alt jo ske, var afskedsordene fra forsvarskrumtappen.</p><a id="_1a123ddc-6abb-469f-9efb-e4985703493e" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 2 Fuldt løb fremad. Nogle gange gik hun også med frem. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Helena tacklede og spillede en virkelig flot kamp. (Foto: Henrik Schou)